Showing posts with label Art. Show all posts

Tolong


Tolong anak saudara... 

Katanya kawan dia nak, dan dia nak jual. Mulanya deno hairan juga macam mana kawan-kawan sekolah tahu makcik dia ni melukis.. Rupa-rupanya kawan dia ada terlihat doodle deno pada handmade pencil case yang deno buatkan pada tahun lepas.. Deno ada doodle gambar dia kat situ.  Boleh tahan ramai kawan dia order, deno tolong doodle sahaja :)


Siap!

Alhamdulillah siap sudahh^^


Semalam client sudah approved. Sekarang nak email sahaja. Deno akan update full design selepas semua order client settle ya^^

Client buat tempahan untuk sampul duit raya^^ Cepat kan? 

Biasanya deno bukak order bila tiba bulan Ramadhan, tapi tahun ini deno okey sahaja jika ada order doodle untuk sampul raya dan kad raya.. Cuma perlu ikut giliran, itu sahaja.

Masih ada dua artwork client yang perlu disiapkan.. Nak siapkan cepat2 coz deno ada plan sendiri mengenai artwork deno pula, inshaa Allah harap dipermudahkan :)


**Love and hugs



Acah Acah Realism Part2


Model : Adidas spectacle
Medium : Staedler LUNA Pencil Colour

Acah Acah Realism


Model : 2B Dolphine Pencil
Medium : LUNA Staedler Colour Pencil

Senyum


Lama tak melukis menggunakan paint
Tangan banyak guna pen dan artline je.. huhuu
Hari ni lukis diri sendiri nd plappy senyum je..  guna mouse and paint pulak
Errr sorry plappy dia punya mulut tenggelam sebab dia too fluffy hehe

Anyway, nah flying kiss daripada dayangdeno... muahhh! *tangkap!



3D


Alkisah buat 3D kononnya

Pic kat atas hasil drawing selama 2 jam. Dah nampak macam perigi buta! Act deno tak puas hati sangat coz dia senget sket and lubang tu tak nampak macam okey sangat.. Sepatutnya lebih gelap tapi sebab guna pen je, puas dah tengeh gitulah hasilnya.... And bahagian tepi dia tu, puas dah touch up, tapi begitulah paras rupanya... hehe

Thanks kawan2 yang sentiasa support dayangdeno dalam arts and blogging  **love :)



Simple Artwork

Lambat update kat sini.. Act banyak juga drawing deno buat, tapi lambat update. My story kat Floria Event pun belum update. Excited nak share story kat sana kat www.dayangdeno.com ni, tapi belum berkesempatan.. Inshaa Allah nanti deno share^^

Ni simple je, last week punya artwork. Main dengan stroke ~~




Simple sangat. Ni pun tak ambil masa lama buat, kejap2 je, sebab nak ambil mood nak buat artwork. Saja2 deno lukis..... hehe



Sometimes


Sometimes..

You just gotta silent cause no words can explain how you feel
whats going on in your mind and heart... 

Just smile. 



Conteng


Pic last two weeks act..
Just random conteng
Kadang2 waktu stress,
Pic sendiri pun boleh jadi mangsa

Konon robolism.. But robolism yang tak jadi


Lukis Lagi


Lukisan yang terhasil untuk pagi ni...
Lukis Lukis..
Boleh la kan 
Mood design belum datang .... hihik


Prince Charming?


Prince charming?
Real life has no prince charming
In my art ....... yes! hihihi ....

Ok berangan :p

Creative Word Animals


word animals best typography design amazing creative Dan Fleming

word animals best typography design amazing creative Dan Fleming

word animals best typography design amazing creative Dan Fleming

word animals best typography design amazing creative Dan Fleming

word animals best typography design amazing creative Dan Fleming

word animals best typography design amazing creative Dan Fleming

p/s: wanna see more creative word? click HERE :)



Fruit Art :)







kreatif kan? cantik macam ni kan, macam sayang je nak makan..
lebih banyak gambar di SINI :)


Amazing Cakes!

jom cuci mata 

tengok kek!!

nyum-nyum... 

tapi sayangnya kalau nak makan...






cake art 36

cake art 35

cake art 24






~ Psst2, rasa nak makan kek secret recipe pulak! hehe :)




AMAZING!


Berbakat betul orang yang lukis 3D floor paint nie!
nampak real tuuuu....

3D Paintings

3D Paintings





3D Paintings


~ Psst2, unik kan? :)


Art of Eggs







(^_^)


Art of Watermelon