Personal

I Wish

6:17 PM,10 Comments


Urghh... 

I wish I could pause life and 
Curl up and watch a movie and
Sleep without having to worry or care

**bestnya makan kalau dapat makan eskrem tepi pantai




10 SLE Supporters :):

Guru

Luahan Seorang Guru

2:23 AM,7 Comments

From fb act ..

pic source : google

Beza nya waktu kita menjadi pelajar berbanding dengan pelajar sekarang:
SITUASI 1.
DULU: Kita takda whatsapp2 pensyarah semua message, so message bila perlu sahaja. Dalam kelas pensyarah ckp kita alert, g library cari maklumat sampai lebam sbb nk msg pensyarah, takut.
SEKARANG: Pelajar semua benda nak tanya, quiz chapter berapa, pkol brapa, sng ke x, pakai baju ape, internet takde cmne nk buat. Kdg2 tgh malam pon message. Tapi takpela, tanggungjawab. Saba je la. Esok pensyarah masuk kelas masih mengajar macam biasa.
SITUASI 2
2. DULU: Kalau ada kelas ke takde kelas kita tetap pergi kelas walau pun naek bus hujan ribut tibe2 sampai class, pensyarah kata class cancel ada meeting, kita seronok trus g brekpes ngn kawan yeayyyy!
SEKARANG : Pelajar mengamok kalau depa dtg tp pensyarah cancel class ada meeting, "Apela aku beria lari dah lah hujan, lain kali bgtau la kelas takda, menyusahkan betul. sikit2 meeting"..oh salah pensyarah. ok. Esok masuk kelas pensyarah mengajar macam biasa, tanggungjawab kn. Takpe, Saba je la.
SITUASI 3.
DULU: Pensyarah tegur kita, kita diam dalam hati sedih. Pegi jumpa pensyarah minta maaf lepas tu segan dengan pensyarah sbb buat salah. Takut fail nanti ilmu xberkat.
SEKARANG: 1 pensyarah tegur 30 orang pelajar, 30 pelajar sentap dengan seorang pensyarah, 30 pelajar lalu buat tak tau, konon nk bls sbb sentap dengan pensyarah. Tp 1 pensyarah terasa hati dengan beratus perangai pelajar dalam kelas setiap hari tp esoknya masih masuk kelas macam biasa berkongsi ilmu, tanggungjawabkan. Saba je la..
SITUASI 4.
DULU: Kita terasa hati dengan pensyarah kita meluahkan sesama kawan sahaja. datang kelas sbb tanggungjawab and still berckp dengan pensyarah sbb taknak pensyarah terasa hati.
SEKARANG: Waktu pensyarah berckp kat depan sebok meng-update status kt FACEBOOK, TWITTER, WHATSAPP, bgtau satu dunia yg ko tak puas ati dengan pensyarah. "Potpet potpet je keje nya puan ni", "Kadang2 kesian tgk puan ni semua tak suka dia", "Pensyarah bajet bagus, macam dia je betul" ,"ade aku kesah?"."F*** off la". Pensyarah baca pensyarah tau, kalau tak tau pon pensyarah lain bgtau, pensyarah sedih tp nk buat mcm mne doa je la yang baik2. Doa pendidik sentiasa untuk pelajar. Kalau ikutkan hati. hari2 nak merungut n sebut sorang2 perangai pelajar kt FB tp kita pikir tak baik memalukan pelajar kpd pelajar lain. Jika Pensyarah tak mampu nk tegur, biarlah pengalaman dan masa yang mengajar mereka, Esok masuk kelas pensyarah senyum, mengajar seperti biasa. Tanggungjawabkn.., Sabar je la..
Wakil Keluhan hati seorang bernama pendidik.

** My mom and abah selalu pesan, hormat guru kita.. Biar tak pandai, jangan sesekali kurang ajar pada guru..  How la nak berkat belajar bila guru pun kita tak hormat.. kan...

#rinduzamanbelajar

7 SLE Supporters :):

Family

Again

1:09 AM,1 Comments

Suddenly .. Huuu


Abah buatkan nescafe panas untuk kite.. again..
Huu abah selalu macam ni.. Adehhh lahai abah
Abah suka buat kite tacing pepagi buta ni. 
Susah je abah buat... 
Tenkiu abah allebiuuuuuuu!!!



1 SLE Supporters :):

Sheep

Counting

12:52 AM,0 Comments

Counting.. haha

-google-

Cannot tido la..
So.. jom berkerja :p



0 SLE Supporters :):

Doodle Malaysia

Doodle Day

10:35 PM,5 Comments

Act dah lama nak tengok sifu Redza san ni melukis 'live' depan mata..

Baru kenal juga.. First jumpa Redza, dalam pic he seems serious, but bila jumpa lain sangat.. he's really nice. Even dah tahap master lukis, tapi humble orangnya.. Alahaii awak memang hebat Redza! Kalau korang tengok artwork Redza, dia sangat mahir guna ballpen untuk lukis realistic punya style.. Korang akan nampak drawing tu 'hidup'! Berdarah mata nengoknya... huhuu...

Rezeki deno, last 3 days Redza datang ke Terengganu.. Apa lagi, super excited la nak lukis sama2. Excited sangat2! Deno dapat tengok artwork Redza! Aduhaii detail giler weyyy, and I was like... Oh i'm speechless..

See...
credit pic : Redza Izlan

Segan and neves jugak act. Nasib baik ticer tak garang. Hihi^^



Best dapat lukis sama2.. Biasa deno sorang je.. Sobsss

Dapat juga ilmu and tips from my fren ni. Ada satu part rasa macam tak nak lukis,coz rasa nak tengok Redza lukis je.. Dalam kepala duk fikir how la Redza dapat buat awesome macam tu.. Ini budak memang power.

Siap juga drawing kami petang tu. Theme rimau. Act tak plan pun, tu la my very first time lukis rimau dalam hidup ni. Tak sangka boleh rupa-rupanya.. hahaha! Thanks to Redza yang minta sy cuba lukis lain dari yang lain^^ 

Deno punya biasa la rimau biasa,  rimau Redza tuuu.. nangess.. huuu


Lama kot nak siap.. Dari pagi hingga ke petang! Alhamdulillah... Kami art trade act, nak lompat bintang dapat artwork dari Redza... Hihii.. 

 Thank you sifu san.. Till we meet again :)


#Instagram
Instagram deno : dayangdeno
Instagram redza : redzaizlan


5 SLE Supporters :):

Peace

Wordless Wednesday : Saling Melindungi

7:25 PM,2 Comments



Peace l Love l Unity

2 SLE Supporters :):

Giving

Wordless Wednesday : Giving

7:07 PM,0 Comments




0 SLE Supporters :):

Digital Potrait

Black and White

5:44 PM,3 Comments



Lama deno tak update digital potrait
Kali ni just black and white..
Still perlu banyak practice actually.. 
This potrait untuk my friend : Tia
Tia yang super amazing on art, dope giler
Boleh berdarah mata tengok artwork dia.. huu
Anyway.. Happy birthday Tia! :)


3 SLE Supporters :):

DayangDeno

Here's A Smile

5:27 PM,1 Comments


Positivekan diri sendiri
Ermm.. Stress beberapa ni act
Cuba lupakan stress
Keep calm.. and senyum :)


1 SLE Supporters :):

Blogwalking

Senarai Peserta Segmen Blogwalking #Part3

3:46 PM,3 Comments

Link anda ada tak? :)

Segmen Bogwalking #Part3 *by Dayang Deno and Rizal_Paperbaghead



1- http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
2- http://cikcandysour.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
3- http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
4- http://www.mialiana.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
5- http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
6- http://vithebat.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
7- http://eirna-nurasikin.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
8- http://sigilerceloteh.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
9- http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
10- http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
11- http://www.mommylizz.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
12- http://www.aimisyahirah.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
13- http://www.jiakreatifelt.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
14- http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
15- http://seindahcerita.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
16- http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
17- http://athirahdiyana87.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
18- http://budoxesquire.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
19- http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
20- http://memetlenggeng.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
21- http://www.jajasutera.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
22- http://yangbaik.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
23- http://akukidaldanbujang.blogspot.com/2015/03/slug-segmen-blogwalking-part3.html
24- http://cikna136.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
25- http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
26- http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
27- http://jmbelog.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html28- http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
29- http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
30- http://kieyrah97.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
31- http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
32- http://www.blogparihh.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
33- http://thesoutheastasiangirl.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3_29.html
34- http://inilamanblogsaya.blogspot.com/p/segmen-blogwalking-part3.html
35- http://myownlifemyself.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
36- http://ohresepiku.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
37- http://cowament.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
38- http://hodorata.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
39- http://fakmal0.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html
40- http://eatmakeread.blogspot.com/2015/03/segmen-blogwalking-part3.html
41- http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html
42- http://www.ayuinsyirah.my/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html
43- https://sasteradanmelayu.wordpress.com/2015/04/03/segmen-blogwalking-part3/
44- http://www.bazliaamoza.com/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html
45- http://www.rafzantomomi.com/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html
46- http://wanhanisahwanmat.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html
47- http://azril-adzar.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html
48- http://azril-adzar.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html
49- http://mariasaharudin.blogspot.com/2015/04/segmen-blogwalking-part3.html




Status : TAMAT



3 SLE Supporters :):

Doodle Art

Doodle On Shirt

5:22 PM,11 Comments

Bulan lepas punya project
Fisrt time deno conteng baju


Hanya perlukan tshirt kosong and beberapa batang fabric marker.. Deno guna fabric marker Sharpie Stained warna hitam. Bertabah juga la nak siapkan. Macam shirt kat atas ni, deno ambil masa dua hari buat, tu sebab excited buat.. hihiii.. Kalau tak malas juga coz perlu banyak detail... Deno guna 4batang marker baru dapat siapkan doodleart on shirt ni.. Sabo je la... Alhamdulillah dah bleh pakai :)

InsyaaAllah .. Mungkin akan bukak order untuk doodle on shirt. Sekarang belum boleh coz nanti tak siap yang lain, quite bust act. Heee... Btw, korang pun bleh cuba lukis sendiri coz doodle is about everything.. Conteng apa saja :)

11 SLE Supporters :):

Segmen

Update Hadiah Segmen

4:36 PM,5 Comments

Dah join belum?

Simple segmen by deno and doodle master Rizalpaperbaghead :) Memang awesome sangat doodle from br Rizal ni, dah macam doodler master form Philipine : Kerby Rosanes. Tak kenal? Google je.. hehe.. Rizalpaperbaghead pun ala2 dia juga, lawa sangat artwork dia.. Deno? Masih banyak perlu belajar... huuu

Ok jom kita lihat hadiah untuk 5 orang peserta bertuah yang join Segmen Blogwalking #Part3

Art from Dayang Deno

x 2 pemenang



Art from Rizal_paperbaghead


x 1 orang pememang


x 1 pemenang


x 1 pemenang



Nak tak?? Mana tahu korang salah seorang pemenang bertuah tu? Hehe.. Apa lagi jom join segmen simple by Dayang Deno and Rizal_Paperbaghead!! 





5 SLE Supporters :):

Segmen

Segmen Blogwalking #Part3

4:22 AM,52 Comments


Status : TAMAT

Cara penyertaan :
1- Like fanpage -->>  
2- Follow -->> DayangDeno and Rizalpaperbaghead
3- Follow instagram -->> DayangDeno and RizalPaperbaghead *kalau takde takpe^^
4- Tulis entri yang bertajuk Segmen Blogwalking #Part3
5- Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini
6- Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.
** Pemenang bertuah dicari menggunakan Random.org  :)



**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 20 April 2015


52 SLE Supporters :):

Doodle

Doodle @ Street Art Kampung Cina, Terengganu

3:03 PM,29 Comments

Serius! Impian jadi kenyataan!^^

Itulah yang deno rasa bila dapat message from Kak Nisa (kawan doodler) last month! Kak Nisa ajak deno melukis untuk Street Art Kampung Cina! Arghhh!!! Memang excited giler coz deno pernah berangan nak melukis di Kampung Cina.. heee :D

Paling excited bila Kak nisa bagitau pada deno, kawan doodler from Shah Alam pun ada datang untuk team melukis ni! He is Shaznihanis! For me, Shaz is sifu coz artwork dia yang awesome giler and dia dah biasa doodle on wall! Honestly deno memang tak expect langsung dapat jumpa Shaz dalam masa terdekat ni.. Biasa tengok artwork Shazni dalam ig je... Weee hepiiiiii **senyum sampai telinga!!

Act itu la my very first time jumpa Kak Nisa and Shaz... Nervous jugak weyy, I thought Shaz ni orangnya serius and garang.. Rupa-rupanya he'svery nice person! Sama juga Kak Nisa... Terus hilang nervous deno.. Hihik.. 

Kami mula melukis pada 16 Feb 2015 @ 10pm.. Deno first time, banyak tengok Shaz dulu.. Shaz rilex je sketch kat dinding tu.. Sifu kan.. Rasa kagum sangat! Malam first tu, kami just conteng2 sket je sebab dah lewat.. *And .... Shaz memang saya tak boleh lupa kisah awak malam tu, kalau ingat mesti tersenyum and gelak sesorang! Adoiii ........ hihiiii

Second day, awal pagi dah bersiap. Semangat! Kami breakfast sama-sama and mula lukis jam 9am! Perghh act my knee got joint pain.. Biasa la kan Lupus patient and joint pain tak dapat dipisahkan.. huuu... Memang my knee punya sendi sakit bila nak bangun and duduk tapi buat tak layan je. Nanti tak jadi kerja!




Mula-mula memang rasa awkward sangat nak lukis. Sebelum ni kat canvas and sketchbook je kan... Tapi kali ni doodle kat dinding. Then, team kami dapat pulak dinding yang tak smooth. Sobss.. Mencabar betul! Deno lukis part detail, dengan line halus, brush halus, dengan dinding macam tu.. Uhuk2 geramm...

Kami berkampung kat situ dari awal pagi hingga lewat malam !! Just stop untuk makan and solat je.. Penat tapi semangat.. Hehehe...... 


credit pic : Shaz

Seronok dapat belajar perkara baru bila lukis kat dinding  ni.. Belajar sabar pun sama.. Seronok coz Kak Nisa and Shaz yang super best tau, plus Shaz ni kelakar juga orangnya.. Adoiii ada satu part sampaikan deno tak dapat nak lukis sebab asyik gelak! Hihiiii memang seronok sangat! :D

Bila dah agak lama dengan brush and dinding ni kan.. Deno jadi serasi, makin lama makin rasa selesa.. Cuma terpaksa bertabah dengan dinding ni. Geram pun ada... Macam Shaz cakap, bertabah dinding la dayang.. haha!! Memang bertabah sangat!! Da best part bila deno dapat ilmu and tips from Shaz, that's priceless! Banyak kami berbual sewaktu melukis.. Serius seronok! :)




See!! sifu Shaz punya style... superman!
hihik ingat pulak sifu Azmil punya style last year

harap aura power Shaz melekat kat deno.. hahaha!!

Alhamdulillah.. Selepas 4 hari berkampung bersama-sama, bergumbira menconteng dinding, art kami siap dengan jayanya! Yay!! *lompat bintang! Kami siap conteng pada 19 Feb 2015 @ 6pm!  

Jom cuci mata artwork kami **Dayang Deno, Shazni and Kak Nisa :)



 




OUR TEAM !!!


Shazni . Dayang Deno . Kak Nisa

Best sangat dapat jumpa and melukis bersama Shaz + Kak Nisa. Both of you are amazing, having so much fun on doodling !!It's a very nice experience and memory for me..  Speechless, rasa macam tak percaya dapat doodle on wall bersama! Alhamdulillah :')

To Shaz and Kak Nisa, till we meet again.. In syaa Allah ... :')


#nerdless
#dayangdeno
#gulaguliart
#doodlemalaysia
#streetartganu
#kampungcinaganu


29 SLE Supporters :):

Digital Drawing

Rest Jap

3:06 AM,8 Comments


Rest otak ngan lukis jap
Jap lagi sambung keje
Ni lepas geram nak lukis and update blog jap
Kbai



8 SLE Supporters :):

Giveaway

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih

3:00 AM,9 Comments

As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015



9 SLE Supporters :):

Lupus

Lupus Zombie

2:32 AM,6 Comments

-google-

This is me..

Everyday.. Life as Lupus patient... Being zombie with weird eyes.. Haha!! Yes that's me.. Deno susah tido since dulu2 lagi, jangan hairan if korang nampak blogger Dayang Deno online sehingga 2-3 pagi..  Normal je tu... Biasa kalau deno awal tu, means betul2 dan sangat tak sihat ... And masa admitted ward, bleh la tido awal.. huu

Macam last 2 month kan, deno jarang update blog... Blog terabai... Bulan tu deno tido awal coz sangat tak sihat... Kadang2 kul 8pm dah 'pengsan'.. Tu memang tak sihat sangat la tu.. Ermmm, what should I do tonight? Try to sleep, I guess.. Kalau tak lena juga.. Buat kerja sket2 la kan ......


Ermmm


6 SLE Supporters :):

Hemoglobin

HB yang Sangat Rendah

6:06 PM,4 Comments

Ermm.. Ermm.. My HB sangat low, result baru2 ni tak bagus juga

Biasa patient SLE memang HB low, tapi deno ni terlampau low.. Bertahun-tahun HB deno tak pernah sampai paras 10 or normal.. Dari dulu HB deno ni low sangat, susah nak naik.. Patut la badan selalu lesu and muka pucat. Nasib baik deno okey.. Macam sesetengah patient, low je dah kena tahan masuk wad untuk tambah darah...

Pernah HB deno rendah tinggal 5 ++ je.. Tapi alhamdulillah masih okey even pucat and penat.. Bleh buat keje sket2...


Khamis baru2 ni.. HB (Hemoglobin ) deno hanya tinggal 8.7 . Sangat low.. Sebab lama sangat asyik low,  muka pun pucat semacam je.. My doc tukar ubat.. Kena cucuk masuk ubat setiap bulan tapi ubat tu lebih kuat.. Aduhh harapnya tak terlampau sakit la ubat tu, ni bengkak kena cucuk pun belum hilang, tiga hari angkat lengan sakiit... Hari ni dah kurang sket...

HB deno belum pernah sampai 10.. Harapnya my HB makin baik dengan ubat baru tu... Amin!


4 SLE Supporters :):

Medicines. Ubat-Ubatan

Ubat Bertambah

5:53 PM,3 Comments

Last Khamis deno ke hospital.. Soo ramai patient last week.. Sampai deno pun sempat untuk buat dressing and dialisis sebelum jumpa doc..  Result darah tak cantik. Ermm doc pun ada tambah ubat kali ni.. Aduhaiii~~


Hemoglobin low, calcium low.. Pendek kata semua low la.. Patut la banyak tak sihat je Dayang Deno sebelum2 ni kan... Doc ada tambah beberapa ubat untuk deno. Ermm bertambah la 'gula-gula' harian deno kan... Then setiap bulan kena cucuk masuk ubat kat hosp.. Huhuuu ubat tambah darah doc tukar yang lain dah... Takpe la ubat banyak kan, janji badan sihat... :')


#harap deno sihat selalu ...


3 SLE Supporters :):

Personal

Tolong Terus Kuat

1:41 PM,2 Comments

Yes, she loves to smile..
Dia gadis yang  mudah dan suka tersenyum dalam apa jua keadaan, even dalam kedaan paling awkward, paling dia takut.. Yes, itulah dia.. But who knows .......

Ya kadang2 nampak sahaja diri ni seperti kuat, mampu untuk melawan sakit ini.. Tapi jauh di sudut hati, jika berlaku "perkara" itu, diri ini tak mampu rasanya kuat lagi.. Seperti rela sahaja jika "pergi"... Kadang2 rasa terlampau penat, penat dengan segalanya... Hurmm.. act beberapa hari lepas, I'm quite   struggling dengan perasaan yang bercampur-campur.. Sedih pilu semua ada.. But only Allah knows, yes HE knows apa rasa ini..... Hanya DIA.. Hanya Allah tahu apa yang diri ini lalui beberapa hari ini.. Hamba Allah ini mungkin sentiasa tersenyum, sentiasa berfikiran positive, orangnya ceria.. Namun hamba itu juga lemah, dia juga manusia biasa.. Sekarang dia perlu mengumpul kembali kekuatan yang hilang... Entahlah, rasa ini datang kembali... Dan mata ini pasti berkaca bila mengingatkan perihal itu... Hanya dengan doa, harap diri ini lebih baik, diberi lebih kekuatan.. In syaa Allah ..

**Alhamdulillah hari ini lebih baik....


#tolong terus kuat


2 SLE Supporters :):