Showing posts with label Air Batu Jagung. Show all posts

ABJ


ABJ : Air Batu Jagung

Perghhhhh memang best BJ ni, jagung penuh kat dalam, ditabur pula dengan kacang yang dihancurkan atas ais tu... ^_^

Baru-baru ni deno ke ICT!^^ Jangan ingat Shah Alam je ada ICT tau, Terengganu pun ada. ICT di Pantai Teluk Ketapang, kalau korang nak tahu.. ICT tu ringkasan bagi Ikan Celup Tepung! Hihi..^^ Haaaaa korang bila mai Terengganu, mesti ke ICT! Semua yang celup-celup tepung ada, korang pilih je.. Ahaks^^ Deno dah lupa nama restoran ni, nanti bila deno pergi lagi nanti deno share ya...... :)


p/s: ICT Pantai Teluk Ketapang dekat dengan airport :)


ABJ

ABJ : Air Batu Jagung

Ada orang jual ABJ kat bazar ramadhan Kuala Ibai, Chendering.. Dah lama tak minum ABJ ni, jadi terus beli sebelum berbuka tadi.. Makin terliur bila tengok abang tu kisar ais kemudian letak susu cair dan jagung..

Yang bestnya jagungnya banyak dan murah je.. RM1.50 satu gelas plastik.. Biasa orang jual RM2.. Bila jumpa tempat murah dan sedap macam ni, kita pun mula la jadi customer tetap bila mengidam ABJ  untuk berbuka :)


p/s: sedap.. tak terlalu manis ^_^