Doodle Day - Dayang Deno

25.3.15

Doodle Day

Act dah lama nak tengok sifu Redza san ni melukis 'live' depan mata..

Baru kenal juga.. First jumpa Redza, dalam pic he seems serious, but bila jumpa lain sangat.. he's really nice. Even dah tahap master lukis, tapi humble orangnya.. Alahaii awak memang hebat Redza! Kalau korang tengok artwork Redza, dia sangat mahir guna ballpen untuk lukis realistic punya style.. Korang akan nampak drawing tu 'hidup'! Berdarah mata nengoknya... huhuu...

Rezeki deno, last 3 days Redza datang ke Terengganu.. Apa lagi, super excited la nak lukis sama2. Excited sangat2! Deno dapat tengok artwork Redza! Aduhaii detail giler weyyy, and I was like... Oh i'm speechless..

See...
credit pic : Redza Izlan

Segan and neves jugak act. Nasib baik ticer tak garang. Hihi^^



Best dapat lukis sama2.. Biasa deno sorang je.. Sobsss

Dapat juga ilmu and tips from my fren ni. Ada satu part rasa macam tak nak lukis,coz rasa nak tengok Redza lukis je.. Dalam kepala duk fikir how la Redza dapat buat awesome macam tu.. Ini budak memang power.

Siap juga drawing kami petang tu. Theme rimau. Act tak plan pun, tu la my very first time lukis rimau dalam hidup ni. Tak sangka boleh rupa-rupanya.. hahaha! Thanks to Redza yang minta sy cuba lukis lain dari yang lain^^ 

Deno punya biasa la rimau biasa,  rimau Redza tuuu.. nangess.. huuu


Lama kot nak siap.. Dari pagi hingga ke petang! Alhamdulillah... Kami art trade act, nak lompat bintang dapat artwork dari Redza... Hihii.. 

 Thank you sifu san.. Till we meet again :)


#Instagram
Instagram deno : dayangdeno
Instagram redza : redzaizlan


5 comments:

  1. Wahhh!! bestnya...kite terpakse stop sebentar sbb terlalu busy sgt.

    ReplyDelete
  2. Haah la nampak real rimau nya tu. Tapi time melukis tu tengok gambar ke ikut imaginasi je?

    ReplyDelete
  3. Deno amek upah buat doodle tak? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada.. boleh email deno kat sini : pinky_deeno@yahoo.com

      Delete