Bila Abah Tak Sihat - Dayang Deno

19.8.14

Bila Abah Tak Sihat

Abah jarang.. Jarang sangat tak sihat. Abah macam tu la, orang yang sangat cool dan suka buat lawak dengan anak-anak.. Nampak garang, tapi anak-anak je tahun ayahanda macam mana.. Heee^^

Sesuai sangat jadi polis dulu, muka serius. Orang yang baru kenal semua cakap abah garang tapi .... Hikhik abah saya ni orang yang paling penyayang hokeyyy ^^


Al-kisah abah tak sihat 5 hari lepas.. Bermula la kisah abah kurang sihat, demam dan sakit2 sendi. Kesian abah demam on and off, then jadi tak larat. Abah pun lesu, biasa paling lama demam pun 2 hari pastu dia mesti okey balik. Kali ni lain.. Risau tau!

Tapi macam tu la demam on and off.. Pagi okey, bila nak petang demam. Anak-anak dah risau, my mum lagi la risau. All kakak kat KL semua dah risau, maklum la musim denggi kan sekarang... Tapi macam tu la, walaupun ke klinik abah tetap tak sihat. Risau sangat terus bawak ke hospital. Terus ke emergency

Lama jugak abah jumpa doktor, sejam lebih kot.. Alhamdulillah takde apa.. Lega sangat-sangat, just ambil ubat je. Dia jarang tak sihat, bila abah tak sihat risau sangat-sangat!

Ahaks teringat masa kat emergency, borak ngan abah, biasa adik je masuk emergency terus naik wad, hihi.... kali ni abah, nasib baik tak serius.. Hihik ;p


p/s: selepas 5 hari alhamdulillah abah okey dah^^ 


3 comments:

  1. Alhamdulillah..moga ayah kak deno sentiase sihat selaluu. Tu bukan sakit biase tu k.deno. Sakit utk org dah berusia dah dtg la kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah risau.. tapi abah macam tu la dia mana bleh duk diam.. heee^^

      Delete