Bake A Cake! - Dayang Deno

5.6.14

Bake A Cake!

Dulu-dulu mana la ada main play-doh ni.. Kalau dulu tanah liat biasa tu je, habis melekit-lekit tangan ni.. Budak-budak sekarang syok la ada play-doh macam-macam jenis sekarang ni, tak melekit senang dibasuh. Deno apa lagi ambil peluang la main play-doh anak buah!

Muehehe cikcu pulak main over.. Muahaha diri ini terasa seperti kanak-kanak ribena pulak, lebih semangat main daripada diaorang main ~

rasa nak makan pulak kek dengan gummy bear ni! :p

Haaa macam-macam jenis kek cikcu ni buat siap mengajor lagi si kakak dan adik macam mana nak buat kek guna doh tu. Sambil buat cake feeling2 jadi chef, doh dah macam fondant yang macam Buddy buat dalam rancangan Cake Boss! ^^


p/s: bila cikcu "play-doh"

16 comments:

  1. Comel giler kak deno. Ritz rasa macam nak NGAP jer...
    Hahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok pulak main playdoh tu dah macam-macam jenis kek buat dengan macam-macma kaler.. memang nak kena NGAP! hihi^^

      Delete
  2. Syoknye main Play doh. Nampak kek cam real, nak makan je. hihik :)

    ReplyDelete
  3. Senang tak kak nak cabut ? Means asing-asingkan dia bila dah siap guna. Miza teringin nak benda2 gini dulu. Tapi ibu tak nak belikan. Hahaha.

    ReplyDelete
  4. Tu lah.. Zaman kite dulu main tanah liat je. Xde lagi play doh ni. Huhu..

    ReplyDelete
  5. ini kalau tak tau playdoh ni, memang NGAP jela jawabnya...hehehe

    ReplyDelete
  6. timm pulak paling suka brangan buku utk knak2 di kedai bku..rsa nak borong..sedangkn xda budk2 pun kt umah..haha!

    ReplyDelete
  7. dah lama dah tinggal play doh ni...masa dulu2 best je main...main masak2 lah....main buka kedai grocery la...macam2...hee

    ReplyDelete
  8. bila dah ada peluang macam nih, mohon jgn dilepaskan..
    dulu kecik2 mmg tak wujud lah play doh ni..main je apa yg ada..:p

    ReplyDelete
  9. assalam kak deno :)
    akak deno ditag dalam liebster award..hehe...

    http://mydreamhigh123.blogspot.com/2014/06/liebster-award-by-fifie-feyca.html

    :DDD

    ReplyDelete
  10. hehe teringat dulu2 kalau tgk iklan play doh mst nak sgt2..tp mn la mak nk beli kan..mampu tgk iklan je la..hehe

    ReplyDelete
  11. La.. ingat td kek fondant td.. heehee.. nampak dah menarik.

    ReplyDelete
  12. Ish tipah tertipu!!
    Baru nk puji cun nya kaler kek tu! Huhu

    ReplyDelete
  13. Rasa macam nak telan je kek tu hukhuk.Nampak cam sedap jek hee

    ReplyDelete
  14. Tengok kek tu pun boleh naik selera juga.. :)

    ReplyDelete