Mr. Calculator Spelling My Name - Dayang Deno

2.1.14

Mr. Calculator Spelling My Name

...." and mr. calculator spelling my name! ".....

Kalkulator, banyak jasanya. Kalau ke kelas takde kalkulator, means tak ada maknanya kelas accounting tu sebab nombor cecah angka juta, bilion, dengan interest, dividen dan pelbagai masalah yang perlu diselesaikan dengan menggunakan kalkulator. Tengok nombor yang banyak pun dah boleh buat rasa bimbang sebab silap satu nombor je boleh buat tak balance, then effect semua acc... 

Cuba bayangkan zaman senior tahun 80an yang tak guna kalkulator ni, betapa pantasnya diaorang perlu buat kira-kira secara manual semasa exam! Beruntungnya kita sekarang kan....


p/s: rindu nak buat SOFP


16 comments:

  1. Assalamualaikum wbt.. Tasha nak jemput join Giveaway tasha dan cik akie yang pertama dalam tahun 2014... macam hadiah menarik...
    jom join ramai-ramai...
    http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2013/12/happy-new-year-giveaway-by-tasha-cik.html

    ReplyDelete
  2. Tau rasanya buat acc. Kerap kali dah nangis gara2 account. Huhuhu.

    ReplyDelete
  3. ahaa.. spelling your name :)
    nice~

    ReplyDelete
  4. hehe....wah...nama akak bole buat tak

    ReplyDelete
  5. orang dulu-dulu otak memang cerdikkan

    ReplyDelete
  6. Hebatkan org zaman dulu kira-kira
    otak berkembang ckit sebenarnya

    kalau mcm kita ni asyik dpend pd kalkulator je
    swuh kura 18+45 pun kdng2 lambat haha~

    wah2 leh spell DayangDeno gitu,jeles2 hehe :P

    ReplyDelete
  7. zaman skg semuanye kalkulator..suh kire pki otak hah terkial2 nnti..tuh pn xappreciate lg

    ReplyDelete
  8. CALCULATOR SAINTIFIK BOLEH BUAT.. CULCULATOR BIASA TAKLEH KOT..

    ReplyDelete
  9. dulu depa pakai biji asam jawa kot..hahahh

    ReplyDelete
  10. Terfikr jugak betapa powernyaa orang zaman dulu kira x pakai calculator .. Calculator tak reti spell nama kita huhu

    ReplyDelete
  11. betul sngat beruntung skarang dah bleh guna kalkulator..dlu ada juga feeling-2 nak spelling nama sndiri..hehe

    ReplyDelete
  12. Haii Kak Deno :) Tolong baca and promo cerita sy kat blog akak boleh tak? Boleh laa eh? Pasal 1D . hehe. Link :

    http://www.wattpad.com/32135817-they-are-my-brothers

    ReplyDelete
  13. wat keje pakai kalkulator pon salah... kalau takde?

    ReplyDelete
  14. aku pernah guna kalkulator yang dulu harga rm300 lebih sebab perlukan program tertentu. sekarang kalkulator tu dah jadi rare, harga rm700 pun orang tak jual!

    ReplyDelete
  15. Saya dulu pernah merasa pakai sempua..

    ReplyDelete