Adussss... Tiba-Tiba Pulak.... - Dayang Deno

21.4.14

Adussss... Tiba-Tiba Pulak....

Ini penangan rancangan TV la ni, tiba-tiba pulak pagi-pagi buta teringin Murtabak Daging .. Adussss.....

 sedapnyaaa *pejam mata bayangkan makan murtabak*

Maybe ada orang tak pernah makan murtabak dengan kuah merah bawang tapi inilah favourite deno, murtabak daging with kuah merah bawang yang masam-masam sket tu.. Kat pantai timur femes rasanya kuah ni. My abanglong *abang ipar* orang Melaka, dia tak boleh makan denga kuah merah ni... hihi..

Deno boleh semua, kuah dhal ke, kuah merah ke.. Kalau namanya murtabak, memang my favourite!! Bila bulan puasa murtabak daging ialah menu wajib.. kikiki :p


p/s: seronoknya kalau pandai buat sendiri... hmmmm... hwaaaa nak murtabak!!!


14 comments:

  1. Kak Deno, Sama lah kita...setiap kali datang bulan puasa jer...mesti nak murtabak jugak..kalau tak, makan ayam jer

    ReplyDelete
  2. Aaa qila terliur murtabak cheese and murtabak maggi aaaaa dusss hihihihi

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak makan murtabak. makan time puasa je.
    Mira suka cicah kuah dal pastu celup kuah merah tu.. ohh teringin jugak ..

    ReplyDelete
  4. tgk murtabak, akan ingat bulan puasa.. hehe

    ReplyDelete
  5. Akak beli murtabak daging segera tapi kecil2 je masuk peti ais bila teringin keluar goreng je...eheheh...

    ReplyDelete
  6. sedapnyerrrr- tgh lapo niiii =(

    ReplyDelete
  7. betul...sedap sangat kalau cicah ngan kuah merah bawang tu..lagi best dari cicah ngan kuah kari.hihi

    ReplyDelete
  8. salam. waa..sedapnya murtabak :D
    btw menabung nissan :)

    ReplyDelete
  9. betul suka murtabak dgn kuah merah bawang nie je..kual dal xmkn..hehe

    ReplyDelete
  10. SAYA SUKA MAKAN MURTABAK DENGAN KUAH DAL / KARI.. KUAH BAWAH TAK GEMAR..

    ReplyDelete
  11. Wah.. rangup murtabak mcm tu.. mmg menyelerakan. Feveret yuga murtabak tu.. :)

    ReplyDelete
  12. kat penang dengan perak pun makan dengan kuah bawah merah tu..akak kurang suka.selalunya makan saja gitu je.

    ReplyDelete
  13. mmg sedap...tapi skang nie kuah merah tue dah tak sedap macam dulu2...sobs..sobs..

    ReplyDelete