Smaller? - Dayang Deno

19.11.15

Smaller?

Semalam my niece tolong angkat barang.. Dia cakap cikcu (makcik dia ni) kecik sangat, barang lagi besar dari cikcu so dia tolong. Dia nampak cikcu dia makin tecik! Act my niece yang makin tinggi hihiiii...

INFO :

Tahukah anda steroid prednisolone, if patient amik steroid ni sejak dia kecik, dia takkan besar seperti orang lain.. katakan patient amik semasa dia berumur 10tahun.. so, dia akan kelihatan macam budak juga even dia dah 20an, wajah pun macam budak je.. Setiap Lupus patient akan diberikan this steroid untuk kawal Lupus.. deno mula amik steroid ni since umur 10 tahun, so, gitulah saya... ehehe.. kakak deno yang 1st, 2nd, 3rd, 4th semua tinggi galah panjang macam abah, tapi deno je tecik kanak-kanak ribena ahaha!! sampai sekarang pun ada je pakcik makcik tanya... "darjah berapa dik"" ekekeke :p

**Act banyak bad side effect steroid ni, tapi nak buat macam mana kan ubat wajib... nanti deno share

2 comments:

  1. ohh mcm tu . kecik2 comell laa kak deno :D still namppk muda bila bdn kecik2 ni . hehe

    ReplyDelete