Doodle @ Street Art Kampung Cina, Terengganu - Dayang Deno

17.3.15

Doodle @ Street Art Kampung Cina, Terengganu

Serius! Impian jadi kenyataan!

Itulah yang deno rasa bila dapat message from Kak Nisa (kawan doodler) last month! Kak Nisa ajak deno melukis untuk Street Art Kampung Cina! Arghhh!! Memang excited coz deno pernah berangan nak melukis di Kampung Cina!

Paling excited bila Kak nisa bagitau pada deno, kawan doodler dari Shah Alam pun ada datang untuk team melukis ni! Shaznihanis! For me, Shaz ni sifu coz artwork dia yang awesome and dia dah biasa doodle on wall! Honestly deno memang tak expect langsung dapat jumpa Shaz dalam masa terdekat ni. Biasa tengok artwork Shazni dalam instagram je... Weee hepiiiiii :)

Itu la my very first time jumpa Kak Nisa and Shaz. Nervous jugak weyy, I thought Shaz ni orangnya serius and garang. Rupa-rupanya he'svery nice person! Sama juga Kak Nisa, terus hilang nervous deno.

Kami mula melukis pada 16 Feb 2015 @ 10pm. Deno ni first time, banyak tengok Shaz lukis dulu. Shaz rilex je sketch kat dinding tu, sifu kan.. Rasa kagum sangat! Malam first tu, kami just conteng sikit sebab dah lewat.. *And .... Shaz memang saya tak boleh lupa kisah awak malam tu, kalau ingat mesti tersenyum and gelak sesorang! Adoiii 

Second day, awal pagi dah bersiap. Semangat! Kami breakfast sama-sama and mula lukis jam 9am. Pergh sakit kaki sebab duduk lama. Biasa la kan Lupus patient and joint pain tak dapat dipisahkan. Tapi buat tak layan je, nanti tak jadi kerja pulak.




Mula-mula memang rasa awkward sangat nak lukis. Sebelum ni kat canvas and sketchbook je kan. Tapi kali ni doodle kat dinding. Then, team kami dapat pulak dinding yang tak smooth. Sobss.. Mencabar betul! Deno lukis part detail, dengan line halus, brush halus, dengan dinding macam tu.. Geram!

Kami berkampung kat situ dari awal pagi hingga lewat malam !! Just stop untuk makan and solat je. Penat tapi semangat  


credit pic : Shaz

Seronok dapat belajar perkara baru bila lukis kat dinding  ni. Belajar sabar pun sama. Seronok coz Kak Nisa and Shaz yang super best tau, plus Shaz ni kelakar juga orangnya.. Adoiii ada satu part sampaikan deno tak dapat nak lukis sebab asyik gelak! 

Bila dah agak lama dengan brush and dinding ni kan, deno jadi serasi, makin lama makin rasa selesa.. Cuma terpaksa bertabah dengan dinding ni. Macam Shaz cakap, bertabah dinding la dayang.. haha memang bertabah sangat! Da best part bila deno dapat ilmu and tips from Shaz, that's priceless! Banyak kami berbual sewaktu melukis. Serius seronok :)




See!! sifu Shaz punya style... superman!
hihik ingat pulak sifu Azmil punya style last year

harap aura power Shaz melekat kat deno.. hahaha!!

Alhamdulillah. Selepas 4 hari berkampung bersama-sama, bergumbira menconteng dinding, art kami siap dengan jayanya! Yay!! *lompat bintang! Kami siap conteng pada 19 Feb 2015 @ 6pm!  

Jom cuci mata artwork kami **Dayang Deno, Shazni and Kak Nisa :)



 




OUR TEAM !!!


Shazni . Dayang Deno . Kak Nisa

Seronok dapat jumpa and melukis bersama Shaz + Kak Nisa. Both of you are amazing, having so much fun on doodling ! It's a very nice experience and memory for me.  Speechless, rasa macam tak percaya dapat melukis bersama! Alhamdulillah.

Till we meet again :)


29 comments:

  1. wahhh cantik, tahniah deno, deno memang sangat berbakat...

    ReplyDelete
  2. Deno! so cantik.! I didn't know you can do doodle. I mean... mural

    ReplyDelete
  3. waaa bestnya dapat melukis kat dinding.....lawa pulak tuh actually saya pun akan melukis atas dinding...dinding pusat sumber....excitednye!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih zakie^^ Zakie pun lukis cantik mesti boleh :)

      Delete
  4. wow coolnya projek dayang ni. seronok dapat conteng2 dinding hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok nub, plus dapat jumpa akwan2 baru... terima kasih nub :D

      Delete
  5. dkt kg cina trg ek... wah, lamanya x g sana.... mesti dh cantik sgt2 kan... deno mmg cantik bila lukis

    ReplyDelete
  6. fuh.. cantik lukisan korang... nanti nak pergi la usha lukisan nie bila balik kampung haha

    ReplyDelete
  7. cantik n kreatif!!! syiok nye pandai doodle.. ^_^

    http://myraanneba.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Cantik sangat sayangg..kat dinding pulak tu..kreatif gila korang2 semua ni

    ReplyDelete
  9. cantik.... tapi yang deno lukis ni kat bahagian mana ye?
    saya selalu balik terengganu mesti wajib pergi pasar besar kedai payang.. mesti parking kat kg.cina..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wall ni betul2 sebelah restoran tappers kg cina

      Delete
  10. wah cantik la deno and da gang lukis mural, memang berbakat.

    ReplyDelete
  11. wah,bestnye..
    teringin nk join.
    ade club ke dik ? =)

    ReplyDelete