Recycle Kotak Jadi .. - Dayang Deno

3.6.14

Recycle Kotak Jadi ..

Recyle kotak jadi rumah mainan ~


Cikcu dayangdeno jadi pengasuh tak berbayar... Hari ni seharian tak online, ini baru online selepas pukul 9pm. Siang tadi si kakak aina bising nak cikcu buatkan rumah mainan pada dia.. Rumah mainan sebenarnya dah ada tapi dia tak puas, rumah tu kecik...

Kebetulan ada kotak besar yang tak digunakan.. Terpenyek dah pun tapi deno betulkan.. Tape dan gunting ada, beres! Boleh laaa..... Suka sangat budak-budak tu main^^


p/s: recyle kotak jadi rumah mainan



39 comments:

  1. alaa...comel and kreatifnya kak deno buat~~ nmpak cute jea.. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear^^ anak buah nak sangat akak pun buat tadi.. heee^^

      Delete
  2. Replies
    1. Thanks dear^^ Seronok juga buat ni.. Teringat memori zaman kanak-kanak :)

      Delete
  3. rindu kotak rumah mainan! dulu masa sye kecik selalu buat rumah kotak ni pastu main patung. best ^^ teringin nk main mainan cmni lagi hehe. smpai sekarang mainan2 waktu kecik dulu still simpan dlm stor

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. deno sambil buat pun terkenang dulu2... pernah buat rumah mainan macam ni guna kotak masa kecik dulu...^^

      Delete
  4. Cantikkkkk. Hehe. Lia pon suke buay diy xD

    ReplyDelete
  5. jom ke blog Syira :D ada GIVEAWAY JUN tauu ! ^_^
    hadiah best2 ..hehe..
    cepat join sebab giveaway ni 2 minggu je ..JOM !
    2 TOP REFERRAL DICARI :D

    ReplyDelete
  6. alahaii rajin dan kreatif betul kak deno..:)

    ReplyDelete
  7. Waaahh..kreatif la awak ni.
    Kalau anak2 saya tengok.habislah...
    Mesti dorang nak jugak.
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee... buat la satu untuk anak buah :)

      Delete
  8. macam zaman2 sekolah rendah dulu selalu buat benda ni...macam giler kot nak menghias macam2 selongkar...beli paper corak2 la kaler2 la haha...rindunyaaa zaman tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2! seronok buat ni, macam-macam sebenrnya boleh buat dgn kotak terpakai kan :)

      Delete
  9. waaaa kreatifnyee...hiksss

    ReplyDelete
  10. sempoi kot. :)

    singgah http://blogoutofmind.blogspot.com/ untuk byk info best2

    jangan lupa like page. :)

    ReplyDelete
  11. Seronoknya. Kretif la kak deno ni. Teringat dulu main benda-benda gini. Tapi tak sampai buat rumah kotak macam ni. Main atas meja je. Hahaha habis selerak. Buat pagar guna tanah liat. Hmm. Bestnyaaaa. Nsib kak deno bukan cikcu miza. Kalau tak suruh akak deno buatkan untuk miza sekali. Hihihi. :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la... akak pun masa buat ni teringat dulu2... hihik^^

      Delete
  12. Adam kat rumah dulu pun ada benda alah ni.Main jugaklah masa dulu dengan kakak kahkah.Btw so creatiflah !:) Untungnya diorang dapat cikcu yang super kreatif ni ihik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama deno pun dulu ada main rumah mainan kotak ni... heee^^

      Delete
  13. Replies
    1. terima kasih :) heee, tadi la anak buah nak sangat deno buatkan je^^

      Delete
  14. wahhhh kreatifnya! suka suka! heee.
    lama tak blogwalking. jemputlah jenguk blog kita.
    http://www.bazilahabuhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :) Ok deno terjah sekarang :)

      Delete
  15. wah deno...terbaik la...tersangat creative....

    Entri Terkini MINDAKABUR : Google Chrome Berupaya Memainkan Video dan Audio


    ReplyDelete
  16. guna kotak pun jadilah kan...kreatif...:D

    ReplyDelete
  17. cute. mana dapat miniature furniture kecik kecik tuh..

    ReplyDelete
  18. Kreatif sgt ni kak Deno. Cntik betul, sampai teruja ana tgk. Ana nak save gambar eh, boleh tak kak Deno? Huhu

    ReplyDelete
  19. kak yan terasa macam nak buat mcm ni gak balik nanti...comeyyyy :)

    ReplyDelete
  20. wahh..ohsemmm gile...kreatifnye :)

    ReplyDelete