Bed Time Story - Dayang Deno

11.6.14

Bed Time Story

Anak saudara deno, Adam Khaleef (6tahun) mesti ada buku yang dilihat dan dibaca sebelum tidur. Bak kata omputih Bed Time Story ~ Mama dia la biasa yang bacakan bed time story tu, cikcu jarang-jarang je .. hehe ...

Tapi Adam Khaleef tak suka fairytale atau cerita-cerita rakyat kite, dia lain sikit..  Bed time story dia ialah berkenaan  space, planet, earth, animals, technology dan juga science.. His bed time story book ~

All in one dah buku ni.. setebal 313 muka surat

Senang je kalau nak cari buku mesti pergi kat bahagian sains ataupun bahagian pembelajaran sebab dia minat kat situ.. Sekarang nampak dia bosan dengan buku-buku kartun, dia lebih berminat dengan buku sains sampaikan nak tidur mesti tengok buku sains dulu...



p/s: teringat pulak masa adam khaleef berumur lingkungan 3-4 tahun, buku sains darjah6 my mum ( my mum cikgu sains) selalu jadi buku cerita Adam Khaleef, dia baca dengan pelat-pelat dia tu.. eiiiii comel kan budak-budak baca buku dengan pelat2 dia  yang hanya dia faham apa dia baca :')


7 comments:

  1. bakal jadi cendekiawan si Adam ni :)

    ReplyDelete
  2. bagus la bca buku sains.. nti besr boleh jadi saintis~ :D

    ReplyDelete
  3. a'ah memang comel kalau dengar budak2 membaca...macam2 sebutan boleh terkeluar..hihi..

    ReplyDelete
  4. kalau maisara nak cerita dongeng ,cerita menipu dia suka la..hahha..

    ReplyDelete
  5. Khaleef ni lebih kpd sains sbb dia minat jd ahli saintis agaknye.. Huhu

    ReplyDelete
  6. encyclopedia ke?kemain tebal bed time story :)

    ReplyDelete