Deluqies

Floria Putrajaya 2015

8:10 PM,13 Comments

It was like a dream come true dapat bersama-sama awesome people di FLORIA pada 30 Mei- 7 Jun 2015 yang lalu di Putrajaya. Having so much doodle with my new friends! Thanks to Deluqies Art team and my idol, Mr. Moribayu for inviting me to involve in this event.

Tak pernah expect dapat join event macam ni, biasa berangan je... hehe.. Betul cakap Mr. Moribayu, never stop dreaming coz satu hari nanti, tak mustahil impian kita akan menjadi kenyataan kan :')


Okeh, pendek cerita... Jom kita tonton vlog daripada kak Azah Sekalisekala^^ We spent few days together and exploring the Floria!! *love


Speechless.. Even hanya seminggu, kita dah jadi macam family.. This is a very wonderful experience and memory for me..  I will never forget you guys and till we meet again... Inshaa Allah  :')


**Rinduuuuu


13 SLE Supporters :):

Dayang Deno Art

Hurt

6:40 PM,4 Comments


Yes

Its hurt
Especially when you did nothing wrong



4 SLE Supporters :):

Dayang Deno

Dah Tukar

6:31 PM,3 Comments


Page Blog DayangDeno dan bertukar ke dayangdeno.com :)

Act kan, dah lama nak tukar nama page, tapi deno tak tahu nak tukar macam mana. Ada je orang buat services tukar nama page, tapi charge mahai... So, deno cancel je la.. Takpe la..

Pastu, tetiba duatiga hari ni, ramai pulak kawan tukar nama page. Rupa-rupanya boleh tukar! Apa lagi, sepantas kilat tukar nama page. hihi^^ 

SO.. dengan rasminya nama FB page deno : dayangdeno.com


**dua page :


3 SLE Supporters :):

Hari Raya

Raya Tahun Ini

1:50 PM,8 Comments

budak pipi pau

Tahun ni sederhana sangat, plus dengan pemergian pakcik dan makcik deno dalam masa terdekat. Makcik pergi mengadap Ilahi pada bulan Ramadan baru-baru ni.. Rasa lain sangat sebab biasanya setiap kali raya, makciklah yang paling riuh bila beraya keluarga sebelah abah... Pakcik pula, arwah mesti ke rumah bawak lemang pada malam raya... Tahun ni dah tak ada.. Memang rasa lain sangat... Al-fatihah....

Tahun ni juga, seperti tahun-tahun lalu.. Family deno tak berpakaian sedondon sebab taste kami berbeza.. Abah warna ni, my mom warna ni, kakak warna tu, adik nak warna ni... hihik.. 

So, warna-warnai macam tahun lepas juga... Kecuali kakak2 deno yang sudah berkeluarga...

Deno, as always baju raya suka yang simple.. warna tak banyak.. corak tak banyak, plain je.. Tahun ni deno pilih turquoise blue. Simple je :)

Even batuk and flue waktu raya, dapat juga beraya dengan semangat! Hahaa duit raya pun dapat! Best2 :D


**raya kan sebulan... hehe


8 SLE Supporters :):

Hari Raya

Raya Kan Sebulan...

1:35 PM,1 Comments


Selamat hari raya!! 

Hehe.. Raya kan sebulan.. First time sepanjang 6tahun dayangdeno berblog, lambat update hari raya.. Hihik quite busy act.. Sempena bulan Syawal yang mulia ini, Dayang Deno nak minta maaf if sepanjang perkenalan kita di alam maya ini, Dayang Deno ada terguris perasaan kawan-kawan semua.. Maaf ya?

Salam 14 Syawal! :D

1 SLE Supporters :):

Personal

Melukis Bukan Kerna Nama

1:57 AM,5 Comments



Melukis bukan kerna nama
melukis kerna hati





5 SLE Supporters :):

Personal

Dah Siap

1:47 AM,0 Comments


Akhirnya siap! 
Yay!





0 SLE Supporters :):

Doodle Art

Sakura Micron Pen

2:32 AM,4 Comments

Sakura Micro pen! Akhirnya dapat juga! Hehe.. last week baru dapat.. Deno beli daripada kawan from #doodlemalaysia .. 


Haaa.. berbeza dengan drawing pen yang biasa deno guna.. Micron pen ni, smooth sangat, and ink dia tak keluar cepat sangat, memang best. Seronok pulak deno melukis dengan Micron pen ni^^ Heee kesian dengan diri sendiri, baru dapat pen ni.. Kawan-kawan lain dah lama guna.. hihik.. Inshaa Allah, nanti boleh beli lagiiii :)

**nak sambung lukis.. due date sehari sebelum raya!


4 SLE Supporters :):

Batuk

Adehhh

7:20 PM,8 Comments

 Dapat batuk dan flu pulak adehhh

bekal from kakna

Tak tahan, mula-mula sakit tekak, pastu jadi batuk, menjadi-jadi pulak..  Malam semalam dia punya batuk, pedih tekak. Dugaan betul, tambah2 bulan puasa kan.. Tekak perit, batuk2, tapi air tak boleh minum ... Then dapat flu pula... Huuu dapat la penyakit dua beradik, batuk and flu sekaligus...

Dear batuk and flu, please jangan melarat.. Nak raya mestilah nak sihat kan.. Heee doakan deno cepat sembuh ya :)


8 SLE Supporters :):

Kad Raya

Kad Raya 2015

6:56 PM,3 Comments

Budak spec and plappy^^

Tahun ni print sikit je kad raya.. Huuu tu pun last minute contact blogger Shida untuk print^^ Macam tahun2 lepas pun, deno print dengan kak Shida... and deno juga ada sponsor satu giveaway by blogger Sally last two weeks dengan kad raya Dayang Deno ni haaa... :p

Pada yang tak dapat jangan sedih tau, nanti deno update versi digital punya.. Siapa nak amik pun boleh... :)  Eh, next week raya!! 

3 SLE Supporters :):

Giveaway

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services

6:45 PM,3 Comments


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 011 3550 5319. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

3 SLE Supporters :):

Dayang Deno

Dayang Deno Art

5:46 PM,2 Comments

New page!!! :D


Page artwork Dayang Deno.. Act dah lama deno plan nak buat art page, baru  buat hari ni^^ Deno tahu, ramai artist yang artwork diaorang semua power! Kalau korang tengok pun boleh berdarah mata wehh... Yang power kekadang takde pun art page, deno yang baru merangkak buat page? Kalau compare, artwork deno biasa sangat! Nak nangis, kenapa artwork deno biasa.... Tapi deno ingat pesan Mr. Lee :

"setiap artist ada talent and style masing-masing"

Deno masih merangkak, baru sangat.. Honestly pernah rasa down bila tengok artwork kawan-kawan yang amaze gila! So, bila rasa down tu ingat pesan Mr. Lee.. Act ramai artist yang bagi advice pada deno, itulah buat terharu sangat.. And tak lupa bloggers, yang tak pernah berhenti support Dayang Deno.. terima kasihhh! *nah tangkap flying kiss :)


**learning never end


2 SLE Supporters :):

Dino

Dino Theme

3:49 AM,5 Comments


Dinosour

This week adalah mr. dino or dinosour week @ Doodle Malaysia. Semua lukis dinosour. Act deno pun dah lewat lukis ni, lukis sepantas kilat sebab nak siapkan kerja lain pula.. Simple je, deno and plappy dalam dinosour costume :)


**Sorry boshfaz saya lukis tecik and simple 

5 SLE Supporters :):

Art

Simple Artwork

3:24 AM,0 Comments

Lambat update kat sini.. Act banyak juga drawing deno buat, tapi lambat update. My story kat Floria Event pun belum update. Excited nak share story kat sana kat www.dayangdeno.com ni, tapi belum berkesempatan.. Inshaa Allah nanti deno share^^

Ni simple je, last week punya artwork. Main dengan stroke ~~




Simple sangat. Ni pun tak ambil masa lama buat, kejap2 je, sebab nak ambil mood nak buat artwork. Saja2 deno lukis..... hehe



0 SLE Supporters :):

Let It Go

Let It Go

2:58 AM,0 Comments


Biarlah

Tak mengapa

Hanya bersangka baik

Just let it go..


Kan? :')


0 SLE Supporters :):

Art

Sometimes

2:40 AM,0 Comments


Sometimes..

You just gotta silent cause no words can explain how you feel
whats going on in your mind and heart... 

Just smile. 



0 SLE Supporters :):

Personal

This Is Life

1:56 AM,4 Comments


You meet someone. You two get close.. it's all great for a while.. Then someone stop talking, not happy. Awkward conversations, no communications whatsoever.. The memories start to fade. It's truly sad especially when you did nothing wrong. That person suddenly changed.. Speechless.. I lost her.. She is no longer my friend. Its ok. I'm used to it

This is life




#it's truly sad but i'm okey.. 

4 SLE Supporters :):