DayangDeno

Ketinggalan

April 30, 2014,14 Comments

Ketinggalan betul kan dayangdeno ni. 
Dah lama plan nak buat...
Sekarang baru ada acc
My instgram : dayangdeno


Jom folo? hehe  :p


p/s: baru ada^^


14 SLE Supporters :):

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday : Cabut

April 30, 2014,6 Comments





6 SLE Supporters :):

Personal

Nasib Baik

April 30, 2014,4 Comments

Awal pagi dah tercegat kat hospital. Rutin, blood test lagi.. Bulan ni sahaja 3 kali blood test, nasib baik tak habis kering darah deno.. ahaks :)


Mak aiiiii ramainya patient hari ni.. Sampai kat luar patient menunggu, ada juga family patient yang teman. Deno macam biasa, abah drop kat terminal then jalan masuk sorang ke bilik. Macam waktu checkup juga, biasa deno seorang je, abah just hantarkan.. heeee^^

Hari ni blood test nurse main cucuk keluar masuk lagi. Urat halus, jadi cucuk keluar masuk ni dah memang biasa. Adussss rasanya memang "sedap", tapi nasib baik blood tube sikit je tak macam selalu ~


p/s: bulan depan blood test lagi

4 SLE Supporters :):

Personal

Tersenyum

April 29, 2014,3 Comments

Petang tadi...

"dik, poster yang adik design dah ada kat HKL....!"
Cepat-cepat deno tengok gambar yang my third sis whatsapp ~


First time deno design untuk event yang besar. Poster ni untuk event Walk-a-Payung yang akan berlangsung di KL pada 18 Mei nanti. Bukan patint je yang join, orang awam pun boleh join bagi menandakan sokongan pada pesakit-pesakit SLE / Lupus!^^

Tersenyum tengok design sendiri yang telah diprint. Rasa happy sangat! Biasanya deno design simple sahaja. Atas permintaan Dr. Cheah (Presiden PLSEM), kak Cecilia dan juga PSLEM, deno cuba walaupun memang tak confident pada mulanya. Alhamdulillah PSLEM suka^^ Emmm, tak sabar pula nak tengok banner bila PSLEM siap print nanti! Btw, deno akan join Walk-a-Payung di KL nanti, sesiapa yang join nanti beritahu la.. Mana tahu kita boleh jumpa kan kat sana :)


p/s; tersenyum lihat design sendiri ~


3 SLE Supporters :):

CPUV

CPUV Whisper Mesh & Cotton

April 29, 2014,4 Comments

Cerita Nuffnang lagi?

Alhamdulillah rezeki lagi untuk akhir bulan April ini..
Kali ini dapat CPUV Whisper Mesh & Cotton pula
Ini yang sayang dengan mr. Nuff ni.... hihi^^



p/s: klik untuk info yang lebih lanjut :)


4 SLE Supporters :):

CPUV

CPUV KFC Zinger Reloaded

April 29, 2014,14 Comments

Dah agak lama rasanya tak berkongsi mengenai Nuffnang..

Yeay! Alhamdulillah kali ini Nuffnang beri kepercayaan lagi pada www.dayangdeno.com untuk promosikan iklan^^ Kali ini CPUV daripada KFC Zinger Reloaded ! Deno baru je ke KFC last  four days, terus dapat CPUV dari KFC.... Rezeki akhir bulan ~


Jangan segan-segan klik video KFC Zinger Reloded ni ya... ^^

Haaaa... Ingin info yang lebih lanjut dan ingin tahu update KFC dari masa ke semasa, korang boleh terus ke page KFC Malaysia -->>> https://www.facebook.com/KFCMalaysia 


p/s: so good

14 SLE Supporters :):

Personal

Lupa Makan!

April 29, 2014,3 Comments

Hari ni hari yang busy, enat sangat-sangat! Banyak sangat hal yang diuruskan kat bandar, pergi sini, pergi sana, pergi situ... Cuaca panas, makin lesu jadinya. 

Kuala Terengganu tak hujan, sampai rumput pun dah bertukar warna kuning. Semua kering, kalau nak keluar mesti bawak bekalan air mineral tau sebab cuaca panas sangat! Tadi punya la busy dengan urusan yang banyak, sampai kat rumah pun dah lewat. Deno pulak sampai2 rumah mana boleh rehat lagi, penat macam mana pun buat CAPD dulu... Bila dah bersihkan diri, rehat, rileks... Baru rasa lapar! Baru sedar belum dinner. Pukul 11.30pm tadi deno baru sedar belum makan ... Aduyaiiiiii, sampai lupa nak makan! Selesai semua urusan penting baru rasa lapar... hehe

Ni baru nak cari makanan sikit.. Sakit perut! :p


3 SLE Supporters :):

Personal

Faham Sendiri

April 28, 2014,6 Comments

Pagi-pagi dah membebel ~


Deno kan, dalam setahun, sekali dua jumpa bos (ketua pakar) di HSNZ. Biasanya deno banyak jumpa ialah pakar kedua (pakar under bos). Deno tahu bos busy, patient pun makin hari makin bertambah.  Bukan seorang dua tapi beratus-ratus! Bos akan jumpa semua patient tapi bila condition patient stabil, bos akan letakkan patient under doktor pakar lain sebab dia nak focus kepada patient tak stabil dan teruk. Dulu deno selalu juga jumpa bos, sekarang deno stabil, SLE stabil jadi jarang jumpa dia.. Cuba kira, berapa orang sahaja ketua pakar dalam satu jabatan, sikit kan? Patient? Fikir, lihat dan renungkan, berat kan tugas doktor ~

Hmmm... Deno tak faham kadang-kadang manusia ni.. sikit-sikit complain, sikit-sikit complain...Dah dapat doktor nak rawat awak tu tapi masih tak tahu bersyukur dan sedar, speechless


p/s: sekali kita tak bersyukur tak mustahil satu hari Allah tarik semua nikmat yang kita dapat.. nauzubillah...


6 SLE Supporters :):

Doodle

Mood Malam Ni

April 28, 2014,7 Comments

Emmm.. Uhhh... Ermmm.. Errr... Umph...

mood : cari idea



7 SLE Supporters :):

Gulai Sotong

Berbeza

April 27, 2014,12 Comments


My mum masak gulai sotong untuk makan tengahari tadi..

Tapi rasanya berbeza, berbeza daripada yang biasa ma masak. Deno komen sikit rasanya berbeza. Rupa-rupanya ma masak gulai sotong ni guna santan kotak yang masih ada balance buat kuih baru-baru ni. Biasanya ma guna santan yang dikukur sendiri, tapi tadi nak cepat, jadi guna apa yang ada.

Kalau biasa kan, gulai akan rasa lebih flavour bila guna santan yang dikukur dan diperah sendiri.. Jadi, lepas ni apa-apa nak masak buat pun mesti guna ori punya santan yang dikukur dan diperah sendiri kan ~


12 SLE Supporters :):

Segmen

Segmen First Annivessary Blog Asha Lya

April 27, 2014,9 Comments

kllik banner


Segmen dijalankan bermula 25.04.2014 (Jumaat) dan tamat 05.05.2014 (Isnin)

9 SLE Supporters :):

Personal

Nasib Baik Tak Langgar!

April 27, 2014,6 Comments

Inilah perangai orang yang memang rasa macam nak bagi penampo!!!

Alkisahnya bermula masa deno dan kak hana ke farmasi .. Hari jumaat di Terengganu kan hari minggu, memang kereta banyak.. Dah tentu korang boleh bayangkan bila kereta macam "sardin" kan..

Then ada la satu kereta tu parking tepi jalan, ok memang takde masalah. Yang geram dan hangin, kakak terpaksa brek mengejut sebab si pemandu nak keluar kereta tak tengok dulu!!! Eiiiiii geram geram geram!! Dah la bukak pintu tu luas, nasib baik tak langgar! Dah tahu nak keluar kereta tu sepatutnya tengok dulu ada tak kereta kat belakang, kalau malas nak pusing kepala, cermin sisi kan ada!! Kalau terlanggar???!!!

Memangggg.... Eiiii nasib baik tak langgar dia dengan pintu kereta sekali! 


p/s: kalau terlanggar kan ke menyusahkan

6 SLE Supporters :):

Personal

Dah Rasa Okey

April 27, 2014,2 Comments


Sehari dua ni, rasa lesu je badan.. Rasa macam kurang sihat tapi takde la demam ke apa, cuma macam takde tenaga sangat.. Tempahan pun banyak tertangguh sebab deno nak ngadap lappy lama-lama pun tak larat.. Risau jugak takut2 mr. SLE datang, tapi fikir positive balik, agaknya sebab cuaca panas melampau ni kot? 

Lepas 2-3 hari barulah rasa okey, sekarang pun rasa segar sikit. Angin kuat pula tengahari ni, tapi cuaca tetap macam tu, panas. Sebab tu jarang keluar siang-siang ni sebab cuaca sekarang ni la.. Panas sekarang ni boleh buat badan lesu kan... Take care semua :)


p/s: tenaga dah ada, boleh sambung kerja ^^


2 SLE Supporters :):

Segmen

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

April 26, 2014,15 Comments

As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

15 SLE Supporters :):

hmmm

April 26, 2014,3 Comments


Adusss

Ada problem sket pagi ni.. 
Mood pun ke laut.... 
Hmmmm oklah, baik buat CAPD dulu 
Waiting reply from her ^^

3 SLE Supporters :):

Personal

Baru Dua Hari Lupa ~

April 26, 2014,4 Comments

Baru dua hari lupa nak delete komen spam, dah 400 ++ terkumpul kat spam!!


Biasanya deno akan tengok hari2 kat komen spam ni sebab memang banyak.. Dalam sehari je, beratus-ratus spam ada. Pernah satu ketika deno seminggu lebih tak usik blog sebab wedding may sis, kak obi last year.. Beribu-ribu komen spam sampai naik jemu men"delete"!

Pagi ni dah delete 414 komen spam ~


4 SLE Supporters :):

Personal

Awal!

April 26, 2014,2 Comments

Semalam kepenatan lepas swimming dengan my sis di Pusat Akuatik Kuala Terengganu. Tahu-tahu je la bila kita swimming, banyak tenaga digunakan... Semalam tidur awal! Sebelum pukul 11malam dah "pengsan" :p
Bila dah tidur awal, bangun pun sangat sangat awal! pukul 3am dah terjaga... Bila dah terjaga susah nak tidur balik! Biasanya 3am tu adalah waktu deno buat design, tapi sebab penat tertidur awal.. Tidur pukul 10pm tu masih dikira awal.. Hehe...

Zaman belajar, study awal pagi sebab awal pagi kan sunyi.. Study pun masukkk je dalam kepala, deno biasanya bila study mesti suasana sunyi, lagu pun tak pasang... Baru dapat focus. Sekarang habit zaman belajar terbawa sampai sekarang.. ahaks :p


2 SLE Supporters :):

Nick Vujicic

Something More by Nick Vujicic

April 26, 2014,1 Comments


 idol :: inspiration :: love


SOMETHING MORE by Nick Vujicic



Lyrics :

Where Do We Go When Hope Runs Out? When We're Empty? 
When There's Nothing Left?

Sometimes I get so tired,
Just trying to find a place,
To lay my head,
I look up to the sky,
I feel the warmest light comfort me,
I've seen the great heights,
Reminding me... That I'm alive

I don't wanna die,
I don't wanna waste another day,
Or night,
I know there's something more,
Than what we're living for,
I see it in the stars,
I feel it on the shores,
I know there's something,
I know there's something more.

I think we're all afraid,
That we might be alone,
Alone down here,
We all want to have some faith,
At least that's true in my case,
To just believe,
I've seen the great height,
Reminding me... That I'm alive,

I don't wanna die,
I don't wanna waste another day,
Or night,
I know there's something more,
Than what we're living for,
I see it in the stars,
I feel it on the shore,
I know there's something,

This world may crumble,
Into the ocean,
It could all end tonight,
I undermined you,
Then tried to find you,
My only source of light,
There breathing... I am
Breathing... I am... ¡alive!

I know there's something more,
I don't wanna die,
I don't wanna waste another day or night,
I know there's something more,
Than what we're living for,
I see it in the stars,
I feel it on the shore,

I know there's something more,
I don't wanna die,
I don't wanna waste another day,
Or night,
I know there's something more,
Than what we're living for,
I see it in the stars,
And I feel it on the shore,

I know there's something more,
I don't wanna die,
I don't wanna waste another day,
Or night,
I know there's something more,
Than what we're living for,
I see it in the stars, I feel it on the shore,

I know there's something more,
I know there's something....

If You Don’t Get A Miracle... Become One






p/s: i always inspired by this man.. positive attitude & thought is a powerful thing ~



1 SLE Supporters :):

Segmen

Segmen Blogwalking By DayangDeno

April 25, 2014,187 Comments



Cara penyertaan :
1- Like fanpage -->> 
2- Follow blog -->>  www.dayangdeno.com
3- Tajuk entri bebas. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini
4. Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.
5- Lima peserta bertuah akan mendapat limited edition doodle art button badge  :)


SEGMEN TAMAT

**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 1 Mei 2014


187 SLE Supporters :):

Walk-A-Payung

Join Us! Walk-a-Payung 2014!

April 25, 2014,8 Comments


Jom support Lupus patient dengan menyertai Walk-a-Payung!!! Hanya dengan membayar RM30 ( akan dimasukkan ke tabung PSLEM Terengganu Chapter ), korang akan mendapat T-shirt limited Walk-a-Payung, payung Walk-a-Payung dan goodie bag! ^_^
Untuk penerangan lebih lanjut mengenai Walk-a-Payung, klik :
http://bit.ly/1ltAugH


p/s: hubungi dayangdeno sekarang  :)


8 SLE Supporters :):

Doodle

Spontan

April 25, 2014,14 Comments

Secara spontan doodle ni terhasil..
Deno syok dengar lagu "Say Something", tiba-tiba laju je tangan ni klik dan gerakkan tikus ni, terus terhasil doodle syok dengar lagu depan lappy nih ^^ Kadang-kadang perkara kita tak rancang pun boleh terjadi secara spontan.. Banyak terjadi dalam kehidupan kita kan :D


p/s: spontan di awal pagi :p


14 SLE Supporters :):

Personal

Zero

April 24, 2014,12 Comments

Mula ada blog tahun 2010, berblog untuk isi masa lapang, berkongsi rasa ~
Zero! Itulah boleh dikatakan .. Zero dan tak tahu apa-apa pasal blog then belajar sikit-sikit. Mula dengan hanya tahu update dan letak gambar, lama-lama biasa dengan blog. 

Selepas 2 tahun ada blog, dah mula ambil tempahan. Mulanya tak berani, takut tak ada sambutan, tapi hasil dorongan family dan BFF, beranikan diri dan alhamdulillah sampai sekarang masih buat design. Deno minat ART sejak kecik, sebab tu sanggup belajar sendiri sebab minat punya pasal^^

Kat UiTM deno belajar course Accounting, bila grad barulah aktif betul berblogging. Nak kerja.... orang taknak terima orang sakit berkerja, nanti menyusahkan... Alhamdulillah dengan blog ini juga dapat beri sedikit sumber pendapatan, rakan pun bertambah dan paling happy bila makin ramai kenal dengan SLE dan kesedaran tentang SLE juga telah meningkat.. :')Thanks awak kenalkan saya dengan blog ^^


p/s: blogging is fun!

12 SLE Supporters :):

KFC

KFC Set Jimat

April 24, 2014,10 Comments

Ada rupanya.. Lama tak ke KFC, semalam bersantai kat KFC dengan my sis... Ada rupanya set jimat yang murah...

Makan set ni pun kenyang.. Air siap boleh wat balik lagi, deno mana la habis minum air segelas tu..  Jarang makan kat KFC sampaikan tak tahu pun ada set jimat macam ni.. Mujur la ada set macam ni sebab kalau ambil yang Snack Plate pun susah nak habis ..

Jom lihat set lain yang disediakan ~


Bersantai kat KFC sebab nanti my sis dah nak habis cuti...


p/s: buang kulit ayam yang orang makan bunyi krup krap tu, makan isi ayam je.. itulah cara deno makan KFC sejak mula kenal KFC ~


10 SLE Supporters :):

Design blog

Tempahan : Blog Coretanku Inspirasiku

April 24, 2014,3 Comments


Personal Blog
Full edit and design
Theme : Pink and turqouise
Link : http://ctamanaqim.blogspot.com

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


p/s: gracias ct ^_^

3 SLE Supporters :):

Tutorial

Tutorial : Letak Button Send Facebook Pada Setiap Entri

April 24, 2014,2 Comments

Request daripada blogger Siti Zuraida.. Siti inginkan tutorial ni, nanti nak ping entri blog ke group facebook senang kan? Just klik send button ^_^

Ok jom buat^^

1- Login > Dashboard > Template > Edit HTML

2- Ctrl+F dan search kod ni :
<data:post.body/>

3- Enter 2 kali, then paste kod bawah ni selepas kod di step 2 tadi^^
<!--Facebook Send button Start --><b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'><div style='float:right;padding: 01px 05px 05px 0;'><script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/><fb:send colorscheme='light' expr:href='data:post.url' font=''/></div></b:if>

<!--Facebook Send button End -->

4- Preview, kalau dah jadi boleh klik Save template :)


5- Nanti korang boleh send entri ke group blogger kat facebook ~

Selamat mencuba :)


2 SLE Supporters :):

Segmen

Aku Blogger Dan Hasrul Hassan

April 23, 2014,12 Comments

Biar tak pernah bersua muka, apatah lagi bergambar bersama.. Namun deno tahu Blogger Hasrul Hassan orangnya peramah, pemurah, penyayang dan juga agak kelakar bila membaca blog dan statusnya di facebook .. Heee...^_^

Dalam cara penyertaan segmen ni, peserta segmen perlu letakkan satu gambar yang menandakan peserta "bersama" blog mr. HH atau bersama mr. HH secara personal..  Ok, ini gambar dari deno.. 

nak jugak sebelah HH..  hehe^^
(sila klik gambar di atas untuk menyertai segmen ini)

Blogger HH sentiasa berkongsi tips dan ilmunya kepada kita semua.. Segalanya dikongsi, bukan itu je.. pakar SEO nih! Setiap kali ada entri terbaru, deno mesti akan ke blog mr. HH. Tapi deno jadi macam biskut chipsmore! Kadang-kadang komen, kadang-kadang jadi silent reader.. hehe...

Deno perasan kan biasanya akan ada entri baru mr. HH pada awal pagi.. Kalau mr. HH awal pagi memerah otak menaip entri berkongsi tipsnya kepada kita, deno waktu awal pagi memerah otak cari idea design.. Jadi, nampaknya kita ada persamaan la mr. HH! Kita "pemerah otak"! hihi^^

Due : 11.59, 23 April 2014


p/s: terima kasih mr. HH sentiasa berkongsi ilmu kepada dayangdeno dan juga semua blogger^^


12 SLE Supporters :):

Tutorial

Tutorial : Cara Letak Gambar Dalam Entri Di Blog

April 23, 2014,8 Comments

Tutorial ini sambungan daripada tutorial sebleum ini :) Ok, simple je tutor ni.. Hanya untuk letak gambar di dalam entri :) **Klik gambar untuk lebih jelas

1 - Login > Dashboard > New Post

2- Taip tajuk entri, kemudian klik  "Insert Image" untuk masukkan gambar di dalam entri...

3- Kemudian akan keluar satu pop-up window

4- Ok, sekarang boleh pilih gambar :)

5- Gambar di"upload"

6- Yeay! Dah ada gambar dalam entri... ^_^ Boleh continue taip entri ....


Boleh upload gambar banyak-banyak dalam entri.. hehe :) 


8 SLE Supporters :):

Tutorial

Tutorial : Update Entri Dalam Blog

April 23, 2014,3 Comments

Inilah tutorial basic untuk seorang blogger... :) Sebenarnya tutorial ini requested by kakyana.. Sorry kak yana, deno terlewat.. Ok, jom kakyana upadate entri! ^^

**Klik gambar untuk lebih jelas

1- Pastikan anda ada blog! Then bukak www.blogger.com ......
2- Continue  step kat bawah.. Tutorial mengikut gambar  :)












Senang kan? Hari-hari boleh update entri :)


3 SLE Supporters :):

Doodle

Doodle Dan Lupus

April 22, 2014,6 Comments


This is me.... I'm Lupus patient and Lupus, learn about it ^^


p/s: ok siap2 ada meeting pulak petang ni dengan doktor :D


6 SLE Supporters :):

Segmen

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com

April 22, 2014,14 Comments


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

14 SLE Supporters :):

Personal

..............

April 22, 2014,9 Comments

Manusia kan...

Dulu masa kite belum habis belajar dia selalu tanya, bila kite nak habis belajar.. Padahal dia dah tahu kite ni selalu masuk hospital sampai 4 sem extend belajar.. Then, bila kite habis belajar, dia tanya bile kita nak kerja. Hmm, kite ni dah la susah nak dapat kerja, orang susah nak terima orang sakit berkerja, menyusahkan.. Siapa la nak pekerja yang selalu sakit.. Masa belajar dulu pun siap lecturer kata kat kite... "Awak la student saya yang paling banyak MC!".. Bila kite cakap kite kerja *kerja sendiri*, dia duk tanya je bila kite nak kahwin.. Siap compare kite dengan dot dot dot.. Ehem, saya lain, dia lain... 

Agaknya bila kite kahwin nanti mesti dia tanya pulak bila kite nak dapat anak,, then bila kite dapat anak agaknya dia tanya lagi bile kite nak tambah anak... then lagi lagi lagi lagi dan lagi soalan..


Ehem saya ni tak berharap pun, kalau ada jodoh saya terima tapi susah orang nak terima saya sakit macam ni... Hanya keluarga saya faham saya sakit macam mana dan keadaan saya.. Jangan sedap bercakap kalau tak tahu apa saya lalui ....



9 SLE Supporters :):

Murtabak Daging

Adussss... Tiba-Tiba Pulak....

April 21, 2014,14 Comments

Ini penangan rancangan TV la ni, tiba-tiba pulak pagi-pagi buta teringin Murtabak Daging .. Adussss.....

 sedapnyaaa *pejam mata bayangkan makan murtabak*

Maybe ada orang tak pernah makan murtabak dengan kuah merah bawang tapi inilah favourite deno, murtabak daging with kuah merah bawang yang masam-masam sket tu.. Kat pantai timur femes rasanya kuah ni. My abanglong *abang ipar* orang Melaka, dia tak boleh makan denga kuah merah ni... hihi..

Deno boleh semua, kuah dhal ke, kuah merah ke.. Kalau namanya murtabak, memang my favourite!! Bila bulan puasa murtabak daging ialah menu wajib.. kikiki :p


p/s: seronoknya kalau pandai buat sendiri... hmmmm... hwaaaa nak murtabak!!!


14 SLE Supporters :):

Personal

Terpaksa

April 21, 2014,10 Comments

Sememangnya diriku orang yang jenis suka berpakaian casual, suka pakai jeans, suka t-shirt, baju lengan panjang, sporty shoes, tudung pula hanya suka tudung bawal^^ Barang yang tak boleh tinggal bila keluar hanya jam tangan pemberian my sister,  Dayang Hanna^^ Tak pernah pakai dress labuh, baju kurung hanya waktu kenduri-kendara dan pakaian ke kelas masa belajar dulu... Ahaks!

Al-kisahnya bermula bila deno terpaksa pakai dress sebab takde baju kurung untuk ke beach wedding my cousin.. OMG! Masa tu deno memang takde baju kurung, semua kat Terengganu *masa tu deno kat KL* So, my kaklong and kak hanna sepantas kilat on that day carikan pakaian deno untuk ke wedding my cousin tu...

Haaaa amik ko deno.... kaklong belikan dress!!! Cuak oiiiii..tetiba kena pakai dress :p

my cousin + me

Sangat sangat sangat rasa pelik i'm wearing a dress! Masa duduk pun kejap kejap ubah position, maklum je la deno jarang, eh bukan jarang.. Tak pakai langsung dress! Tiba-tiba kena pakai dress, mana tak rasa pelik kan.. Kikiki..

My BFF cakap dia suka tengok kite pakai dress, dia minta kite pakai dress sokmo... Tapi kan, tapi sejak balik dari wedding tu kan, dress tu tersimpan je dalam almari.. Adusss kesian dress tu.... :p


p/s: i'm not too feminin :p

10 SLE Supporters :):

Segmen

Senarai Peserta Segmen Blogwalking DayangDeno

April 20, 2014,26 Comments

Sila semak link blog dan inform deno jika link korang tiada. Inform deno juga kalau link korang ada 2 kali ya....



Happy blogwalking!!! ^_^

  1. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  2. http://adramycien.blogspot.com/2014/04/dayangdeno-ajak-blogwalking-yaww.html
  3. http://iedyaabdullah.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  4. http://kecekkira.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  5. http://dorayakino.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  6. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  7. http://kaktusoren.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  8. http://friends-jannah.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  9. http://httpterataiungu.blogspot.com/2014/04/jom-blokwalking-bersama-dayangdeno.html
  10. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  11. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  12. http://nanakimie.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  13. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  14. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  15. http://sukasamko.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  16. http://anemzahar.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  17. http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  18. http://funmemoryera.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  19. http://yangbaik.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  20. http://ohthrillers.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  21. http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno_8533.html
  22. http://nuramalinastoryforever.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  23. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  24. http://batrisyiagiveaway.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  25. http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  26. http://aineddihar.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  27. http://miumiuchingu.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  28. http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-bersama-dayang-deno.html
  29. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  30. http://www.duniashida.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  31. http://budoxesquire.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-from-deno.html
  32. http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  33. http://piwwit-awaktuu.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  34. http://kataubaid.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  35. http://famf-tower.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  36. http://www.kisahsidairy.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  37. http://realiticikpin.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  38. http://www.aimisyahirah.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  39. http://whatever-ville.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  40. http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  41. http://jombercontest.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  42. http://norminieza.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  43. http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  44. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  45. http://celotehgadistwitter.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  46. http://thehanisfarina.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  47. http://ceritamayapersada.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  48. http://cikaadhirah.blogspot.com/2014/04/blogwalking-with-dayang-deno.html
  49. http://www.azhafizah.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  50. http://cikcenderawasih11.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  51. http://www.mialiana.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  52. http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  53. http://shujimmy.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  54. http://keyranazleen.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  55. http://www.paly.my/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  56. http://www.mamaniza.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  57. http://syiralokman.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  58. http://www.diarijejakahangat.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  59. http://zamani84.blogspot.com/2014/04/segmen-dari-adek-deno.html
  60. http://soon-2be-mrs.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  61. http://ainimrashihah.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  62. http://www.ayuinsyirah.my/2014/04/segmen-blogwalking-bersama-dayang-deno.html
  63. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangleno.html
  64. http://impossibletothinknow.blogspot.com/2014/04/jom-segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  65. http://aliaadzam.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  66. http://nuraaisy.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  67. http://nurulhuda-mohdnajmi.blogspot.com/2014/04/pertama-kali-menyertai-segmen.html
  68. http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  69. http://sihatgojes.blogspot.com/2014/04/nk-join-blogwalking-by-dayangdeno-plsss.html
  70. http://sayasukala.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  71. http://namayangteratas.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  72. http://nadiaadnan90.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  73. http://www.diyanahani.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  74. http://syuhadabaharudin.com/2014/04/15/segmen-blogwalking-dayangdeno/
  75. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  76. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  77. http://www.mycherita.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  78. http://ctalfakhishah.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  79. http://itsninie.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno-d.html
  80. http://cutiefany.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  81. http://www.erazfadli.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  82. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  83. http://linaishak.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  84. http://weirdlavender.blogspot.com/2014/04/segment-blogwalking-dayangdeno.html
  85. http://ceriterawarnawarnikehidupan.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  86. http://nenektanjung.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  87. http://msredcheesecake.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  88. http://macammacamcite.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  89. http://kenny977.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  90. http://www.dianarashid.com/2014/04/boleh-la-blogwalking-sampai-lebamkan.html
  91. http://simplesyara.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  92. http://dinahumblelady.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  93. http://pening-pala.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  94. http://naniedean.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  95. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  96. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  97. http://mammadanish.blogspot.com/2014/04/segmen-jom-blogwalking-by-dayangdeno.html
  98. http://arenamuslimah.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno-tarikh.html
  99. http://encikket.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  100. http://ninakaryana.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  101. http://isyapurple.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  102. http://nasuhanass.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  103. http://izahdiary.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  104. http://alyadina.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  105. http://www.hawasyazanalee.my/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  106. http://pinguubinguu96.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  107. http://notashalimar.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  108. http://nooraziemah.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  109. http://joey39.net/segmen-blogwalking-dayangdeno/
  110. http://www.azneyshamsuddin.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  111. http://zafirahzarrae.blogspot.com/2014/04/blogwalking-by-dayangdeno.html
  112. http://flizzy86.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  113. http://cintanelly.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  114. http://niyazzarra.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  115. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  116. http://www.dhiyaafraabella.com/2014/04/blogwalking-by-dayangdeno.html
  117. http://myra-aida.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  118. http://mawarmialah92.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  119. http://cikhanicruzier.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  120. http://simonim.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  121. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  122. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  123. http://sarahairudin.blogspot.com/2014/04/blogwalking-by-dayangdeno.html
  124. http://gigibesigirl.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  125. http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  126. http://ainmahsuri.blogspot.com/2014/04/segmen-by-dayang-deno.html
  127. http://mardiahdiana.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  128. http://tiefiqs34.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  129. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  130. http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  131. http://puterailham01.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  132. http://anahanifatinabdullah.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  133. http://jukdin.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  134. http://shirochan99.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  135. http://celotehcikfieqa.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdena.html
  136. http://amirkhalis.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  137. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  138. http://diarionlinecomel-najwa.blogspot.com/2014/04/segmen-blog-walking-by-dayang-deno.html
  139. http://qileh.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  140. http://www.bondaqalish.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  141. http://bulat-mata.blogspot.com/2014/04/segmen-khas-blogwalking-by-dayangdeno.html
  142. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  143. http://badlishahazman.blogspot.com/2014/04/jom-blogwalking-dengan-kak-dayang-deno.html
  144. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  145. http://intansaffyna.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  146. http://justforfund.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  147. http://intan-heartypewriting.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  148. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  149. http://youismysoul.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-bersama-dayangdeno.html
  150. http://ctamanaqim.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  151. http://inazalina.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  152. http://mydreamland1621.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  153. http://myshaheila.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  154. http://tyliaday.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  155. http://dilaella.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  156. http://nurinafarhana.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  157. http://nota-nurhayyati.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  158. http://eiraaikawa.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  159. http://www.hesta1.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  160. http://www.hesta1.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  161. http://nurawatif1.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  162. http://maryamnurkhalisah.blogspot.com/2014/04/assalamualaikum-my-fellow-friends.html
  163. http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/2014/04/riang-ria-blogwalking-bersama-dayangdeno.html
  164. http://ierahluvie.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  165. http://blogjoingiveawaycontest.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  166. http://fie-mi.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  167. http://thecutepurpleprincess.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  168. http://fifybaro.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  169. http://muslimahad-deen.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html
  170. http://husnazahidi.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html
  171. http://hazinranamir.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayang-deno.html





26 SLE Supporters :):