Nothing Can Do - Dayang Deno

29.1.18

Nothing Can Do

Dua minggu yang lalu..

Deno ke Kuala Lumpur lagi untuk check up. Pada yang belum tahu apa yang berlaku.. deno pernah update kat sini  >> KLIK <<

Sooo..  Hasil check up and eye review..

Nothing can do with my left eye since masalah melibatkan saraf. Mata kiri deno tak nampak bila oksigen tak sampai pada mata. Buat masa sekarang memang tak dapat buat apa-apa. Doctor nasihatkan deno supaya jaga kesihatan, risau SLE aktif. Masalah mata ini juga berpunca daripada SLE, so perlu jaga betul-betul. Korang tahu sahajalah kan, bila ia aktif boleh rosakkan apa sahaja organ/ tisu di dalam badan kita. Deno redha.. tapi pada masa yang sama deno percaya, Inshaa Allah tak mustahil satu hari nanti mata ini boleh pulih kan? Hati kecil ini pula seperti faham, selalu berbisik pada tuannya memberi semangat:)

Syukur alhamdulillah, dayang norhidayah a.ka dayang deno ini masih diberikan peluang untuk melihat walaupun hanya sebelah mata. Sebelah mata ini pun nikmat sangat rasanya :) Sekarang deno dah mula biasa dengan condition ni dan selepas 3 bulan, deno pun dah kembali melukis.. Alhamdulillah.

Sentiasa ingatkan diri, setiap ujian Allah ada sebab, ada hikmah. Mungkin sekarang ini belum ada ubat untuk menyembuhkan mata ini tapi deno tak lupa dan deno percaya masih ada ubat dengan berdoa pada-Nya, semangat dan kekal positif.

Never lose hope, Inshaa Allah! :')


10 comments:

 1. Sedangkan tanah yang tandus, lama² ada pohon yang tumbuh. Sedangkan selepas semua makhluk dimatikan, Allah hidupkan kembali.

  InsyaAllah kak.. ada harapan mata pulih. Stay strong :')

  ReplyDelete
 2. semoga terus kuat semangat deno.. senyumla seperti selalu..semoga Allah permudahkan segala urusan deno...

  ReplyDelete
 3. Kuatnya awak syg, in sha Allah ada hikmah utk semua ni. Semoga terus kuat dan kuat dan kuat

  ReplyDelete
 4. sila lawat sini sis. cikyan ada mention nama sis..

  https://nurazianjaafar.blogspot.my/2018/02/systemic-lupus-erythematosus-sle.html

  ReplyDelete
 5. Assalamualaikum Deno.Akak pun ada SLE jgk. Banyak symptom yang hampir sama dengan Deno. Harap kita sama2 kuat hadapi ujian ni. Aminnn

  ReplyDelete
 6. semoga deno terus kuat dan tabah.

  ReplyDelete
 7. never lose hope. keep fightinggg

  ReplyDelete