Kanak-Kanak Pun Faham Dengan Situasi Sekarang - Dayang Deno

17.3.14

Kanak-Kanak Pun Faham Dengan Situasi Sekarang

Anak buah deno demam (Adam).. So hari ni dia melukis, rehat dalam rumah je.. Dia nak melukis, deno bagi dia kertas, dia mintak deno lukis kapal terbang....Ok deno lukis tu je. Then, deno tinggalkan dia dengan kertas lukisan tu coz deno sambung kerja depan lappy ni... Adam sambung lukis...

Lepas 15 minit dia panggil cikcu dia ni tengok lukisan dia.. Deno terkedu sekejap...


Adam lukis laut dengan kapal, kapal selam dan paling tak sangka Adam tulis *MH370* pada kapal terbang tu...!!! Adam cakap kapal terbang yang hilang.... Ya allah kanak-kanak yang berumur 6 tahun pun faham dengan situasi negara kita sekarang....

All of Malaysia is hoping and praying...
For all on board MH370 and their families...
Pray for MH370


#mh370
#prayformh370
#doakanmh370


19 comments:

  1. sedihkan :( semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
  2. Memang kanak-kanak skrg lebih memahami...

    ReplyDelete
  3. Kan, kanak2 sekarang pun faham apa yang berlaku dengan MH370, moga mereka semua selamat

    ReplyDelete
  4. Subhanallah, kanak-kanak pun faham dan ada nilai sensitiviti

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. dia muda tapi dia pun faham ....

      Delete
  5. SAYA DAH KURANG IKUTI PERKEMBANGAN MH370 SEBAB DAH TERLAMPAU BANYAK CERITA / SPEKULASI.. YANG SAYA NAK TAHU BILA SUDAH DIJUMPAI SAJA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... banyak sgt cerita.. deno sekarang hanya dengar berita ....

      Delete
  6. di fhm la tu ..tu yg lukis mcm tu..jiwa knak2 besar sbnarnye dan xpenh menipu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ... dengan lukisan dia terjemahkan apa yang dia faham .. ...

      Delete
  7. mereka pun tau kesedihan yang dialami oleh kita-kita ni yang dah dewasa tu

    ReplyDelete
  8. :(( ee.Sedihnya. Betul, budak pun paham ;( do not stop praying for them :))

    ReplyDelete
  9. uncle pantang tengok lukisan kosong macam ni... mesti gatal tangan nak kaler...

    (pray for MH370)

    ReplyDelete
  10. Semoga Allah menurunkan pertolongan kpd mereka semua... aamiin..

    ReplyDelete