Esok Ambil Ubat Lagi - Dayang Deno

26.3.14

Esok Ambil Ubat Lagi


Rutin setiap bulan ~

Awal pagi ke hospital lagi untuk bekalan my ubat setiap bulan... Patut la deno tengok ubat dalam bekas ubat dah kurang... Dah beritahu my sister, deno akan ke hospital bersama kak hanna. Deno tak boleh kalau tertinggal makan ubat. Kalau tak ambil ubat mesti deno akan sakit2 badan, sakit sendi, demam.. Silap haribulan mr. SLE "datang" ... Oh tidak tidak!

Walaupun belum ada ubat yang boleh menyembuhkan SLE, tapi masih ada ubat yang boleh membuatkan pesakit bertahan dan juga ubat yang bernama "doa" :)


p/s: ubat dah macam gula-gula

9 comments:

  1. Assalamualaikum... hati-hati ya kak deno...

    ReplyDelete
  2. ini ubat kunyah ke, isap... kalau telan, namanya bukan gula-gula he...23x

    Harap deno masih mampu tersenyum baca blog bro he...23x tapi blog bro bosan.. xbest

    ReplyDelete
    Replies
    1. ubat deno tak isap, tak kunyah.. ubat deno tu semua pil yang kena telan dengan air gulp! terus masuk dalam perot.. hihihi... btw bro, deno akan sentiasa ke blog bro, cuma kalau hilang sekejap tu means deno busy sket.. hehe.... mana ada bosan blog bro, pandai2 je bro nih, geget kang haaa....

      Delete
  3. u strong dear...kwn iman bru2 ni dah teruk ada kat hospital putrajaya smpai meronta2.dah xkenal org

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah deno akan kuat .. iman :')

      kawan iman tu SLE juga ke? kalau sampai tak kenal orang maybe dia Celebral Lupus .. Semoga dia cepat sihat.. insyaallah ~

      Delete
  4. Kuatkan hati ye Deno...Allah anakn bantu setiap hambanya.

    ReplyDelete
  5. Assalamu'alaikum,
    salam perkenalan dr kak Farrah
    akak doakan yang terbaik utk deno. Allah duga deno dgn penyakit ini sebab deno kuat&mampu hadapinya.

    ReplyDelete
  6. My pray for you.
    You r lucky to be diagnose early.

    ReplyDelete