Oh Nasi Lemak - Dayang Deno

3.9.14

Oh Nasi Lemak

Awal2 pagi lagi kaklong dah keluar beli breakfast
Hampir 4 bulan tak makan nasi lemak best kat sini
Last deno datang sini bulan 5 baru2 ni^^


Walaupun ianya nasi lemak biasa dengan sambal bilis dan telur rebus separuh, rasanya sangat sedap. Paling sedap ialah sambalnya yang pedas, sesuai dengan citarasa deno yang sukakan pedas. Kadang-kadang simple is much more kan :)


p/s: nasi lemak simple yang sedap sangat



9 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah rabu dik Deno..memang sedap ni nasi lemak...akak pun suka...

    ReplyDelete
  2. susah nak cari nasi lemak yang betul2 nasi yang berlemak tu.. sekali dapat, perghh terangkat.. haha

    jom singgah & komen sini : http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/09/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html

    ReplyDelete
  3. Dari semalam ana teringin sgt nak makan nasik lemak. Huhu~

    ReplyDelete
  4. saya pun memang selalu makan nasi lemak biasa. Rasa ori gitu. Simple je.

    ReplyDelete
  5. Setuju... Kekadang yg simple ni lagi best... done follow sini...

    ReplyDelete
  6. Nasi lemak kalau dah sedap, memang tak tgk nasik lemak yg lain dah...kat Sungai Petani ni, ada nasik lemak. 50sen ja. Walaupun saiz kecil, tapi tetap sedap. sampaikan hari2 suruh ayah beli. Memang tak jemu. =)

    ReplyDelete
  7. lama rasanya tak makan nasi lemaksss :)

    ReplyDelete
  8. Nasi lemak memang sedap! Lagi sedap tambah lauk kerang + paru + ayam dan sebagainya. hehek :)

    ReplyDelete