Blogwalking

Segmen : Blogwalking By DayangDeno #2

11:44 PM,118 Comments



Cara penyertaan :
1. Follow blog DayangDeno, Like fanpage -->> dan Add To Circle Google+ DayangDeno
2- Tajuk entri bebas. Entri pun bebas^^ 
3- Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini
4- Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.
5- Dua peserta bertuah bakal menerima doodle art 
6- Pemenang akan dipilih melalui Random.org :)



**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 20 November 2014


118 SLE Supporters :):

Doodle Art

Do It Yourself

10:35 PM,11 Comments

Sebelum ni deno pernah cerita mengenai sketchbook
Sketchbook deno ni kosong je cover die... Takde apa2
Deno lukis doodle sket je .......... Pastu deno tambah lagi ... :)



Itulah yang seronok bila beli sketchbook yang covernya kosong.. Kita boleh sketch apa saja ikut citarasa kita sendiri. Sebelum ni kosong, sekarang cover depan belakang dah penuh! Tak silap deno ermmm amik masa dalam 3-4 jam macam tu... Settle! 

Puas hati tengok artwork sendiri atas sketchbook. Sekarang ni rasa macam atas semua benda nak doodle, nasib baik dinding tak jadi mangsa.. Treatment book dah jadi mangsa dah... Heee...

Sebenarnya doodle ni mudah sebab doodle ialah seni menconteng. Conteng apa saja.... Blogger bro shark pun dah buat^^ Just do it yourself! :)


11 SLE Supporters :):

Hospital

Hospital Rindu

3:08 AM,4 Comments


Hospital rindu kat deno! 
Rindu betul sampai selalu nak jumpa deno ... 

Last two weeks dah blood test, 4 hari lepas blood test..
Then next week blood test... Habis la darah deno.... 
Asyik bagi kat "dracula" kat hospital je kan
Dah la urat halus.. Kalau nasib tak baik mau banyak kali kena

Sekarang HB deno 7, muka pun ada pucat sket..
Agak2 nanti macam mana result darah?
Risau jugak kalau result masih tak elok
Nanti ada la ceramah dek my beloved doctor.. hehe...

For da next tarikh untuk ke hospital :

3 November
10 November
20 November

Memang sah hospital rindu deno.. Rindu betul!
Deno dan hospital berpisah tiada.. hahah :p


4 SLE Supporters :):

Personal

Maybe

12:27 AM,2 Comments


Sejak minggu lepas lagi sebenarnya.....

Deno terfikir nak adakan segmen 
Lama juga kan deno tak buat segmen?
Nampak ramai blogger yang buat segmen...
Deno pun teringin buat .... Ermmm...
Segmen simple ..... dan 2 orang pemenang dicari
Hadiahnya ialah doodle art yang deno buat sendiri
Yang biasa deno sketch guna artline tuu...
Contoh boleh tengok SINI ....^^
1 November 2014 maybe?? Insya Allah .... :)


2 SLE Supporters :):

Doodle Malaysia

Mr. Kura-Kura

12:09 AM,2 Comments


Drawing kat atas terhasil siang tadi..
Sempena birthday salah seorang rakan doodler **Alex Lim

Mesti hairan kan kenapa ada kura-kura?
Sebenarnya ia berkait dengan kartun story Alex
Tentang Happy Boy, kucing dan kura-kura
Tapi deno berjaya selamatkan Mr. Kura-Kura... hihiiii
Selamatkan Mr. Kura Kura melaui drawing jugak..
Deno sambung story tu melalui drawing deno
Memang comel short story dari Alex ;)


2 SLE Supporters :):

Personal

Hari Ni Yang Pelik

11:50 PM,0 Comments

Pelik hari ni badan rasa semacam..


Dari pagi lagi, dah rasa sakit2 badan... Deno pun pelik.. Sendi2 pun rasa sakit, baring... Seharian tidur... Dah telan ubat tapi sama je...

Nak makan pun takde selera. Macam nak demam .. Sejukkk... Padahal hari ni cuaca panas sampai ke petang. Sejuk tak habis2.. Yang deno ingat hari ni, pagi just makan ubat dengan air sejuk.. Pagi and tengahari tak makan. Then 6petang tadi just telan beberapa batang keropok lekor yang kaklong beli di Losong sebelum dia bertolak balik KL...

Tadi majlis tahlil ada gulai ayam kampung. Temankan anak buah je makan, deno tengok macam takde perasaan.. Bau memang sedap tapi tak terasa nak makan... Sekarang dah rasa okey sket, baru terasa nak makan...

Ermm nak buat nestum :)


0 SLE Supporters :):

CAPD

Oh My Doodle!

2:09 AM,5 Comments

Ops! Oh my doodle!!
I'm accidently doodle on my treatment book!


Seminggu dua ni rajin benor duk mendoodle
Nah amik ko ngan treatment book sekali melarat .. hihi
Pantang nampak kosong sket mula la gatal tangan nak conteng\
Heeee.. Sori doktor tak sengaja...  :p


**Alhamdulillah line dah okey .... Tadi baru perasan dah okey :) Tapi deno akan mula mendesign pada Jumaat ni setelah selesai 3 hari majlis tahlil untuk arwah pakcik ~~


5 SLE Supporters :):

Family

Rasa Macam Tak Percaya

6:24 PM,10 Comments


Sampai sekarang masih rasa macam tak percaya

Baru semalam pakcik deno **pakteh datang rumah..
Tiba-tiba hari ni dapat berita sedih...
Pakteh dah tak ada.. Memang mengejutkan
Pakteh meninggal awal pagi tadi ...

Cuma satu la deno hairan semalam
Biasa bila dia datang rumah mesti dia cari deno
Dia pakcik deno yang suka bergurau dengan anak2 saudara
Tapi semalam dia tak macam tu.. Dia tak banyak bercakap ...

Hari ni semua ahli keluarga balik ..
Jenazah pun dah selamat dikebumikan..
Alhamdulillah ......


**sebenarnya ramai yang terkejut dengan berita ni dan ramai tak percaya.. arwah yang tiada apa2 masalah kesihatan sejak dulu, sentiasa sihat tapi tiba2 terkena serangan jantung awal pagi tadi... AL-FATIHAH buat pakteh ~


10 SLE Supporters :):

Segmen

Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?.

5:44 PM,6 Comments



Assalamualaikum W.B.T

Yeah!!.. Hari ini Cik Yana dengan sukacitanya melancar satu segmen yang bertajuk Segmen : Anda Berasal Daripada Mana?. Segmen ini bertujuan untuk merapatkan lagi ukhwah antara blogger di seluruh Malaysia.. Segmen ini blogger baru ke blogger lama ke boleh join jangan malu-malu.. 

Syarat-syaratnya:

  • Pertama follow blog Cik Yana, Twitter Cik Yana, fanpage Cik Yana dan Instagram Cik Yana
  • Kedua, letak tajuk Segmen: Anda Berasal Daripada Mana?
  • Letakkan bendera asal negeri anda dan letakkan ayat Saya Orang........ 
  • Copy code dibawah dan paste kan dalam entri anda dan publish.

Saya orang Terengganu Darul Iman



  • Segmen ini akan bermula pada hari ini 22 Oktober 2014 hingga 31 Disember 2014 pukul (11.59 PM).


  •  So apa lagi jom join ramai-ramai.. Ajak kawan-kawan korang.. 

    Senang kan


    6 SLE Supporters :):

    Segmen

    Segmen Awesome Blogger Bloglist

    5:26 PM,6 Comments


    Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.

    Syarat-syarat
    • Follow blog Invisible Note
    • Like facebook Invisible Note
    • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
    • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
    • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
    • Siap

    Tambahan (optional)
    • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

    Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

    credit to mialiana.com

    6 SLE Supporters :):

    Segmen

    1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret

    5:19 PM,5 Comments

    KLIK BANNER UNTUK JOIN!!

    Tamat 16.11.2014

    Join cepat sebelum terlambat ;)
    - See more at: http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/10/1st-segmen-blogwalking-by-budak-kilabret.html#sthash.ijqJBk02.dpuf

    5 SLE Supporters :):

    Contest

    Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

    5:16 PM,9 Comments

    As-salam


    Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



    Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

    Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

    Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

    Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

    9 SLE Supporters :):

    Segmen

    Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2015) - Season 2

    5:12 PM,4 Comments

    klik banner

    Menarik! First time join segmen siap ada kad jemputan!
    Ok caranya senang je.... Nak join terus je klik gambar ya ^_^


    due : 23/11/2014


    4 SLE Supporters :):

    Digital Potrait

    Pemenang Ke Empat

    12:47 AM,6 Comments


    Semalam baru dapat mesej daripada pemenang ke empat Giveaway Mia Liana, Nur Farhana :)

    Terus deno siapkan. Lagipun sekarang design blog belum buat sebab line problem tu.. Adehhh la... Esok baru nak call apa kes ngan line ni.. Hairan deno ... So sekarang buat tempahan yang bahagian lukis2 je dulu^^

    Bab coding2 blog kena hold dulu.. Oh P1 ku...Masa keje banyak die suka main2 ..Sabo je la


    **Nak tengok vector tiga pemenang sebelum ni boleh klik SINI :)



    6 SLE Supporters :):

    Sketch

    Quick Sketch

    12:00 AM,5 Comments


    Semalam punya sketch

    Selalu guna artline kan.. Sekali sekala guna pensil pulak^^


    5 SLE Supporters :):

    Lain Pulak

    8:30 PM,4 Comments

    Lain pulak kali ni deno lukis doodle..
    Err... apakah??


    Ini dikatakan doodle art spontan
    Tetiba je datang dalam kepala..
    Why not buat dalam bentuk kartun?
    and inilah hasilnyaa^^

    Bila tenung lama-lama kan....
    Dah macam robot pun ada .. hahah :p


    4 SLE Supporters :):

    Ingat Tak?

    4:00 PM,6 Comments


    Ingat tak.. Ingat tak?

    Permainan tarik upih yang femes dulu-dulu ... Selalu main ngan sepupu2, kawan2 and kakak.. Biasanya deno duduk la.. jarang tarik sebab deno jenis kurus "keding" selalu takde tenaga nak tarik.. heee :p

    Kalau lawan tarik sesama kawan lagi best kan.. Tapi kalau yang dapat tarik deno tu memang menang la sebab deno ringan.. Hihiii...  Rugi la kanak-kanak sekarang yang tak pernah permainan tarik upih... Seronokkk ... kan kan kan ^^


    **kenangan yang takkan dilupakan


    6 SLE Supporters :):

    Doodle Art

    Doodle Art Lagi?

    12:00 PM,5 Comments

    Ada orang bosan tak? heeee ....


    Drawing ni deno sketch dua hari lepas sebelum tidur

    Inilah bahaya bila dah mula pegang artline
    Setiap hari ada je dalam kepala ni nak lukis
    Kadang2 ilham dari lagu pun ada..
    Kadang2 secara spontan je...

    Bahaya .. bahaya...
    Plus minggu ni line problem...
    Entri blog banyak autopublish
    Tempahan customer pun tertangguh
    Harap cepat la okey line .. ^^


    **Setiap hari entri autopublish.. tak dapat blogwalking lagi.. sorry ....

    5 SLE Supporters :):

    Santai

    Santai Pagi

    8:30 AM,2 Comments


    Kann.. hihihi...


    *santai pagi*


    2 SLE Supporters :):

    Segmen

    Segmen Blog Review by Sally Samsaiman

    3:51 AM,5 Comments

     

    >> KLIK <<


    Jom sertai Segmen dari blogger Sally!^^
    Mana tahu ada rezeki blog  direview Sally.. hehe ..


    due : 26 Oktober 2014 (11.59pm)


    5 SLE Supporters :):

    Doa

    Doa Sebelum Tidur

    12:00 AM,2 Comments

    Sebelum tidur, jangan lupa baca :







    selamat malam :)




    2 SLE Supporters :):

    Kesihatan

    5 Perkara Orang Islam Patut Tahu Berkenaan Kesihatan

    10:00 PM,1 Comments


    Mungkin ada antara kita yang belum tahu.. Apa kata lom baca 5 perkara orang islam patut tahu perkara berkenaan kesihatan :)


    1. Mandi pagi sebelum subuh atau sekurang-kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan lemak yang terkumpul. Kita boleh lihat orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tidak gemuk. 

    2. Rasulullah SAW mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya, In sha Allah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit). 

    3. Waktu solat subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yang tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir ke ruang berkenaan. 

    4. Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama ayam. Dikhuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion + ve, manakala dalam ikan mengandungi ion-ve, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tindak balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita. Orang yahudi suka memakan ikan tanpa bercampur dengan makanan berasaskan ayam. 

    5. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan kanan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli sains telah menjumpai bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (Enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam). Sabda Nabi Ilmu itu milik Tuhan, barangsiapa menyebarkan ilmu demi kebaikkan InsyaAllah, Allah akan menggandakan 10 kali kepadanya.



    **Islam itu mudah  ~~


    1 SLE Supporters :):

    Kalimah Harian

    Tujuh Kalimah Yang Harus Dibiasakan

    6:00 PM,2 Comments

    1. Bismillahirrahmannirrahim – Setiap hendak melakukan sesuatu.
    2. Alhamdulilah – Setiap habis melakukan sesuatu.
    3. Astagafirullah – Jika melakukan sesuatu yang buruk.
    4. InsyaAllah – Jika ingin melakukan sesuatu pada masa yang akan datang.
    5. Laa hawla walaaquwwata illaah billaah – Bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat/melihat hal yang buruk.
    6. Innalillahi wainna ilaihi rojiun – Jika melihat/menghadapi musibah atau menerima khabar kematian.
    7. Lailaha illallah – Bacalah siang dan malam sebanyak-banyaknya.

    2 SLE Supporters :):

    Kelebihan Hari Jumaat

    Kelebihan Hari Jumaat

    2:00 PM,2 Comments


    1. Berlakunya hari kiamat. 
    Jumaat merupakan hari yang selalu dikaitkan dengan berlakunya hari kiamat. Dalam suatu hadis riwayat Muslim, Nabi SAW ada menyebut bahawa, “Pada hari Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang yang beriman meminta sesuatu daripada Allah melainkan akan dikabulkan permintaannya.” 

    2. Nabi Adam diciptakan dan dia juga disingkirkan dari syurga.
    Hari Jumaat memang istimewa. Hari ini nabi Adam diciptakan, dan hari ini jugalah beliau diturunkan daripada syurga. Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah bersabda, maksudnya: “Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah Jumaat, pada hari itulah, Adam a.s. diciptakan dan pada hari itulah juga dia dikeluarkan dari syurga.” 

     3. Penghulu segala hari. 
    Jumaat ni special. Kenapa ya? Jumaat ini adalah hari yang sangat-sangat istimewa kerana agama kita sendiri yang meletakkan Jumaat itu ketua dan lebih sedikit ganjarannya berbanding hari-hari yang lain. 

    Dalam suatu hadis Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah yang bermaksud: “Jumaat dinamakan sebagai ‘Saidul aiyam’ iaitu penghulu segala hari (hari yang sebaik hari).”

     4. Selamat dari fitnah kubur bagi yang mati pada hari Jumaat
    Menurut Nabi SAW, “Tidak seorang muslim yang mati pada hari Jumaat atau pun malam Jumaat, melainkan diselamatkan Allah daripada fitnah kubur.” Jadi, sama-samalah kita berdoa moga-moga Allah memilih kita di kalangan manusia-manusia yang diberikan kelebihan oleh Allah ini.

    5. Kebaikan dengan memotong kuku
    Peliharalah kebersihan anda. Kalau boleh, Jumaat ni bagi lebih-lebih lagi. Mana yang dah lama tak potong rambut, maka potonglah. Kasi kemas. Kalau kuku dah rasa mula nak panjang, hah potonglah.

    Ibnu Masud berkata, “Sesiapa yang memotong kuku pada hari Jumaat, Allah akan menyembuhkannya daripada penyakit dan memberikannya keselamatan.” 

    6. Makbulnya doa di antara dua khutbah. 
    Yang ini pun kita dah selalu dengar. Daripada zaman sekolah lagi mungkin ramai yang telah diberitahu akan perkara ini. Baca doa ketika imam sedang duduk antara dua khutbah selalunya makbul doanya tu. 

    Ya, kan? Banyak ulamak yang berpendapat bahawa makbulnya doa yang dibaca di antara dua khutbah, iaitu ketika imam sedang duduk antara khutbah pertama dan khutbah kedua. Ini berdasarkan hadis daripada Abu Hurairah yang bermaksud, “Pada hari Jumaat ada satu saat yang bertepatan dengan orang Islam ketika dia sedang sembahyang, di mana tatkala ia berdoa maka doanya itu akan dimakbulkan.” 

    Dan rasulullah menunjukkan isyarat tangannya yang membawa maksud sedikit sahaja waktu itu. Abi burdah bin Abi al-Amusa al-Asy’ari r.a berkata bahawa beliau pernah mendengar bahawa Abdullah bin Umar r.a pernah mendengar bahawa Rasulullah pernah menjelaskan bahawa waktu yang paling mustajab itu adalah waktu antara imam duduk di atas mimbar sehingga solat selesai didirikan.

    Hari Jumaat, hari yang sangat bererti :')




    2 SLE Supporters :):

    Jumaat

    Salam Jumaat

    9:30 AM,2 Comments

    2 SLE Supporters :):

    Ibu Bapa

    Jangan Lupa

    11:00 PM,5 Comments


    Mungkin kita lupa nasihat ayah ketika kecil, tapi janganlah kita lupa jasa dan pengorbanan mereka.. Hargai kedua ibu bapa, mereka adalah harta yang sangat tidak ternilai ..... 

    Tanpa mereka, siapalah kita di dunia ini.....


    #muhasabahdiri


    5 SLE Supporters :):

    Doa Memakai Pakaian

    Doa Memakai Pakaian

    8:30 PM,0 Comments


    Kadang-kadang pakai pakaian kita rasa remeh je kan.. Tapi kita lupa untuk memakai pakaian pun ada doa kan.. Jom sama-sama kita amalkan... ^^


    **Ingatan untuk diri sendiri juga :')

    0 SLE Supporters :):

    Cartoon House

    Tersimpan Lama

    4:00 PM,12 Comments


    Dah lama deno buat header ni

    Tersimpan lama dalam folder dayangdeno
    Niatnya nak buat header baru blog....
    Kemain la tahun lepas lukis bagai
    Semangat konon nak letak header baru
    Tapi last2 tak jadi.. Tersimpan je dalam folder

    Kesian kan rumah ni... hahahh :p.


    12 SLE Supporters :):

    Doodle Art

    Doodle Art And Lupus

    12:00 PM,3 Comments


    Deno buat khas untuk Group Lupus Malaysia

    Dah lama deno tak post kat group .. Deno selalu melawat kawan-kawan kat group tapi sekarang deno kurang sket post apa2 kat situ... Just baca post kawan2..

    Baru-baru ni deno terima berita sedih dua orang rakan Lupus telah pergi mengadap Ilahi.. Sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah dan semoga mereka ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman ..... Amin ....


    3 SLE Supporters :):

    Summer Sunshine

    Summer Sunshine

    8:00 AM,3 Comments


    Everyone's changing, I stay the same 
    I'm... a solo cello outside a chor-us 
    I've got a secret, 
    It's time for me to tell that you've been keeping me warm 

    Just sweet beginnings and bitter en-dings 
    In coffee city, we borrowed hea-ven 
    Don't give it back, I've never felt so wanted 
    Are you taking me home? 

    You tell me you have to go... 

    [Chorus:]
    In the heat of summer sunshine 
    I miss you like nobody else 
    In the heat of summer sunshine 
    I kiss you, and nobody needs to know 

    Now that you've left me, there's no retur-ning 
    I keep comparing, you're always win-ning 
    I try to be strong but you'll never be more wanted 
    Will you make me at home? 

    Don't tell me you have to go... 

    [Chorus:]
    In the heat of summer sunshine 
    I miss you like nobody else 
    In the heat of summer sunshine 
    I kiss you, and nobody needs to know 

    Ya da... ya da... ya da 

    To sweet beginnings and bitter en-dings 
    In coffee city, we borrowed hea-ven 
    Don't give it back 
    Winter is coming and I need to stay warm 

    The heat..... 

    [Chorus:]
    In the heat of summer sunshine 
    I miss you like nobody else 
    In the heat of summer sunshine 
    I kiss you, and nobody knows 

    [Chorus:]
    In the heat of summer sunshine 
    I miss you like nobody else 
    In the heat of summer sunshine 
    I kiss you, and nobody needs to know




    **dari zaman sekolah minat THE CORRS 


    3 SLE Supporters :):

    Digital Potrait

    Pemenang Vector Illustration

    10:53 PM,5 Comments




    Dah siap tiga vector.. !^^

    Sepatutnya empat pemenang ...Tapi seorang lagi je deno belum buat. Sekarang deno tunggu gambar daripada pemenang ke empat : Nur Farhana.

    Haaaa... Santai2 tu apa kata jom kita singgah ke blog pemenang2 bertuah di atas^^ 


    **terkial-kial jugak buat vector ketiga tu.. hihi


    5 SLE Supporters :):

    Sketch

    Belum Sampai Separuh

    10:27 PM,5 Comments


    Sketch book ni tebal..

    Ini Go Plam Book.. Eco-friendly ...Kertasnya tak putih macam sketch book biasa. Best je doodle atas kertas buku ni.. Tebal kan? Deno sengaja beli tebal ....

    Senang. No need beli banyak kali, plus tak la hilang artwork kita kan, duk je dalam satu buku... Ermm, banyak lagi ni, nampak tu separuh pun belum sampai.. hehe :p

    Maybe deno akan bukak tempahan untuk doodle art, ramai yang nak... Doodle art yang boleh letak nama korang tuuu..Tapi belum tahu lagi bila ... Heeee..^^

     Insya Allah nanti eh :)


    5 SLE Supporters :):

    Lupus

    Wordless Wednesday : Lupus Fact (5)

    9:04 PM,1 Comments

    1 SLE Supporters :):

    Family

    Pesan

    11:09 PM,3 Comments


    Alkisah Adam Khaleef (my nephew)

    Petang tadi dia kuar jejalan ngan mamanya (my kakngah)
    Kemain dia ajak deno ikot tapi deno takde mood nak kuar
    Tadi balik, kakngah singgah umah.... 
    Rupa-rupanya nak bagi lolipop Chupa Chups
    Adam Khaleef belikan untuk cikcu satu...
    Dia dah pesan kat mama dia kena bagi cikcu... 
    Alahai Adam Khaleef, ingat dia kat cikcu  :')

    **Sambil menaip dalam mulut ada lolipop.. hehe

    3 SLE Supporters :):

    Doodle Art

    Vandalism Pada Sketch Book

    6:21 PM,5 Comments


    Pening tak.. Pening tak?

    Vandalism on my sketch book! Oh no!
    Kalau korang tengok pun rasanya mesti pelik
    Apakah yang dayangdeno conteng ni??

    Dah macam cacing pun ada... hahah
    Inilah terjadi bila kepala serabut
    Entah apa-apa la kan
    Art yang no title ............

    Kesian .... Sangat kesian

    5 SLE Supporters :):

    Digital Potrait

    Dua Dah Siap

    10:00 AM,10 Comments


    Dua dah siap!

    Vector illustration ni adalah untuk pemenang Giveaway Mia Liana. Dayang Deno adalah salah seorang sponsor untuk giveaway kakmia dan deno sponsor vector illustration untuk 4 orang pemenang! Fuhh first time deno sponsor banyak ni.. 

    Congrats pada pemenang!^^ Sekarang nak continue for da next 2 pemenang ... Err bila lukis digital kaum adam ni mula la terkial-kial deno.. Hahah takpe i'll  try my best :p


    10 SLE Supporters :):

    positive quotes

    Everyday

    7:53 AM,3 Comments


    3 SLE Supporters :):

    Segmen

    Segmen Blogwalking Bersama Cikgu Ayu

    5:24 AM,9 Comments


    >> KLIK <<

    due : 25/10/2014


    jommmm ^^

    9 SLE Supporters :):

    Doodle Art

    Havoc

    11:02 PM,6 Comments


    Doodle art ni terhasil semalam..

    Kesnya si kecil Adam Khaleef duk dengar lagu havoc
    Dengan suara kiut2 die tu, dia nyanyi sekali
    Masa tu deno duk ngadap sketch book ...
    Apa lagi kan terus datang dalam kepala buat tulisan havoc
    Terus amik artline 0.6 and 0.3 .. Conteng!

    Sambil doodle tu dengar Adam Khaleef nyanyi..
    Tapi Khaleef la ... Suka ubah2 lirik lagu
    Ngan cikcu ni dia sekali dia masukkan dalam lirik tu .. hihi :p


    6 SLE Supporters :):

    Doodle Art

    Doodle Art By Adam Khaleef

    9:00 PM,4 Comments


    Yeay dah siap!

    Walaupun dia lukis sikit je, tapi ia tetap satu seni kan. 
    Doodle ialah seni menconteng ..............
    Means boleh conteng apa sahaja mengikut imaginasi..
    Inilah imaginasi Adam Khaleef ^^

    4 SLE Supporters :):

    Family

    Dia Pun Minat

    6:56 PM,2 Comments

    Sehari dua ni cikcu ni duk lepas gian mendoodle je..
    Eh2 dia pun nak join sekali ....!


    Bising nak lukis jugak... Dah pesan kat dia semalam, nak datang umah tok abah (my dad) bawaklah drawing book and pencil colour.. 

    Tapi datang berlenggang je dengan lego, bila nampak cikcu ni duk syok mendoodle mula nak join sekali...  Sayang my sketch book tu tapi sayang lagi kat dia, dengan rela hati bagi je Adam Khaleef kacau "dodol" kat situ... hahah

    Minat jugak dia mendoodle... Sama macam cikcu dia jugak. Heee.. ^^

    2 SLE Supporters :):

    Segmen

    Segmen Bloglist Blogger Terhebat Blog Parihh

    6:30 PM,7 Comments

    klik banner

    Mudah je acaranya..
    Jom sertai Segmen Parihh^^

    18/10/2014 - 20/10/2014

    7 SLE Supporters :):

    Doodle Art

    Art Is The Modern Drug

    4:34 PM,3 Comments


    Lukis tak perlu banyak idea .. Lukis apa je
    Kadang2 kita nak lukis lain jadi lain
    Kadang2 saja-saja menconteng pun jadi art jugak kan

    Semalam deno lukis sambil tengok tv je.. Telinga dengar, tapi mata dan tangan kat artbook. Tangan ni sketch je... Kadang2 demam pun tangan boleh mendoodle lagi... Selalu macam tu la kalau my artbook ada depan mata.. Hihiii... Tapi masih banyak perlu diperbaiki, perlu diperkemaskan lagi :)

    Macam #doodleart yang deno baru buat kat atas tu, amik masa 3jam buat. Boleh tahan hampir juling mata...Hahahh... Tapi ngadap coding lebih pening and juling! Nak muntah tengok coding lama-lama, doodle takpe.. heheh :p

    Tak dapat tahan diri mendoodle.. Itu la sebulan tak pegang artline, sekali dah pegang non-stop pulak sketch.. Terkenang kata-kata seorang sahabat, juga seorang doodler.... 

    "Art is the modern drug"



    3 SLE Supporters :):

    Family

    Awak Kat Mana

    4:20 PM,4 Comments


    Ini kes APM la ni..
    Kan lagu femes Taufik Batisah tu kan
    Kat wall FB penuh "Awak kat mana"

    Bukan kat wall FB je..
    My nephew si Adam Khaleef pun terkesan
    Asyik duk nyanyi tu je bila mai sini
    Tapi lain tau, bukan awak kat mana..
    Tapi "cikcu kat mana cikcu kat mana"
    Cikcu ni pun layan aje la...

    Bila deno nyanyi macam tu pulak kat dia
    Boleh pulak dia jawab sambil buat kiut2 dia tu...
    Alahai Adam Khaleef ..^^


    4 SLE Supporters :):

    Lupus

    Lupus fact (4)

    2:00 PM,0 Comments


    0 SLE Supporters :):

    Lupus

    Lupus fact (3)

    9:00 AM,0 Comments


    0 SLE Supporters :):