Faham Sendiri - Dayang Deno

28.4.14

Faham Sendiri

Pagi-pagi dah membebel ~


Deno kan, dalam setahun, sekali dua jumpa bos (ketua pakar) di HSNZ. Biasanya deno banyak jumpa ialah pakar kedua (pakar under bos). Deno tahu bos busy, patient pun makin hari makin bertambah.  Bukan seorang dua tapi beratus-ratus! Bos akan jumpa semua patient tapi bila condition patient stabil, bos akan letakkan patient under doktor pakar lain sebab dia nak focus kepada patient tak stabil dan teruk. Dulu deno selalu juga jumpa bos, sekarang deno stabil, SLE stabil jadi jarang jumpa dia.. Cuba kira, berapa orang sahaja ketua pakar dalam satu jabatan, sikit kan? Patient? Fikir, lihat dan renungkan, berat kan tugas doktor ~

Hmmm... Deno tak faham kadang-kadang manusia ni.. sikit-sikit complain, sikit-sikit complain...Dah dapat doktor nak rawat awak tu tapi masih tak tahu bersyukur dan sedar, speechless


p/s: sekali kita tak bersyukur tak mustahil satu hari Allah tarik semua nikmat yang kita dapat.. nauzubillah...


6 comments:

  1. Nauzubulillah min zalik. Allah betul tu kak. Kita ni tahu nak complain je. Hmm. Macam kat sekolah juga la. Salah sendiri tapi salahkan cikgu TT___TT

    ReplyDelete
  2. selalu ingatkan diri jgn lupa bersyukur, kalau dapat ujian pun bersyukur...

    ReplyDelete
  3. lumrah manusia, selagi boleh complain akan complain..hehe

    ReplyDelete
  4. bersyukur kn..smga deno sihat selalu...;)

    ReplyDelete
  5. Manusia mudah lupa, kak. Tu je yg leh saya ckp >___<"

    ReplyDelete