Doodle @ The Bee, Publika - Dayang Deno

10.12.14

Doodle @ The Bee, Publika

Nak mula cerita pun senyum je ni.. Hehehhh

Sebelum ni, Dayang Deno pernah mention dalam entri Studio Of the Apes kan... "takpe berangan dulu, mana tahu jadi kenyataan?" ...and my mulut memang masin coz it was like *a dream come true* bila dapat join doodle event last week [ 30 November 2014 ] !! **senyum sampai ke telingaaaa :)

Kebetulan waktu tu, deno kat KL... And Azmil tell me that ada doodle event @ The Bee, Publika. My abah  bagi 'greenlight', my sister pulak free malam tu.. Apa lagi kan, it's time for doodle..!^^ Act I'm soooo nervous !!!

Deno lewat sket coz tak jumpa cari tempat.. Masuk Publika pusing2 jap naik atas, jap turun, jap naik jap turun.. Last2 Azmil call.. Kikiki itu la lama sangat cari The Bee.. Azmil terpaksa datang kat deno.. Ngeeee sori Mil susahkan awak^^ First time jumpa Azmil... My feeling:- oh maiiii dapat jumpa my idol!!! *nak lompat bintang tapi berjaya control...miahahahaaa :p

Okey this is it!!! Ramai da members of @KLSketchNation..  Gulp! Awkward coz this is my very first time doodle with orang-orang hebat! See .. da only little girl .. errr ~ ~


Erkk... Lemah lutut wehhh dikelilingi orang-orang hebat ni!! Masa tu kan, my tangan pun gigil2 nak doodle, i'm feeling like plankton.. Rasa kerdil sangat with this guys.. Huhuu.. Deno jeling kiri, kanan, depan semua awesome! Masa tu rasa blank and i can't bilivit! **Betul ke dayangdeno ngan orang2 hebat ni?? Sobsss

Deno dah macam kanak-kanak ribena tetiba ada kat situ. I meet some of doodler/ sketcher yang familiar tapi lupa nama.. Yang deno ingat hanya Azmil and Hazizy.. Hihik^^ Act kan, ramai member @KlSketchNation kat event ni.. and I thought bangFaz **boss @DoodleMalaysia ada sekali, tapi takde.. Huhuuu maybe next time kite jumpa ya bangFaz :D

Dayang Deno memang nervous tahap cipan dah, cipan pun tak pernah macam ni kot.. But as usual buat cool je.. Hahahh! 

harap2 aura hebat diaorang melekat kat deno.. kikikiii :p

mana tak gigil tangan.. my sifu kat sebelah je.... ^^

What I noticed about da doodle on canvas ni, once kita dah mula doodle/ sketch kan.. Kita susah nak stop and rasa nak buat je.. Tak sedar pun sekejap je dah penuh ngan doodle and kita akan cari2 part yang kosong untuk doodle lagi... Best sangat-sangat!

Doodle is fun!!! :D


awesome kan?? berdarah mata nengok artwok orang2 hebat ni.. huhuuu

crdt pic : @KLsketchnation  
**dah macam abang ajar  adik melukis gayanya Azmil and DayangDeno..  ha3!! :p




doodle part bawah pulak .. heee deno and my new friend: alicia

See Azmil and his style on doodling! This is rare Mil..!! *thumbs up* Hurmm tengok banyak kali macam mermaid pun ada.. Hahahhh ^^


Act deno ada je kat depan Mil tapi entah macam mana lupa nak snap his pic.. Maybe sebab terpukau dengan style Mil!  I'm just watching him.. ahaks ;p

Fuhhh memang best!! Bila dah penuh kat my part, tercari-cari tempat lain pulak nak doodle.. Heeee.. And da best part when Azmil give me some advice and tips about da stroke!! That's priceless! Even tak dapat borak lama-lama, tetap seronok! Tu baruu tips from Azmil, belum da boss bang Faz.. Ngeeee... Ini orang sangat osem! ^^


Awesome!

Thanks Mil for this awesome artwork! Sobss.. T_T

Speechless.. Memang best tau, seronok sangat2! You guys amazing, having so much fun doodling! Alhamdulillah.. Deno dapat juga peluang jumpa and join doodling with this amazing people! Love your art soo much guys.. I'll never forget this nice experience!!

Till we meet again.. In syaa Allah :')


**Thank-you soo much @KLSkecthNation and @DoodleMalaysia (。♥‿♥。) 


16 comments:

  1. bestnya kak deno.. nak jadi doodler mcmni juga tpi tk pndai sgt melukis mcm akak TAT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh2.. Jangan la cakap macam tu..You can do it!^^

      Delete
  2. meriahnya kak dayang.. mesti best kan sama2 ada dengan doodler hebat2 heehehe tapi kak dayang tak kurang hebatnya jugak.. tetap lawa ^^

    ReplyDelete
  3. wah seronoknya deno..tak habaq datang kl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, it's fun! Eh dah habaq dalam blog and fb kak.. hihii^^

      Delete
  4. Replies
    1. Mr Joshua!! Can't believe it you are here! Btw, i wish dapat jumpa u satu hari nanti! :D

      Delete
  5. Saya pun suka tengok karya doodle ni..Tapi kalau nak suruh saya join, jangan harap la...tangan saya keras, memang tak tahu melukis! hahahaha..

    TQ berkongsi kisah SLE awak tu di entry saya...Saya teruja, sebab adik perempuan saya sendiri, seorang penghidap SLE, dan dia pun, kini menjalani CAPD..follow up di Hospital Selayang...Saya harap, saya & adik saya satu hari nanti andai ada rezeki,dapat berjumpa dengan awak...Bukan apa, saya nak adik saya dapat semangat, bila boleh berbual bual dengan pesakit SLE lain, yg turut sama jalani CAPD.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh Mr DZ pun boleh.... coz semua boleh melukis! ^^

      No problem Mr DZ^^ Oh iyaa?? What's her name? Dia join tak FB SLE/ LUpus Group? Join tak PSLEM? Dia SLE LN stage berapa?? Heee sori i'm excited dapat tahu ada kawan SLE..If Mr DZ free, please inform her to add my FB : Dayang Deno. ... Nak kenal sangat! :)

      Jarang tau dayang dapat tahu SLE petient yang buat treatment CAPD.. Dayang pun teruja nak kenal your sister.. Kem salam your sister ya...^_^

      Delete
  6. Hi...nice to meet you, I got a nice video link that you can watch with your family. https://www.youtube.com/watch?v=JEWIVjRgWl8&list=UUAXWsrlIocVZLys7J64139A

    ReplyDelete
  7. Ramainya..sekumpulan orang dengan tangan nya berseni..heheh

    ReplyDelete
  8. bakat yg menarik! :D sy reti lukis orang lidi dgn anatomi badan je lah T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete