Kotok Cafe - Dayang Deno

29.8.15

Kotok Cafe

Alkisah pada bulan April

Deno bersama geng melukis, ada projek melukis di sebuah cafe di Kuala Terengganu. Nama cafe tersebut ialah KOTOK :) Kotok in Terengganu language means kotak! Alaa kotak tu, yang segi emapt tuuu. Cafe ini adalah sebuah kontena, dan kami ditugaskan menconteng "kotok"!

Team kami ialah akak Nisa, Dayang Deno dan Shaznihanis. Team sama semasa melukis untuk Street Art Kampung CIna, Kuala Terengganu pada bulan Febuari yang lalu. Ini ialah pengalaman kedua deno doodle on wall, but kali ni wall kontena. Agak mencabar juga sebab wall dia ada lekuk kan..

three of us.. macam biasa la, dayangdeno memang suka panjat2 

Dayang Deno and akak Nisa bersama, Shazni pula seorang part depan. Doodle ni seronok tau, tak kira di mana-mana pun. Once kita dah mula doodle tu, rasa macam tak boleh stop. Dah macam kanak-kanak main conteng-conteng, sambil conteng tu kami berbual-bual bertukar idea. Satu pengalaman baru juga coz wall kontena lain.






Oh ya, deno baru dapat tahu KOTOK cafe telah dibuka untuk orang ramai!!!

credit pic : KOTOK Cafe

KOTOK Cafe beralamat di Lorong Gemia, Jalan Kamarudin, 20400, Kuala Terengganu. Ermm deno belum berkesempatan pergi bersantai di cafe baru ni. Memang nak kena pergi juga satu hari nanti. Bawa sketch book! 

Jangan lupa ya, serbu KOTOK Cafe! :)



4 comments:

  1. wah... nanti balik kg.. bolehlah jalan2 makan kat kotok

    ReplyDelete
  2. bestnye..tringin nk join aktiviti cmni...bru je nk brjinak2 dgn doodle..huhuhu...bw dr www.housewifearts.blogspot.com.

    ReplyDelete
  3. best~ best~~~ bagus deno. teruskan.

    ReplyDelete