Showing posts with label Appointment. Show all posts

Berita Best Dan Berita Tak Best

sila abaikan "pau"tersembunyi di pipiku.. kesan steroid yang tak pernah hilang :p

Pergi awal hospital tadi.. Masuk nak daftar, boleh tahan ramai pesakit yang appoitment hari ni..

Macam biasa la, lepas daftar buat "dressing" depan nurse, nak tengok bersih ke tak tenchkhof deno, cara buat betul ke tak... Alhamdulillah, macam biasa clear! Selepas tu barulah tunggu doktor. Mujur la datang awal, tak perlu tunggu lama-lama... Haaaa, memang berdebar sangat2, dah la jumpa boss aka Dr. Salmi, dengann HB low yang macam tu, kemungkinan admit hospital sangat tinggi! Tapi deno buat muka biasa je, senyum je..  Hehe.. Masa doktor amik BP, dia senyum je..

"Alahai dayang, macam lidi lengan awak, muka je bulat. Ya la kan, kesan steroid" deno senyum je la.. Doktor pun complain pasal berat badan, sekarang berat deno 35kg.. Tak pernah naik.. Dr. Salmi tanya macam-macam lagi, deno jawab tanpa was2! :p

Berita bestnya deno tak perlu admit! hoyeay!  Senyum dah sampai ke telinga.. Tekanan darah pun dah stabil dan rendah tak macam sebelum ni^^ Tapi, tapi kan... Yang tak bestnya follow up deno dengan doktor daripada 3 bulan sekali jadi sebulan sekali.. Blood test pun kena buat dua kali lagi untuk tengok tahap HB deno.. Pastu kena cucuk ubat lebih lagi setiap minggu. Emm, takpe la asalkan tak ditahan di hospital.. hihi^^



p/s: syukur.. terima kasih atas semua doa korang^^ terima kasih juga awak, peluk2 :)



Dugaan Datang Lagi......


Selamat petang semua...

tadi jumpa dr khairil

..............

 

dugaan datang lagi.. 

kepala deno yang bengkak sebelah lepas beberapa hari demam tu tak sembuh lagi... doc cakap mungkin kuman melarat ke kepala...

dr. khairil cakap kena buat operation.. bila dengar perlu operate kepala... jantung deno terus berdegup laju macam orang berlari balapan. hati mula resah.. terdengar risiko2 nya lagi.. kebetulan kakak sebelah dr khairil sedang dressing bahagian kepala yang dibedah.. ternampak jahitan yang panjang di kepala kakak tu.. kakak tu sekarang dah hilang penglihatan akibat operation tu.... ngeri sangat

tapi bila jumpa bos bahagian surgical, dia cakap perlu buat "ct brain" dahulu.. barulah decide apa yang perlu dibuat.. lega sekejap..

tapi deno still terkejut dan sedih.. deno harap deno tak perlu buat operation tu.. harap sangat.. dan semoga semuanya makin pulih... insyaallah... insyaallah...



p/s: SLE suka menyerang... deno tak suka "dia"! doakan deno.....