Hospital Lagi - Dayang Deno

1.9.16

Hospital Lagi

Alkisahnya di hospital.. baru dapat share kat my baby blog :)

Kisahnya hari tu lepak kat hospital.. mana lagi kan dayang kalau tak hospital.. rumah kedua saya.



Kalau korang lepak dengan kawan-kawan, saya lepak dengan nurse.. Haaa rare kan, siap dapat baring lagi. Korang ada tak lepak baring kat katil? Hihi :p

Macam biasa my dialysis tenckhoff tube mesti ditukar setiap 6 bulan, so sampai masa mestilah kena tukar kan. Nurse di Unit CAPD Hospital Sultanah Nur Zahirah semuanya baik2, dah macam kakak saya sendiri. Waktu buat treatment apa2 pun rasa okey je sebab dah biasa kan, ditambah dengan nurse yang baik dan mesra semuanya :)


Kadang-kadang waktu buat ni, saya sembang la dengan nurse.. nak bagi hilang mengantuk pun sama. Dah biasa, sebab saya mula dialisis di usia 12 tahun. Mula2 dulu rasa nervous juga, lama-lama dah biasa :)


Selepas siap tukar tube, kena 'derma' darah pula. Walaupun dah hampir 18 tahun dengan hospital, to be honest sometimes nervous tu ada bila blood test sebab my vein yang halusss semuanya. Biasanya nurse akan guna butterfly needle. Selalu kena cucuk dua tiga kali.. Kalau kena cucuk banyak kali still tak dapat, nurse akan minta rest dulu.. So far okey, boleh tahan lagi kena cucuk ni, but nangis juga kalau sampai 7 - 8 kali still tak dapat. Sakitt, lebam tangan.. Pernah kena dulu, berair juga mata..

Biasalah kalau dah hospital rumah kedua, apa2 kenalah terima kan.. :)


2 comments:

  1. Tapi nampak awak mcm sihat. Sakit tu penghapus dosa. Allah saya awak. saja juga <3

    ReplyDelete