Garaj Komik

Cover By Joshua

October 31, 2015,0 Comments

Ingat tak.. Deno pernah share mengenai Garaj Komik? Deno collab bersama-sama kawan dari Doodle Malaysia :) Garaj Komik Siri ke 2 ni ada pelbagai cover daripada deno dan kawan-kawan... and salah seorangnya ialah Joshua :)

Cover by Joshua

Mudah je nak dapatkan.. Boleh beli melalui shopee.com.my, just klik link kat bawah, korang boleh beli secara online. First time user akan M10 voucher, boleh digunakan untuk pembelian RM20 dan ke atas :)



**korang jugak boleh pilih cover by deno dan kawan2 lain di SINI :)


0 SLE Supporters :):

Personal

Hampir Seminggu

October 31, 2015,6 Comments


Hampir seminggu demam

Bukan demam sahaja, sekali dengan rashes.. Aduhaii teruk juga wajah deno denagn rashes. Maklum sahaja deno ngan SLE ni, pantang demam atau kena cahaya matahari sikit terus rashes. Hurmm.. harap cepatlah sembuh my rashes ni, segan juga bila keluar sebab effect kat wajah kan... Tapi alhamdulillah demam dah sembuh :)


6 SLE Supporters :):

Demam

Demam.

October 22, 2015,7 Comments


Second day fever

Entah apa la yang tak kena ngan badan, tiba-tiba demam petang semalam.. Pastu macam okey, pastu panas balik badan malam semalam.. Hari ni pun sama..

Rasa sejuk je.. Ni pun dah dua lapis pakaian sebab sejuk.. Harap2 demam ni tak lama

7 SLE Supporters :):

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday : Wajah

October 21, 2015,6 Comments

6 SLE Supporters :):

Doodle Art

Selamat Sudah

October 21, 2015,4 Comments

Alhamdulillah..

Selamat sudah artwork dengan tuan dia, Shazni dan Zara. My friends a.k.a adik2 deno ni haaa, pasangan pengantin baru!^^ Tahniah buat Sahzni dan Zara :) Sebenarnya Dayang Deno dah siapkan lama artwork ni, sebelum bulan Ramadan lagi dah siap. Asyik lupa dan tertangguh nak pos!

Kebetulan pula, ada event doodle last weekend and this cute sweet couple pun ada... Akhirnya dapat deno berikan artwork by hand! Rezeki jumpa pasangan comel pengantin baru ni :)



Buat Shazni dan Zara, saya doakan Shazni dan Zara kekal bahagia till jannah.. Amin! :)

**comel kan pasangan pengantin baru ni.. so cute! :)


4 SLE Supporters :):

Doodle Art

Siap Sudah

October 21, 2015,20 Comments

Siap sudah my artwork yang bertabah nak siapkan..

Rasanya paling detail deno pernah buat, and canvas ni pun boleh tahan saiz  dia.. Menguji kesabaran betul coz amik masa yang banyak... Nasib baiklah doodle ni my passion! Ngantuk pun tahan je buat sebab nak siapkan cepat... Nasib baiklah tak terconteng!



Bila dah siap... Rasa sayang pun ada...  Rasa sayang sangat dengan hasil kerja sendiri, biasa macam tulah bila siap, mesti rasa sayang :) Semua artwork deno sayang actually ehehe....

Artwork ni request by my friend from Doodle Malaysia, Mr. Zhafran a.k.a Apan^^ .... dan artwork ni sudah selamat bersama Apan :)


Alhamdulillah thank you very much Apan percayakan Dayang untuk buatkan artwork ni... To Mr. Artwork, please behave dan jangan nakal-nakal dengan Apan ya :)


x x x x x x x x x


Ig : @dayangdeno
Fb : Dayang Deno Art


20 SLE Supporters :):

Doodle

Doodle At Hcream Roll

October 21, 2015,6 Comments

Opss... My story semasa Raya AildilFitri baru-baru ini.. Asyik lupa nak update! Ehehe :p

Okeh Hcream Roll?? Ianya adalah kedai ice ceram, street ice cream actually. First deno tengok orang buat eskrem ni kat facebook, hanya ada kat Thailand.. But now dah makin popular kat negara kita. Kedai yang deno doodle ni ialah first in Terengganu^^ And.... Deno dah rasa eskrem tu memang sedap! :D


Alkisah bulan Julai yang lalu, Hazim (owner kedai) contact deno untuk job doodle kat wall kedai. Sepatutnya deno mula doodle sebelum bulan Ramadan lagi, tapi sebab agak busy and masa tu kat kl.. So agak lambat mula doodle..  Nasib baik Hazim faham, heeee thank you Hazim!

Deno mula doodle pada hari raya.. Raya ke-empat deno tengok wall dulu dan hari raya ke-lima deno dah mula doodle kat wall.. ehehehe

Nervous jugak tau, risau sebab wall ni pun baru cat. Tapi once dah mula, lajuuu je tangan mendoodle, alhamdulillah :)







Lain sikit dayangdeno bila dia lukis, tempoh dia tak sama macam pelukis lain coz bila sampai waktu dialisis, kena pi hospital buat dialisis.. and kebetulan waktu deno lukis ni, sama hari dengan tarikh kena tahan kat hospital untuk ubat... 

Lukis satu hari, hospital satu hari.. Masuk ubat satu hari.. Pastu lukis pulak.. Pastu dialisis... Macam tulah life dayangdeno hehe...

Dan selepas tiga hari, inilah hasil yang dah siap! Tadaaaaaa!!!


Penat jangan cakaplah..super penat! Tapi bila tengok hasil dia, rasa happy sangat, plus Hazim (owner kedai) pun happy^^ Terima kasih kat abah ma dan my kakak yang bergilir-gilir teman adik lukis sampai siap hihiiii.... 

Alhamdulillah :)


x x x x x x x


Ice Cream Roll
Instagram : @hcreamroll
♤ The First Ice Cream Roll In Terengganu 
♤ Available at T-Cafe(6pm - 11pm) 
♤ Monday - OFF DUTY 
♤ Consultant - Freddo.Ipoh #hcreamroll#hcreamlover


6 SLE Supporters :):

Kayuh Kenchang

Kayuh Kenchang Dowh!

October 20, 2015,3 Comments

Kayuh kenchang? Ops bukan deno kayuh beskal eheheh..

Act nak share ngan korang this osem long sleeve by my friend, Matty. Osem kan design ni? Baju ni pun selesa sangat, memang terbaek ah!



Berminat boleh contact terus my friend Mr. Matty :

Instagram : @mattybelami
Whatsapp : 018-2437 598

3 SLE Supporters :):

Art

Senyum

October 07, 2015,8 Comments


Lama tak melukis menggunakan paint
Tangan banyak guna pen dan artline je.. huhuu
Hari ni lukis diri sendiri nd plappy senyum je..  guna mouse and paint pulak
Errr sorry plappy dia punya mulut tenggelam sebab dia too fluffy hehe

Anyway, nah flying kiss daripada dayangdeno... muahhh! *tangkap!



8 SLE Supporters :):

Quotes

Happiness

October 07, 2015,5 Comments

Real happiness is when you can accept the life isn't always that happy and yet you still choose to smile and move on :')

5 SLE Supporters :):

Inktober

Inktober

October 07, 2015,2 Comments


Its simple. Just follow the rules, pick up your pen or brush, start drawing and keep on drawing for one month! Upload and hashtag your artwork .. hashtag inktober, inktober2015 and inktobermalaysia or your country :)

Bring it on!! 


**err sorry for late update.. hehe


2 SLE Supporters :):