Alkisah Di Hospital - Dayang Deno

10.4.15

Alkisah Di Hospital

Dua hari lepas punya cerita ^^  Sebab tak berapa nak sihat, update blog pun macam takde mood je... Alhamdulillah hari ni rasa okey sket :)


Alkisah kat hospital... Act last week deno dapat call daripada kakak nurse. Dah sampai masa untuk tukar tenchoff **klik SINI nak baca tentang tenchoff :) Macam biasa, sampai masa kena tukar, so kena pergi hospital la kan. Ramai kawan tanya, sakit tak.. Errr... korang rasa? hehehe.. dah biasa dah, so jangan risau ya ^^

Sebelum turn deno kan, ada la sorang patient ni.. Dia punya tenchkoff macam kena infection kot. Tapi serius, deno ngeri deno tengok, first time dalam hidup tengok luka besar macam tu.. Adehh, memang takut.. Harap2 dia cepat sembuh la.. Nurse cakap deno punya okey, cantik ^^ Alhamdulillah.. Agak lama juga la kat hospital, memang mengantuk sangat.. Tapi masa buat tu memang tak dapat nak tidur, macam tu la.. Risau actually... hehe...Mungkin ramai rasa ngeri, tapi may be deno dah biasa.. Lama dah kan, dari deno kecik2 lagi..

Penat tu memang ada, tapi sebab dah biasa.. Kalau fikir penat, semua kerja tak jalan .. So.. buat macam tak penat je. Kalau memang betul tak sihat macam 'pisang penyek' tu, memang kena cuti la.. Nasib baik juga ramai customer faham Dayang Deno macam mana... huhuu .. Terima kasih... :)


Anyway.. Alhamdulillah, semua procedure okey je kat hospital... :)


**pagi ni hujan... 


10 comments:

  1. oo dari benda ni la buat capd tu..
    orang slalu konfius kalo sebut dialysis ni. bukan semua dialysis tu hemodialysis.. peritonial dialysis rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. orang selalu konpius lee.. yg saya buat ni setiap hari, yg hemodialysis tu 3 kali seminggu.. yg ni lebih penat sbb kena buat 4 kali daily... huhuu

      Delete
  2. Salam.....sy bru je disahkan SLE.....nk tny masa mula2 awak disahkan sle ape simptom2 yg awak dpt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam.. hi Lupus fighter! ^^ Baca kat sini dear : http://www.dayangdeno.com/2013/01/tanda-awal-sle-deno.html

      Delete
  3. Salam.....sy bru je disahkan SLE.....nk tny masa mula2 awak disahkan sle ape simptom2 yg awak dpt?

    ReplyDelete
  4. doc bgtau urine sy protein 2+ dan mngalami proteinuria....kaki dh bengkak2...

    ReplyDelete