Hospital

Letih

February 17, 2017,12 Comments

Letih.

Yes letih. Seminggu dua ni yang letih. Letih semacam... Badan lesu, tidur sahaja. Abah mama pun notice Dayang Deno ni nampak letih.. Tidur pun awal sangat.. Makan kurang, letih, badan panas.. 


Result darah last week menunjukkan potassium deno too low. Nurse terus call minta deno ke hospital untuk ambil ubat. Seminggu dua ni ulang alik hospital sahaja.. Blood test pun sama. Bertambah letih rasanya... 'Lepak' kat hospital. Semalam deno jumpa doctor dan doctor beritahu kesannya memang buat badan jadi letih, dan mudah jadi cramp. 

Doctor pun ada tambah ubat. So, makin banyaklah ubat-ubat deno yang sedia banyak tu.. Huhu.. Redha :)

Hmm.. Itu baru letih sebab result darah yang tak berapa 'cantik', belum letih with my daily dialysis treatment tu. Daily dialysis, fuh sabar sahaja lah.. Demam on and off pula dah biasa. Cuma, deno cuba untuk tak layan sangat rasa letih tak sihat tu, coz nanti satu kerja pun tak jadi. Tapi bila dah tak sihat sangat sampai mata pun tak boleh bukak, tak boleh bangun, itu memang kena rest cukup-cukup. Risau juga kena tahan kat hospital kan.. hehe..

Sejujurnya memang setiap hari deno rasa letih dengan sakit ini, tapi cuba yang terbaik, yang termampu untuk jadi normal. Cuba untuk lawan rasa letih tu. Hopefully... Dayang Deno ini akan lebih kuat setiap hari dan juga di masa akan datang..

Inshaa Allah, amin!





You Might Also Like

12 comments: