Jerebu? - Dayang Deno

18.9.14

Jerebu?

Petang-petang santai, cuaca hari ni cerah.


Cuma deno aje la tak boleh nak teman anak buah duk main kat luar sebab sekarang ni jerebu. Jerebu yang tak kuat, masa keluar ngan my sis pun nampak sangat cuaca tak bersih.. 

Risau sebab last year admit hospital sebab jerebu jugak. Sebelum tu deno kat KL seminggu, balik Terengganu terus admit. Raya pun kat hospital.. Sabo je la ..

Sebenarnya boleh kalau nak keluar tapi perlu dalam bangunan, kalau nak jalan2 kat luar kena pakai mask. Kaklong lagi la risau, kalau tak pakai mask siap kena ceramah panjang lebar lagi sebab mudah sakit. Lagi2 Lupus patient yang sensitif, mudah sangat jatuh sakit..

Korang pun jaga diri tau :)


3 comments:

  1. Memang jerebu dah mai balik, lalu Jambatan Penang yg lama, dah tak nampak jambatan baru.. Kelabu asap, komtar pon kabur...

    ReplyDelete
  2. Tu laa..cuaca skrg jerebu. Tempat ana agak teruk jerebunye. Nasib baik cuti sekolah. Kalau hari sekolah, mesti kene cuti.

    ReplyDelete
  3. Hmm..kdg tempat lain yg buat hal negara kita yg jadi mangsa..apapun take care ye Deno..jaga kesihatan tu..:-)

    ReplyDelete