Roti

Roti

September 20, 2014,19 Comments

Biasa kan ramai di antara kita breakfast dengan roti canai, nasi lemak, nasi minyak, kuih muih, macam-macam kan.. Deno duk sini jarang2 sebab kakak busy, busy sangat.. Kalau dia free sket dapatlah rasa^^

Ingat tak nasi lemak sedap tu,baru dua kali rasa sepanjang duk sini, breakfast biasa makan roti. Stok roti slice memang wajib ada :)


Buatlah macam mana pun roti tu... Paling senang just sapu peanut butter atau jem strawberi tu. Kadang2 buat roti celup telur. terlebih rajin goreng telur buat benjo. Itulah breakfast. Tak pun cicah roti ngan nescafe.

Kadang-kadang kan, boleh je sehari tu just makan roti sekeping. Deno pun hairan kenapa tak rasa lapar.. Nasib baik la my mum takde kat sini, kalau tak dia pulak yang risau walaupun anakada ni ok je..... hehehe

**Nasib baik diri ni peminat roti, hari2 makan roti pun takpe ^^


You Might Also Like

19 comments:

  1. Salam kenal,

    Anak akak suka makan roti dengan chocolate spread..kadang2 rotinya ditinggal, coklatnya saja yang di makan...hehe..

    makan dengan cheese slice pun sedap deno..yummy! hehe

    ReplyDelete
  2. yelah,,suka tengah malam buat benjo kan..hehehe

    ReplyDelete
  3. Senanglah kalau camtu, kalau orang yang makan nak memilih...kenalah belajar masak sendiri kan?

    ReplyDelete
  4. selamat bersarapan deno...saya pon sarapan roti pagi ni...makan gitu jer...^_^

    ReplyDelete
  5. Jom singgah blog Cik Mimie :)

    Roti boleh guna untuk buat menu lain jugak :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Deno.. Datang melawat blog sponsor dari GA Mialiana..
    Sekeping roti bersamaan 2 cawan nasik.. Sape ekk pernah cakap kat akak dulu ekk? Ha, bos kat tempat keje lama.. Hehe.. Sebab tu la kenyang tahan lama kot.. ^^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  7. ada prg kata roti penyebab gemuk paha...deno lak cane..

    ReplyDelete
  8. datang dari segmen Saya Sayang Blog Saya..menambah jumlah follower kat sini...salam kenal tuan rumah

    ReplyDelete
  9. AA suka makan roti celup ari milo bancuh manis2.pastu bila nk minum, tambah air suam dlm milo tu

    ReplyDelete
  10. ida dulu suka makan roti tapi skrg dah tukar ke roti wholemeal.konon nak diet ahahhahhahaha..

    follow deno dari segmen ben ashaari ;))

    ReplyDelete
  11. plg suka makan roti bakat sapu butter.. perghhh rase dia heaven

    ReplyDelete
  12. nik singgah sini deno.. dari segmen kak mia :)


    http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/09/giveaway-2014-mialianacom.html

    ReplyDelete
  13. wah.. untunglah camtu deno, lmbt sikit gemok.. heee

    ReplyDelete
  14. http://kumahuitu.blogspot.com/2014/09/giveaway-2014-mialianacom.html

    GIVEAWAY YG PALING MERIAH DENGAN HADIAH (BESTNYA)
    JANGAN LEPASKAN PELUANG ..(CEPAT2 SERTAINYA)
    PATUHI TERMA DAN SYARAT... (LIKE JGN TAK LIKE)
    GOOD LUCK SEMUA :)

    ReplyDelete
  15. http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/09/giveaway-2014-mialianacom.html

    ReplyDelete
  16. rumah akak pun wajib ada roti ni..sebab akak ni pemalas..hahhaha..kadang2 petang anak2 lapar,buat je roti sosej ..tak pun campak2 je bahan jadi puding roti..heheh

    ReplyDelete
  17. Err deno duk mana skrg? X duk ganu?

    Akk time cuti je lah dpt roti canai atau tosei

    ReplyDelete