Personal

Kisah Hari Itu

May 25, 2018,8 Comments


Terngiang-ngiang di telinga..
" Awak ni sakit betul-betul atau eksyen je lebih?"
Tersentak deno bila doc cakap macam tu.  Geram rasanya sebab kita sakit betul-betul, mata ini sakitnya seperti ditoreh pisau! Bayangkan kita yang sedang sakit kena macam tu. Ikut hati memang geram, tapi sebab sabar, deno jawab baik-baik. Sebab hormatkan dia doctr deno.. Sebenarnya dia doc baru deno, dan deno juga baru beberapa kali jumpa dia di Unit Opthma.
Kisah ni deno simpan dah hampir 7 bulan, terjadi pada bulan November tahun yang lalu sebelum deno dapat rawatan di KL. Hari ni baru deno berkesempatan share kat sini... Deno masih ingat nama dan wajah doc tu, cuma deno taknak bising. Takpelah, deno pun dah maafkan dia.. Hmm kadang-kadang terfikir juga, macam mana nasibnya kalau dapat patient yang cepat mengamuk. Tahu jelah zaman teknologi ni, silap haribulan boleh viral satu malaya!








You Might Also Like

8 comments:

  1. boleh plak doktor ckp mcm tu kan.. mcm2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib kurang baik hari tu.. sabar sahajalah kan

      Delete
  2. Allah.. Cukup tak suka perangai macam ini.. Sha pernah kena masa sakit Appendix dulu.. Pergi klinik berbayar dan doktor tu cakap sakit main-main.. dan nak mc je.. Mujurlah seminggu lepas tu bila pergi Hospital kerajaan doktor tu terus admit untuk operation.. Adoi.. Harap-harap Deno dah kembali sihat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahaya tu.. next time kena pegi hospital terus. Appendix ni pun bahaya kalau dibiar. Adoii la.. Anyway, Thanks sha :)

      Delete
  3. Kadang2 doktor nak bergurau nk bagi patient kurang stress tapi salah gaya gurau tu. Huhuhu

    ReplyDelete
  4. waduh doktor nya kenapa dong tanya soalan gitu? lahai doktor~

    ReplyDelete
  5. xde orang yang nak sakit..kenapalah doctor boleh cakap macam tu..mana attitude seorang doctor. xkan doctor tu x baca kronologi dalam fail pesakit..aduhai...very rude..feel sory to u..dear

    ReplyDelete