Digital Artwork

I-Robot

10:59 PM,4 Comments


Entah kenapa la tangan ni gatal sangat.. Tak boleh duk diam, amik pic diri sendiri conteng. Sebelum ni dayangdeno pernah conteng pic sendiri, ala2 robot juga.. Ini kali kedua main conteng2.. Konon2 robot la ni, tak dapat jadi robot, conteng ajelah kat pic... ^_^

Agak2 nak conteng apa lagi... jadik skull pulak? Ehehe



4 SLE Supporters :):

Hospital

Alhamdulillah

4:25 PM,4 Comments

Alhamdulillah :)


Last week kena amik antibiotics sebab ada infection sikit.. Tadi jumpa nurse, tiub tenchkoff dialisis dah okey, nurse tekan2 pun takde rasa sakit apa dah... Ubat antibiotics cloxa tu pun tak perlu continue dah :) Yeay! Risau juga, taknak la kena masuk wad ke apa... Tak suka wad! Alhamdulillah lega sangat2 ok dah^^

Ubat2 harian yang lain macam biasa, tak boleh tinggal... mana boleh tak makan ubat, nanti tak boleh bangun sebab satu badan joint pain huhu... tahu2 ajelah Lupus dan joint pain tak dapat dipisahkan! Anyway thanks kawan2 yang selalu support dayangdeno! ^^


4 SLE Supporters :):

Giveaway

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

4:17 PM,13 Comments

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

13 SLE Supporters :):

Personal

Tiba-Tiba Pula

2:25 AM,1 Comments

- google -

Siang tadi okey, tiba-tiba pula malam ni demam..
Badan tiba-tiba jadi panas.....

Ermm hairan juga.. Abah pun risau, terus suruh anakanda tecik makan ubat, risau, takut melarat. Deno pun isau ngan diri sendiri.. Deno pula sekarang dalam Antibiotic, badan pun cepat penat... Sepatutnya deno ke hospital dua hari lepas, tapi ada hal yang tak dapat dielakkan perlu datang kl.. So, skip hospital  beberapa hari ni...  

Harapnya demam ni tak melarat...


**dah makan ubat


1 SLE Supporters :):

Art

Acah Acah Realism Part2

6:25 PM,4 Comments


Model : Adidas spectacle
Medium : Staedler LUNA Pencil Colour

4 SLE Supporters :):

sahabat

Pada Saya Laa...

5:53 PM,5 Comments

Pernah terjumpa beberapa kali
Ada tak korang jumpa ayat macam bawah ni?


Pada saya la.. saya tak suka ayat ni, atau lebih tepat saya tak setuju. Ayatnya macam ada bunyi sindirian pada kawan kita. Pada saya tak perlu kot ada ayat macam tu...

Pada saya... sahabat @ kawan baik @ bertfriend kita pun ada life juga, ada juga masa dia nak happy, ada masa dia nak enjoy, ada masa dia nak gelak2 dengan kawan dia yang lain atau dengan siapa2 sahaja.. Kenapa perlu ada ayat " nanti dia susah dia carilah aku"

Macam saya, ada bestfriend yang rapat sangat, sejak zaman sekolah.. dah macam saudara sendiri... tapi takdelah kena contact 24/7, takdelah sampai kena message hari2, whatsapp hari2, or setiap minggu... Tapi kami tetap rapat, saling memahami, saling berhubungan.... 12 years friendship.. Saya selalu lihat dia happy bersama kawan2 dia yg lain, mungkin sy tak kenal tapi saya happy sebab saya lihat dia bahagia dengan kawan2 dia. Tapi friendship kami tetap kuat. Yes, kadan-kadang saya akan hubungi dia bertanya khabar, bila saya kesedihan.. dan kadang-kadang dia akan hubungi saya.. Kami saling berhubungan, sentiasa " ada" walaupun tidaklah setiap hari, walaupun jauh.. 

Itulah gunanya sahabat, itulah persahabatan. Bagi saya sahabat sentiasa "ada". Jangan ada rasa cemburu atau rasa tidak senang. Sahabat yang baik akan fikir yang baik-baik pada sahabatnya.. Fikirlah yang baik-baik, doa yang baik-baik untuk sahabat kita... Lillahi Ta'ala :)


**i miss you bestie, always 

5 SLE Supporters :):

Buasir Otak The Komik

GiveAway Contest Gila #7: Saya Nak Komik Percuma!

4:01 PM,2 Comments

KORANG NAK BUKU FREE?

Macam ni, memandangkan buku Buasir Otak: The Komik (BO:TK) ini dah terjual lebih daripada separuh dan kami pun kalau boleh nak habiskan stok cepat-cepat, kami dengan berbesar hatinya nak payung buku FREE kat korang. Jangan kata buku FREE, postage pun kami payung.

TAPI...

Page FB Buasir Otak: The Komik kami (https://www.facebook.com/buasirotakthekomik/) buat masa ini takdelah ramai follower sangat, dan tak bestlah kalau tak ramai kawan-kawan korang tau pasal buku komik kami ni.


OLEH ITU...

Kami memerlukan pertolongan anda! Caranya mudah je. Tak perlu buat entry kat blog korang, malah siapa2 pun boleh join je GiveAway Contest Gila #7 ini tak kira sama ada blogger mahupun pembaca blog ini yang bukan blogger, tapi korang kena ada Facebook lah.
  1. 1) Like Page ini (https://www.facebook.com/buasirotakthekomik/), kemudian Like + Share post ni (https://www.facebook.com/buasirotakthekomik/photos/a.1664826850429325.1073741828.1664809207097756/1680797635498913/) kat FB korang bagi kawan-kawan korang tau.
  2. Tag seberapa ramai kawan-kawan FB korang kat ruangan komen kat bawah post tu. Lagi ramai kawan korang tag, lagi cerah peluang korang nak dapat buku komik free.
  3. Berdoalah mana tahu korang akan terpilih dapat komik percuma.

Tarikh tutup: Tepat jam 12 malam hari Sabtu, 23 Januari 2016.

5 orang bertuah akan dipilih dengan hadiah-hadiah seperti berikut:
  1. Kedua-dua buku BO:TK (RELOADED) & (REVOLUTION) x 2
  2. Salah satu naskah antara BO:TK (RELOADED) & (REVOLUTION) x 3

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI!


* Tapi kalau korang malas nak masuk GiveAway Contest ini dan nak beli sahaja komik ini dengan harga RM30 untuk kedua-duanya hantarkan sahaja emel anda kepada:
  
princeofnoob[at]gmail[dot]com

Atau PM di Facebook Prince of Noob di:

2 SLE Supporters :):

Doodle Art

Ros Merah

6:24 PM,2 Comments


Masih menunggu

Artwork kat atas tempahan daripada seorang client, dah siap. Sekarang masih menunggu khabar daripadanya... Ermm rasa sayang pula dengan artwork sendiri, kadang2 rasa macam taknak bagi kat client.... Tapi mana boleh macam tu kan?

Sebenarnya semua artwork deno sayang :)


*kalau korang berminat nak tempah doodle art boleh pm deno:
FB : Dayang Deno
Instagram : @dayangdeno
Email : pinky_deeno@yahoo.com


2 SLE Supporters :):

Digital Drawing

First Sketch

5:59 PM,2 Comments


First time sketch menggunakan stylus from Samsung Galaxy Tab A

Stylusnya sangat smooth.. Selama 2 tahun deno mula melukis, biasanya deno lukis pakai 'mouse' tu je, dah dapat stylus rasa seronok sangat :) Sekarang deno practice lukis potrait sikit2, tapi potrait yang tiada colour. Sketch black and white sahaja. Deno juga ada ambil tempahan, kalau berminat boleh pm sahaja di fb deno : Dayang Deno

Deno masih menggunakan pen, sketch book, sketchpad.. Pendek kata, tradisional dan moden deno buat semua. Inshaa Allah, harap dapat improve lagi :)

xxxxx

Instagram : @dayangdeno
Email : pinky_deeno@yahoo.com


2 SLE Supporters :):

Personal

No Title #2

4:55 PM,1 Comments

"Jadilah normal
Cubalah jadi normal
Jadilah seperti orang lain
Jangan takut cuba
Jangan takut buat
Jangan rasa takut
Tak ada yang perlu takut
Tak perlu takut dengan hidup
Jangan rasa takut hidup di bumi Allah"
Itulah kata2 saya biasa dengar

Ya.. mudah kan

Kalaulah ia semudah makan kacang
Kalaulah ia semudah makan aiskrim
Kalaulah ia semudah bermain guli
Kalaulah ia sangat mudah....

Dah lama saya buat
Dah lama saya buat semuanya
Tak perlu cakap pun memang saya buat
Hanya tuhan tahu hati ni meronta-ronta
Nak buat banyak perkara sy minat
Tanpa perlu ada kekangan langsung....
Nak buat apa sahaja orang biasa buat
Mungkin lebih dari biasa orang buat
Tapi the problem is  ada certain perkara saya tak boleh
Tak boleh dan ada sebab..  dan juga memudaratkan diri saya

Kesannya saya yang tanggung
Kesan dia... badan saya yang merana
Kesan dia... saya yang rasa sakit perit 
Kesan dia... teruk pada saya
Saya dah rasa macam-macam

Bukanlah saya tak cuba...
Dah banyak saya cuba
Dah banyak saya buat

Kadang2 saya speechless
Dan saya tak tahu nak explain pada orang macam mana lagi
Biarlah... orang tak faham, tapi Allah, ibu bapa, family, sahabat saya faham

Takpelah... kamu tidak faham

1 SLE Supporters :):

Personal

Ermmm

3:15 AM,2 Comments


Ermmm

Stay positive dayang.    

2 SLE Supporters :):

Personal

No Title

5:37 PM,2 Comments

Susah juga nak explain
honestly orang takkan faham
dan mungkin taknak faham
orang kena rasa dulu apa sy rasa
mungkin orang baru faham..  mungkinlah...

ada sebab
kenapa saya tak boleh itu
tak boleh ini
kena kurangkan itu
kena kurangkan ini
kena amik tu
kena amik ni
kena buat tu
kena buat ni
kenapa?
sebab Allah pun minta kita ikhtiar


sungguh.....
susah nak explain
sy tak nak minta simpati
jauh nak orang kesian kat saya
saya tak perlu.. saya tak perlu
saya tak perlu semua tu
cuma my effort nak orang faham Lupus
lagi2 Lupus Nephritis
bukanlah nak bergantung kat ubat je
bukanlah nak bergantung pada treatment je
bukanlah nak bergantung hospital je
bukanlah nak bergantung pada manusia je
but trust me...
orang akan faham
bila dia sendiri rasa what Lupus is
full stop.


**sekadar luahan... tak penting pun actually, cuma terasa sedih juga sometimes


2 SLE Supporters :):

Doodle Malaysia

Meet Happy

4:56 PM,0 Comments

Happy?

A dream come true dapat jumpa da creator of Happy Boy! :D


Spontaneous planning nak jumpa Alex..  Ohmaigaddd! That time rasa excited sangat coz dah lama nak jumpa Alex, akhirnya dapat juga kami berjumpa :) Selama ni hanya berhubungan tru facebook, bila dapat jumpa rasa macam tak caye pun ada hihik, sebab tak pernah expect akan dapat jumpa Alex.

Banyak juga kami bualkan walaupun hanya sekejap ... Actually dayangdeno pun nervous. ehehe^^ He is a very kind person i ever met! Sungguh... happy sangat2 dapat jumpa Alex! Next time, mesti jumpa lama sikit, and doodle sama2 ya Alex? :)

Thank you very much Alex, hopefully we wiil meet again, soon :)


xxxxxxx

Happy Boy *drawing by dayangdeno :)

Oh ya.. kenapa this entri "Meet Happy?" This is becoz Alex is da creator of Happy boy! I love Happy boy! Memang happy je kalau korang tengok Happy boy, dah la comel, setiap kali tengok Happy, rasa macam nak peluk2 picit2 je sebab comel sangat! Plus Happy selalu bawa aura positive untuk kita... Tak percaya? Korang boleh like page Happy kat --->> SINI 


0 SLE Supporters :):

Art

Acah Acah Realism

5:44 PM,4 Comments


Model : 2B Dolphine Pencil
Medium : LUNA Staedler Colour Pencil

4 SLE Supporters :):

Personal

Semalam

5:15 PM,5 Comments

Act this week tak berapa sihat.. 

Tak sihat yang masih okey, bukanlah tak dapat bangun langsung... Dapat juga buat kerja... Cuma badan rasa letih sangat, banyak hari sudah jadi pisang penyek di rumah...Tak silap deno sebab kesan antibiotic baru yang deno dapat dari doctor, ini first time dapat ubat tu.. Biasanya ubat tu, masuk dalam badan tru branula, saluran darah. Doctr tanya nak wad atau tablet, dah tentu dayangdeno nak tablet! Taknak wad! Ehehehe... 

- google -

Alkisah semalam, tiba-tiba dapat migrain yang teruk.. Sakit kepala macam nak hantuk je kepala kat dinding, dengan muntah yang banyak.... dan terus demam. Kesian my mom and abah pun tak dapat tidur jaga anakanda yang tak sihat... Biasanya bila deno tak sihat, gitulah abah ma dua2 tak dapat tidur... Nasib baik tak melarat, abah baru duk fikir2 nak hantar pegi hospital.. Ermm dalam pukul 6pagi jugalah dapat tidur... 

Alhamdulilah sekarang dah kurang, dah okey.... :)


5 SLE Supporters :):

Meet The Artist 2015

Meet The Artist

7:37 PM,3 Comments

Artist?
No.. not that one la.. no gossip2
This is lukis-lukis punya people.. hehe :p

I've been tagged by @bebbie_sa :)



this is all about me.. how about you? :)


fb : dayangdeno
instagram : @dayangdeno



3 SLE Supporters :):

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday : At The End Of The Day

3:20 AM,4 Comments



4 SLE Supporters :):

Personal

It's Okey

3:09 AM,4 Comments


Ermm... It's okey....

and I will be okey


**esok pegi hospital, wish me luck^^



4 SLE Supporters :):

Best Nine

2015 Best Nine

4:13 PM,5 Comments



Millions thank you!!!

Instagram : @dayangdeno




5 SLE Supporters :):

Happy New Year

Happy New Year 2016

3:50 PM,6 Comments


I wish.. I wish of course the pain would cease to exist. I wish Lupus will be gone... I wish I dont need the medicines.. I wish I dont need all the treatment.. I wish I never had to know how it felt like to be sick. But now I'm here, I wish for the strength and I wish to not only to survive, but to shine... Happy new year 2016, may it bring peace, joy and happiness than the years before.. Inshaa Allah :')


**thank you friends for all your dhua and support.. may God bless all of you *love*


6 SLE Supporters :):