Allah Itu Maha Besar - Dayang Deno

20.3.14

Allah Itu Maha Besar

Alhamdulillah tahniah kepada semua adik-adik yang ambil result SPM hari ni.... Tahniah tahniah!! Deno pula rasa rindu zaman belajar dulu  walaupun zaman belajar dulu selalu sakit...


Ahaks^^

Sekolah menengah dulu, takde ramai kawan pun.. Boleh kira dengan jari je kawan-kawan dulu.. Kawan-kawan yang rapat. Maybe sebab selalu sakit, selalu tak ke sekolah jadi kawan pun kurang..  Selalu jugak kena marah dek cikgu.. It's hard to explain yang kita sakit sebab orang tak faham dengan SLE, luarannya patient nampak sihat tapi bila sakit, Allah sahaja yang tahu rasanya macam mana.. Sampaikan PMR pun deno dapat pengecualian khas.. Betapa teruknya deno sakit masa tu, terus ke Form4 :p

Masuk Form4 pun dah lewat, lewat 2 bulan daripada kawan-kawan sebab sakit... Masa tu rakan yang rapat pun ada 3-4 orang je.... Caye tak? Tak ramai nak kawan kite.... Sob Sob...Tak lama lepas tu ada sorang budak comel dan lemah lembut pindah ke kelas deno dan menjadi sahabat deno sampai la sekarang.. Sahabat susah senang, deno nangis dia pun nangis sama... Awak, saya ingat lagi saya nangis dalam toilet sebab kena buli, awak temankan saya, saya "pinjam" bahu awak nangis... Terharu ingat kebaikan awak pada saya.......T_T

Masa kecik-kecik dulu pernah terfikir boleh ke berjaya SPM, boleh ke masuk U dengan sakit ni.. Asyik sakit je, asyik ponteng kelas je.. Allah itu maha besar,  alhamdulillah DIA izinkan deno capai impian deno masuk U dan grad  walaupun sepanjang tempoh belajar tu, terpaksa extend 4 kali semester, berkampung di hospital sebab SLE "datang"  ..... 


p/s: Allah takkan benarkan sesuatu perkara terjadi kepada kita jika ianya bukan untuk kebaikan kita  :')


2 comments: