Allah Tahu, Allah Kenal Kamu.. Cukup - Dayang Deno

10.2.16

Allah Tahu, Allah Kenal Kamu.. Cukup


Sangat tough actually for this week.. Sebab perkara kecik, sebab saya tegur silap kamu.. saya cakap baik2, takde cakap buruk pun.. kalau kamu terasa, tak bolehkah beritahu secara elok? Ini tidak, kamu besar2kan kamu cakap sy macam2, nak buat pada kamu itu ini yang tak pernah ada dalam kepala saya.... Saya tidak seteruk sehina itu nak buat orang macam tu. Saya ada agama, saya ada maruah.. Saya tahu batas2.. Walau saya hanya cari rezeki sikit2 dengan melukis, saya tak sehina itu nak buat apa yang awak cakap. Ayah ibu saya turut terasa kamu cakap macam tu, apatah lagi saya. Saya simpan semua message kamu, kamu cakap saya macam2.. Semua message yang negative pada saya. Sedih saya Allah sahaja tahu, hati saya dipijak dilenyek sesuka hati. Saya jadi demam, migraine, muntah sebab kamu cakap sy macam tu.. Ada kamu tahu? Sy diam, sebab saya taknak hal berpanjangan... Saya dah lega bila kamu dah ok.. Tapi tiba-tiba kamu serang entah apa-apa.  Tak boleh ke sabar? Pagi tadi saya memang sy niat dan plan nak hubungi kamu, sebab kamu dah ok.. Tiba-tiba saya sekali lagi kena... Teruk betul ya saya di mata kamu kak? Seminggu ni saya nangis sebab kamu... Saya call sebab nak settle, kamu block msg, call semua kamu block. Sy call kamu guna phone lain, boleh pula. Kenapa lari? Kenapa letak phone bila dengar suara saya? Dalam message boleh pula cakap macam2 pada saya? Kamu cakap... hmm biarlah saya simpan je...  Kalau saya sejahat macam kamu anggap saya tu, dah lama saya sebarkan nama kamu pada orang, tapi saya masih sabar dan diamkan. Sy  ni, letak diri sy paling bawah sebab nak settle dengan kamu, walaupun kamu message kata macam2 pada saya. Saya sabar, tapi kamu melampau. Cukup, cukuplah. Saya dah penat... Allahuakhbar tak pernah rasa sedih macam ni...

Sy ikhlas berkawan dengan kamu kak, kerna Allah Ta'ala. Tapi macam2 kamu cakap sebab ikutkan marah kamu. Ikutkan perasaan.. Saya diam sebab nak ketenangan sekejap, kamu dah cakap macam2. Fikir negative pasal saya. Takpelah.. Ada hikmah perkara ni jadi, Allah nak saya jauhi kamu. Mata ini masih hangat, tapi takpelah... Allah tahu....

Sabarlah dayang... Sabar.. Allah tahu kamu, Allah tahu hati kamu, Allah kenal kamu dayang..  cukup.

9 comments:

  1. Sabar ye Deno. :')

    ReplyDelete
  2. sabar deno..kamu sedang di uji oleh Nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya nurul... saya dah sabar banyak, cuma sedih sebab kata2 dia... thanks nurul

      Delete
  3. Bersabar ya Dayang. Keluarga dan kawan2 Dayang pasti akan sentiasa di sisi dan menyokong Dayang. Kuatkan semagat dan terus pandang ke hadapan.

    ReplyDelete
  4. subhanallah..sabar ye adik. Allah berikan ujian ini nak tgk kesabaran adik. Doakan yang baik baik pada dia..dan semoga dia lembut hati. Apa yang berlaku Allah lebih tahu..akak tahu adik seorang yang kuat, sabar dan pemaaf.

    ReplyDelete