Faham - Dayang Deno

22.9.14

Faham

Sememang awal-awal deno dah inform kat page DayangDeno.

Deno tak boleh rushing, biasanya kalau customer nak cepat2 deno tak terima ,, Faham kan deno macam mana, dengan CAPD lagi, penat jugak buat CAPD ni sebab 4 kali setiap hari.... Kadang2 tak sihat yang tiba-tiba

Macam sekarang ni demam yang .. ermm deno rasa boleh lah^^


Mujurlah boleh dikatakan 90% customer dayangdeno faham dengan dayangdeno macam mana. Diaorang takde push2, nak cepat, marah...

Kebanyakannya akan minta deno buat biasa je.. Jangan stress... Itulah yang buat rasa  speechless dengan customer sebab diaorang faham. kadang2 lewat siap, tapi diaorang cool je. Itu yang buat rasa terharu sangat...

Ada juga customer yang dah jadi macam kakak, sampai sekarang masih berhubungan. Pengalaman kena buli dek customer pun ada cuma tak la ramai .... Tapi deno dah lupakan pun. Buat apa simpan dalam hati kan^^

Kadang2 tak sihat tapi siapakan jugak sebab rasa kesian kan. Lama tunggu. Macam sekarang ni ramai yang faham, deno hargai sangat :') Thanks to all my beloved customer^^


**thanks jugak korang non stop datang melawat dayangdeno... insyaa allah dayangdeno pergi kat blog korang ya :)


9 comments:

  1. Mujur customer paham. Alhamdulillah. :)

    ReplyDelete
  2. teringin nak tempah dekat akak :)
    in shaa Allah , ada rezeki lebih nanti sy nak try tempah lhaa , hehe
    selamat malam kak dayangdeno , get well soon ;)

    ReplyDelete
  3. get well soon my sis! jgn bg badan tu penat sangat tau!

    ReplyDelete
  4. Adikkkk.. Kena tahan wad ke? Teruknya demam tu!

    ReplyDelete
  5. kak shida pn tolak kalau nk rushin design..huhuh

    ReplyDelete
  6. siapa buli deno tu??meh akak sekeh2 klepala dia..heheh..nak buli deno jugak la..ekekekk

    ReplyDelete
  7. Bab design ni mmg tak boleh rushing.. tak ada feel...

    ReplyDelete