Selamat Hari Merdeka

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan 2014

4:43 PM,8 Comments


Selamat menyambut hari kemerdekaan buat seluruh rakyat Malaysia!!
"Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta"

Sama-sama kita doakan agar negara kita yang tercinta ini sentiasa dilindungiNya
dan kemanan negara kita kekal buat selama-lamanya... 

:')

#MalaysiaMerdeka
#merdeka57
#SayaSayangMalaysia
#disinilahirnyasebuahcinta

8 SLE Supporters :):

Tahap Kesakitan

Nombor Berapa

4:08 PM,2 Comments

Biasa bila masuk emergency..
Kalau kite sakit kan doktor mesti tanya tahap kesakitan nombor berapa..


Deno bila tak tahan terus bagi nombor 10
Tu maknanya memang dah sakit sangat-sangat ...
Pernah sakit sampai menangis.. Itu memang dah terlampau sakit
Biasa boleh tahan lagi.....

Pernah sesak nafas sakit sampai tak dapat bercakap last2 tak sedar apa..
Rupanya doktor "hantar" kat planet marikh.. hahaha :p


p/s" kenal pasti tahap kesakitan anda ^^



2 SLE Supporters :):

Alexa

Ranking Alexa #1

3:42 PM,7 Comments

Dulu pernah sekali je update mengenai ranking alexa ni..
Ni baru nak mula balik... heee...
Lama benar rasanya tak tengok rank blog

Errrr..



Bila tengok ranking blogger Mialiana, Hasrul Hassan, Eradz.. Maintain je, memang terbaik!^^ Dalam hati kecik ni teringin jugak, tapi apakan daya tuan empunya blog ni busy memanjang. Kesian blog pun dianaktirikan.. hahah.. Nampaknya kena usaha lebih sikit :p

Aim nak blog rank lebih baik, insyaallah satu hari nanti. Kalau global tu rasa macam susah je kan.. hihik^^ Harap impian ini akan menjadi kenyataan :)



7 SLE Supporters :):

Personal

Esok Dateline

8:30 AM,3 Comments

Pejam celik pejam celik esok dah dateline!
Ada satu je lagi belum hantar


Bos baik sangat.. Sepatutnya submit akhir bulan 6 baru2 ni... tapi bos sangat bertimbang rasa, semua busy dengan artwork  jadi bos tangguhkan sehingga akhir bulan ni iaitu esok.. Deno dah siap awal dah, dah submit lama dah  cuma ada satu task je lagi belum buat iaitu untuk profile^^

Insyaallah malam ni hantar^^


p/s: tetiba rasa excited ^^

3 SLE Supporters :):

Personal

Kenduri

7:48 AM,3 Comments

Semalam serba pink :)

Sekarang musim kenduri kan.. 
Sepupu deno berderet-deret kahwin
Yang semalam ngan hari ni si kakak dan adik
Then bulan 9 dan 10 nanti pun ada lagi 
Seronok pulak tengok pelamin cantik2  :)


p/s: my sis balik hari ni.. weeeee...^^ 

3 SLE Supporters :):

Dressing

Dah Macam Main Masak

5:49 PM,8 Comments

Bila tiba waktu dressing lepas capd... Erkk ok my "laziness" selalu datang.. 
Ehem miss dayang jangan malas-malas, nanti doktr babab! :p


Kadang-kadang dah rasa macam main masak.. hihi^^
Kita main...  campak gauze, tuang iodin secukup rasa *ada cara yang betul yaaa
Then pegi cuci tangan 7 step selama 5 minit, bersih2!
Ingat.. hygiene diutamakan! 
Opss..! Sebelum tu  jangan lupa wearing your masuk hokeyy


8 SLE Supporters :):

Segmen

Segmen BlogWalking bersama RedBellas

3:28 PM,21 Comments

klik banner

Support segmen dari blogger Red Bellas. Jom kita support segmen blogwalking Read Bellas, di samping mengeratkan ukhwah dan meningkatkan trafik blog.. weeeee^^



Due: 16 September 2014




21 SLE Supporters :):

Personal

Bila Hujan Lebat

3:18 PM,7 Comments

Kenapa www.dayangdeno.com tak berupdate ni...
Kesian my supporters datang entri sama je...
Tak patut.. tak patut....

Alkisahnya hujan lebat, berserta angin kencang dan petir
Blackout... Semalam pun blackout
Kesan hujan lebat line tenet deno ni merah
Dua hari merah.. Merahhhh je

Akhirnya tadi ia bertukar kuning
Means? Dah okey la... hihiiii
Harap ia terus kekal macam tu...


p/s: lega lega lega, dapat sambung design^^ 



7 SLE Supporters :):

Segmen

Segmen Blogwalking Pink Ladies 2# : 48 Hour Marathon

5:18 PM,12 Comments

Klik banner

Perempuan dan pink tak dapat dipisahkan. Deno sendiri pun minat pink... Dari budak-budak sampai sekarang, masih minat pink. tak dapat berpisah... hihi^^


12 SLE Supporters :):

Personal

Terapi

2:40 PM,19 Comments


Diri kita memang tak boleh lari daripada stress

Tak boleh lari dari perasaan sedih, geram dan kadang2 rasa macam nak makan orang tu sebab geram kan.. Hihiiii... Kadang2 bantal pun boleh jadi tempat lepas geram

Deno.. Bila stress and deno rasa deno tak boleh nak luah kat sape2, deno akan ambil pensil, ambil artwork book then mula lukis. Tak kisah lukis apa pun.. Bila mula melukis stress deno akan hilang. Dah jadi macam salah satu terapi buat deno  .. Maybe terbawak-bawak habit melukis sejak zaman budak.. Almaklum la deno duk hospital pun melukis kejenye :p


p/s: lukisan kat atas deno buat pagi tadi^^

19 SLE Supporters :):

Personal

Hampir Bulan September

6:09 AM,11 Comments



Counting days....

Empat bulan lagi...  kita dah nak masuk tahun baru.. 
Seperti tahun-tahun yang lalu, aim deno tetap sama
Aim deno awal tahun untuk tahun ni ialah ZERO ward..
Since tahun1999, sehingga tahun 2013 ... setiap tahun admitted
Sekarang dah nak masuk bulan September, harap aim tahun ni tercapai...
Insyaallah :)


11 SLE Supporters :):

Blogger

Promote Bloggers #Part6

5:53 AM,14 Comments


Sekejpa je dah sampai Part6 :) Jom letak link koang kat ruangan komen.. Then nanti deno masukkan dalam list ikut giliran... Bagi yang dah join tak perlu letak link ya, kita beri peluang kat geng2 yang belum join :)\


x x x x x x x x x x x



14 SLE Supporters :):

Chocolate Indulgence Cake

Tergoda

5:04 AM,4 Comments


Ini kes tengok CH AFC, Razif dalam rancangan Best In The World. Boleh pulak dia makan blueberry cake yang gebu, lembut.. Tergoda betul! Apa lagi terus cari kek kat Secret Recipe.. Tak tahan dah.. haha.. Last makan kek chococote ni last month masa birthday anak buah ^^

Macam biasa, favourite deno Chocolate Indulgence^^ Dapatlah makan kek puas2, heeee... Makan sepotong ni pun dah kenyang sampai ke malam :)


p/s: alhamdulillah^^


4 SLE Supporters :):

Personal

Errr ....

9:44 AM,4 Comments

6am..

My mum bersantai buat bekpes..
Anakanda ni pun sekali la...
Almaklum ler anak bongsu ni je yang duk umah :p

Duk borak-borak tetiba my mum tanya ................


And i was like.... 

*bunyi cengkerik* 
And then terus deno tergelak.. 
Tetiba je dapat soklan cepumas 
Hihihi ... bonda.. bonda ....
Ini pun bila teringat rasa nak gelak balik :p


p/s: errr


4 SLE Supporters :):

Doodle

Glitter?

2:55 AM,4 Comments


Let it go..
Let it go..

Ops! Itulah doodle inspirasi daripada Frozen, mula la sambil buat sambil nyanyi. Alkisah dua hari lepas  dapat tempahan daripada customer untuk dijadikan sticker semasa birthday anakandanya. Doodle ala-ala Elsa macam dalam citer Frozen tapi bertudung :)

Haaaa amik sekali dengan glitter uolls.. Sebenarnya tak la glitter sangat, boleh la kan...^^


p/s: sambung nyanyi.. can't hold it back anymore.. let it go.. let it go...

4 SLE Supporters :):

Personal

Risau

6:59 PM,8 Comments


Ma risau, ma susah hati. Ma cakap ma risau kat deno duatigapat hari ni.

Kenapa my mum risau? Alkisah kes deno kurang makan. Selera nak makan kurang, deno makan nestum, makan roti sekeping dua. Entah. Tak lapar. Hari ni deno just minum nestum secawan. Deno rasa okey je, cuma semalam badan panas sket... 

Ma risau, anakanda ni biasa je. Biasa la deno, kadang2 pelik sket selera, next week ni okey la.. Heee...


p/s: please jangan risau ma, adik sihat


8 SLE Supporters :):

Design blog

Tempahan : Blog Nia Emkay

12:09 PM,10 Comments


Personal Blog
Full edit and design
Theme : Purple and grey
Link : http://nia-emkay.blogspot.com/

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


p/s: terima kasih nia percayakan kak dayang :)

10 SLE Supporters :):

Malaysia Airlines MH17

Malaysia Berkabung

4:38 AM,6 Comments


Hari ni hari berkabung untuk seluruh rakyat Malaysia
Hari bagi memperingati mangsa-mangsa #MH17.
Semoga keluarga mangsa tabah dengan dugaan ini dan salam takziah buat seluruh keluarga mangsa ....

#MH17
#takziahMH17
#MalaysiaBerkabung
#MH17dalamkenangan


6 SLE Supporters :):

Berderet-Deret

10:48 PM,2 Comments


Tadi duk kira-kira kenduri sepupu... Ramai sepupu kawen ni, berderet-deret... Tarikhnya semua ada dalam bulan ini, bulan Septermber dan bulan Oktober. Minggu ni, busy la rumah ayahngah sebab next week dah majlis... Kira total sepupu kawen, banyak gak hadiah nak beli ni^^


p/s: memang musim kawen eh sekarang..?


2 SLE Supporters :):

Blogger

Promote Bloggers #Part5

10:21 PM,14 Comments


Dah sampai Part5! Nak join sennag je, korang tinggalkan link kat ruangan komen ya.. Bagi yang dah join tak perlu letak ya, kite beri peluang kat kekawan bloggers kite yang belum join ya ^^ Jom kita mengeratkan ukhwah :)


x x x x x x x x x x 



14 SLE Supporters :):

Art Kufi

Art Kufi From BFF

3:13 AM,6 Comments

Lama deno tak share cerita bff deno kan, my beloved AyuCandy :)


Deno dapat hadiah Art Kufi daripada Ayu Candy! Yeay! Cantik kan..... Setiap art yang Ayu buat mesti cantik, dia memang terkenal dengan bakatnya sejak zaman kami sekolah.. Arghhh rinduuu!!! :')

Kalau dulu korang boleh melawat blog candygirl nih, tapi sekarang ayu dah private blog. Hanya deno boleh lepak kat blog Ayu Candy and dapat tengok awan bergerak yang ayu buat kat blog die... hehe.. Memang special coz tak pernah deno jumpa blog yang ada awan bergerak cantik macam tu, blog ayu je ada ^^ Haaa tertinggal cerita kami? Klik SINI ^^


p/s: and she is my bff :)

6 SLE Supporters :):

Not In Mood

Malam Ni

1:49 AM,2 Comments

Alahai tak tahu macam mana nak buat, mood nak buat design ke laut.. 
Entah-entah dah sampai ke laut dalam. 
Takde idea, feel nak buat design pun entah ke mana. 
Semua lari.. tak larat nak kejar...  :p
Entah kenapa semua kerja tak jadi, ni baru on laptop. Siang tadi tengok laptop pun menyampah.. haha.. Ni kes rindu kat kakaks, rindu bff... rasa nak naik KL tapi tak dapat green light daripada abah. Abah jarang nak bagi anakanda bongsu travel sesorang..Risau sangat die.. Hihi^^

Malam ni belum mula design blog kot, esok la.. Rasa macam... Ermm.... Malam ni just lukis2 sambil duk nengok movie^^


p/s: harap petang esok tak hujan, bolehlah jadi mermaid ^^


2 SLE Supporters :):

Hujan

Bila Petang

5:38 PM,4 Comments


Semenjak dua menjak ni, petang je mesti hujan..

Pagi ok, matahari terang.. Tapi bila dah nak masuk pukul 4 petang, mula gelap, dah mula guruh. Deno rasa dah masuk 5 hari kot macam ni. Petang mesti hujan. Alhamdulillah sejuk sikit coz sekarang ni panasnya melampau dan pelik kan. Sekurang-kurangnya sejuk sikit, basah sikit rumput-rumput... tanah.... :)


p/s: tempat korang hujan tak?


4 SLE Supporters :):

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday : It's Okey

6:13 AM,6 Comments


6 SLE Supporters :):

Personal

Tu Je

1:16 AM,5 Comments


Al kisah petang tadi yang tak larat

Kepala pun rasa berat je.. Seharian just minum Nestum, tu je boleh telan. Then ubat. Ubat pun lewat.... Tadi abah belikan makanan, baru boleh telan. Entah kenapa badan ni selalu buat hal dua tiga hari ni.. Maybe coz HB deno low, huhu.. Baru ni HB (hemoglobin) deno 7 je.. Tu pun dapat ceramah dari doktor HB low sangat, pernah HB deno 5, nasib baik tak admit wad.. haha :p

Alhamdulillah sekarang rasa okey sket^^


p/s: ma pun pelik deno tido awal semalam.. hihi :p


5 SLE Supporters :):

Pulut Kuning

Berpulut Kuning

12:13 AM,6 Comments

Last 2 days ma and abah buat pulut kuning.. Baru nak upadte, muehehe... Perghhh banyak gak deno  makan, maklum la dah lama tak rasa pulut kuning. Memang best, lain kali boleh request ma buat lagi^^

bahagi pulut pada jiran2 dan saudara-mara

My mum and abah memang nak bahagikan pulut kuning pada jiran2 dan saudara-mara... Bukan dalam majlis je boleh ada pulut kuning kan..kan.. kan... Kadang2 breakfast pun ada ^^Pulut kuning and gulai ikan tongkol serta telur. Kadang2 ada gak orang buat makan ngan gulai daging, deno semua boleh.. dah namanya pulut memang suka makan dengan gulai^^ 

**Ehem2.. Kaklong, kakna, kak obi di sinun jangan jeles yer.. Muahahaha *gelak kejam kat kakak di kl :p


p/s: sekali-sekala buat pulut jamu jiran dan saudara mara ^^


6 SLE Supporters :):

Walk-A-Payung

Jom Support Lupus Awareness .. bah :)

10:52 PM,5 Comments

Walk-aPayung! Weeeee... Kali ni Sabah Chapter!!^^ Wahai orang-orang Sabah... Jom semua kita support Lupus Awareness dengan menyertai Walk-a-Payung! :)

Jom luangkan baca masa baca info Walk-a-Payung from my friend @ Sabah :)



Persatuan SLE Malaysia, Sabah Chapter will be holding Lupus Day Awareness and a walkathon with opened umbrella, called the Walk-A-Payung (WAP) on Saturday, 20 Sept 2014 at 7.00 am to 4.00 pm

The WAP will flag off within thevicinity of UMS KK, where about 4000 UMS students and about 350 participants inclusive of patients, their families members and members of the public will walk a distance of about 1.5km with opened umbrellas to create awareness that SLE patients have to avoid the sun. There will be a Talk on SLE, exhibitions of informative posters and display of video about SLE, health screening by UMS medical students, blood donation campaign. The PSLEM WAP is a healthy and fun program that brings together patients, family members, friends and people from all walks of life to walk towards recognition of the existence of SLE. Donations to Persatuan SLE, Sabah Chapter are welcome and are tax exempted. Please join PSLEM Sabah Chapter in celebrating the 1st WAP and to mark the remarkable biggest crowd of participants ever walking in uniformed color of T-shirts and umbrella. Registration fee of RM50 & above will get a purple color T-shirt and a UV protection umbrella. For registration, please contact Jean Chan hp 012-8133338. Please contribute towards a charity project. 


Your kind support is very valuable. Thank you very much

PSLEM Sabah
Email : pslemsabah@yahoo.com


p/s: support Lupus awareness :)

5 SLE Supporters :):

Art Trade

Art From Budoxe Lee #Part3

5:58 PM,3 Comments

Weeee... Dapat lagii...!
Bertambah koleksi art daripada Budoxe Lee untuk deno^^


Comey kan, Lee lukiskan deno tuuu... Hihik^^ Art trade bersama Lee. Kenapa takde kaler? Sebabnya tema kali ni memang just macam ni. Kalau korang terlepas, bleh tengok art yang deno lukiskan Lee kat SINI :)

Thanks Lee for this art^^


3 SLE Supporters :):

Design blog

Tempahan : Blog Story Nadya

3:31 AM,26 Comments


Personal Blog
Full edit and design
Theme : Soft blue
Link : http://storystorynadya.blogspot.com

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


p/s: terima kasih nad percayakan kak dayang :)


26 SLE Supporters :):

Family

Bila Abah Tak Sihat

2:57 AM,3 Comments

Abah jarang.. Jarang sangat tak sihat. Abah macam tu la, orang yang sangat cool dan suka buat lawak dengan anak-anak.. Nampak garang, tapi anak-anak je tahun ayahanda macam mana.. Heee^^

Sesuai sangat jadi polis dulu, muka serius. Orang yang baru kenal semua cakap abah garang tapi .... Hikhik abah saya ni orang yang paling penyayang hokeyyy ^^


Al-kisah abah tak sihat 5 hari lepas.. Bermula la kisah abah kurang sihat, demam dan sakit2 sendi. Kesian abah demam on and off, then jadi tak larat. Abah pun lesu, biasa paling lama demam pun 2 hari pastu dia mesti okey balik. Kali ni lain.. Risau tau!

Tapi macam tu la demam on and off.. Pagi okey, bila nak petang demam. Anak-anak dah risau, my mum lagi la risau. All kakak kat KL semua dah risau, maklum la musim denggi kan sekarang... Tapi macam tu la, walaupun ke klinik abah tetap tak sihat. Risau sangat terus bawak ke hospital. Terus ke emergency

Lama jugak abah jumpa doktor, sejam lebih kot.. Alhamdulillah takde apa.. Lega sangat-sangat, just ambil ubat je. Dia jarang tak sihat, bila abah tak sihat risau sangat-sangat!

Ahaks teringat masa kat emergency, borak ngan abah, biasa adik je masuk emergency terus naik wad, hihi.... kali ni abah, nasib baik tak serius.. Hihik ;p


p/s: selepas 5 hari alhamdulillah abah okey dah^^ 


3 SLE Supporters :):

Drawing

Artline Style

11:59 PM,7 Comments


Sebelum ni deno biasa lukis doodle macam ni dalam versi digital, guna software.. Kali ni doodle in artline style... Just guna beberapa jenis artline dan saiz, then siap! Kena praktis gak jari2 ni guna pensil dan artline nanti duk guna "tikus" je, tak pasal2 keras jari :p


p/s: art is fun

7 SLE Supporters :):

Blogwalking

Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com

4:54 PM,28 Comments


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 Ogos 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


28 SLE Supporters :):

Doodle

Doodle Family Kak Farah

10:22 AM,5 Comments


Last buat doodle family masa Hari Raya Aidilfitri.....

Ini doodle family terbaru tempahan daripada kak Farah :) Kak Farah inginkan doodle family yang berpakaian raya... Deno nak siapakan segera coz petang nanti nak g swimming pulak @ Pusat Akuatik Kuala Terengganu, dah seminggu lebih tak pegi.. Huhu hari ni kena pergi jugak! :p


p/s: berenang itu sunnah 


5 SLE Supporters :):

Blogger

Promote Bloggers #Part4

3:13 AM,23 Comments


Part 4! Senang je kalau korang nak join just letak link kat ruangan komen. Kalau dah letak sebelum ni tak perlu la ya, kita beri peluang pada rakan blogger lain pulak eh korang .. :)

23 SLE Supporters :):

Personal

It's Ok

1:34 AM,2 Comments


It's okey to cry..
If it makes you feel better



p/s: kan :')

2 SLE Supporters :):

I wonder

I Wonder

4:48 AM,3 Comments


Hmmm i wonder...
again ....



3 SLE Supporters :):

Migrain

Migrain Menyerang

10:34 PM,6 Comments

Sebelum ni macam biasa, boleh tahan..
Tapi hari ni sakitnya lain..

Migrain ni kan biasa sakit kuat kat sebelah  kepala je kan.. Tapi petang tadi dah jadi sakit dua2, kiri kanan sakit berdenyut, memang tak jadi buat kerja.. Badan pun jadi tak larat. Fuh nasib baik tak melarat, pernah kena migrain sampai admit hosp.. huhu^^ Sekarang ni kalau migrain deno tak amik ubat apa dah.. Just letak minyak angin, then tidur.. Alhamdulillah memang menjadi dan berkurangan..^^


p/s: nasib baik tak melarat ^^


6 SLE Supporters :):

I Love Malaysia

Saya Sayang Malaysia

6:25 PM,9 Comments


Anda dari negeri mana?
Jom ambil dan viralkan sempena kemerdekaan negara kita :)

^_^

















kredit to admin

#SayaSayangMalaysia
#merdeka57

9 SLE Supporters :):