Bertemu Founder Of KL Sketchnation - Dayang Deno

26.9.15

Bertemu Founder Of KL Sketchnation

Finally we met!! :D

Honestly I never expected dapat bertemu dengan founder of KL Sketchnation, Mr. Ahmad Hakym Akmad Hilmi. Korang yang dalam bidang architecture mesti tak asing dah bila dengar sketch kan....

KL Sketchnation, its an open community of sketching enthusiasts out and about in Kuala Lumpur. Waktu mula-mula kenal KL Sketchnation melalui seorang kawan di instagram, Azmil and since that, deno perlahan-lahan cuba sketch dan faham what sketch is, urban sketch, stroke. Maklum sahajalah student accounting, manalah tahu semua tu.. Tahu accounting sahajalah kan.. hehehe... Tapi minat punya pasal selalu tengok sketchers punya artwork di instagram. Kalau korang tengok sketch2 from KL Sketchnation, memang speechless. Apa yang buat deno paling inspired, sketchers punya stroke tu.. love it!! Macam-macam stroke, berbeza setiap sketchers tapi ada juga yang sama.. Oh ya, last year deno pernah join kawan-kawan from KL Sketchation @ The Bee, Publika. Story korang boleh click >> SINI 

Deno selalu juga ikut perkembangan KL Sketchnation di instagram^^ Bukan sketch sahaja yang buat deno kagum, story Hakym pun sama ... and sekarang Hakym di Manchester continue his Master :)

Hakym

Act agak lama juga plan nak jumpa.. Tapi masing-masing dengan masa yang agak limit.. plus Hakym juga agak busy dengan event KL Sketchnation. Biasanya KL Sketchnation akan buat sketch walk every two weeks tak silap deno.. Deno agak segan, coz deno takde basic sketch and semua sketchers hebat2 tau... Inshaa Allah satu hari nanti join...  Aaa segannn!! :p

Last week, dua hari sebelum Hakym berangkat ke Manchester, spontan plan nak jumpa.. Plus deno pun nak pass  GarajKomik pada Hakym, abah free dapat hantarkan.. so dapatlah jumpa Hakym. Bila dah confirm nak jumpa Hakym, nervous!! Hahaa deno memang macam ni, bila nak jumpa kawan baru je nervous. Nervous, takut, segan semua ada... Tapi redahh je hihi^^  And Hakym, finally we met :)


thank you Hakym sketch my potrait! :D

salah satu sketch yang deno paling suka!!

He's very nice, humble and friendly person.. Hilang nervous deno hihii.. Sempat juga deno dapat story from him dan berbual-bual even sekejap je jumpa. Inspiring sangat2!! Deno dapat juga lihat sketch2 Hakym dalam sketch book... Banyak sangat! Aaaa sukaaaa plus excited dapat pegang and lihat depan mata sendiri sketch dari Hakym.. Aduhh geram nak culik satu sketch book tu! Geram cantik semuanya, how la Hakym buat stroke macam tu geram tau

GarajKomik with it's new owner. thank you Hakym for supporting!

And... GarajKomik selamat sampai kepada tuan baru, Hakym.. Soo hapy dapat jumpa Hakym. Next time, ada rezeki kita sketch sama-sama pula ya... Anyway, thank you Hakym, its a pleasure dapat jumpa Hakym :)

Hopefully kita dapat bertemu lagi.. Inshaa Allah :)

x x x x x x

KL Sketchnation

Ig : klsketchnation
Ig : kymiflario


4 comments:

  1. Uncle kenal ayah beliau. Seorang kartunis otai yg disegani juga...

    Ke mana tumpah kuah kalau tak ke roti canai, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes uncle. Ayah beliau sangat disegani kan.. beliau juga begitu :) Anyway uncle, kuah bukan sahaja tumpah ke roti canai, bahkan nasi, popia, kuih lompat tikam dan juga sira pisang... hehe :p

      Delete
  2. Cantiknye lukisan dia... I like!

    ReplyDelete