Showing posts with label Ayu Candy. Show all posts

It'a A Promise

Bestfriend. It's not a label, but a promise :')


Rindu jangan cakaplah, tuhan sahaja tahu. Kali terakhir berjumpa pada tahun 2006. Biasanya orang cakap bestfriend ni biasa gaduh, cakap kasar2.. Tapi kami tak, tak pernah cakap kasar, gaduh tak pernah sekali pun. Hampir 10 tahun tak jumpa, persahabatan makin kuat walaupun tak  berhubungan setiap hari. Masing2 akan ada bila saat memerlukan... alhamdulillah.

Believe it or not, mata ni akan berair bila ingat pada kamu wahai sahabat. Semoga satu hari nanti Allah temukan kita lagi... Amin...

Sahabatku


 Baru berkesempatan update hari lahir awak, sahabatku... Saya sentiasa doakan yang terbaik buat awak, Ayu Nurhaslina :')

13 years friendship.. rindunya jangan cakaplah, Allah sahaja yang tahu... Selepas SPM, terpisah.. 10 tahun tak jumpa, but our friendship getting strong. Believe it or not, kami tak pernah bergaduh. She is my truly friend, my very bestfriend!  Walaupun jauh, dia sentiasa ada tak kira masa bila diperlukan, dia sentiasa ada untuk berikan semangat waktu diri ini terasa begitu hopeless, dia kawan yang buat mata ini menangis bila rindukan dia, dia sahabat yang sentiasa ada di dalam doaku, dia sahabat dunia akhiratku.. 

Semoga suatu hari nanti Allah beri rezeki untuk kita bertemu lagi... Sahabat sampai bila-bila.. Lillahi Ta'ala...

*sebelum ini ayucandy ialah seorang blogger, tetapi di atas tertentu blog tersebut ditutup.. sejujurnya dayangdeno sangat rindukan gulagulaberacun by ayucandy :')

Truly Friend


I miss her, so much. 

She is my truly friend, bestfriend, sahabat, dulu, sekarang dan sampai bila-bila :') Pernah dayang deno cerita mengenai dia.. Followers yang folo story dayang deno mesti kenal siapa dia.. Walau jauh rasa dekat sangat. Dah 9 tahun tak jumpa, but our friendship getting strong. Rindu, jangan cakaplah... Hanya doa dapat deno kirimkan...

May Allah bless you always..I truely, deeply love you sahabatku.. Lillahi Taala


Sayang

Day 3

Word of the day : Sayang

Huhuuu... Hari ni lewat deno update for da doodle jammed! Hari ni tema **sayang :) Actually nak buat dari pagi tadi, tapi tak sempat sebab ada FamilyDayOut... Pagi2 dah kuar... Memang tak sempat laaa... So tadi deno amik doodle yang deno dah siap2 lukis :)

Dayang Deno punya : Saya sayang BFF saya ^^


Siapa lagi kalau bukan Ayu Candy^^ 
I missed her soo much! Take care BFF! :')



Us

This is us   *deno and ayucandy

Dah lama tak lukis deno dan bff
Rindu sangat2 ayucandy...  
Deno tahu ayu busy dengan kerja

Ayu, saya doakan segalanya dipermudahkan buat awak :)



She's My bestfriend



She is ....
AYU CANDY :')


Rindu

Sunyi ...

Waktu macam ni, sunyi.... Sunyi sangat ..
Tiba-tiba terbayang sahabat dunia akhirat deno : Ayu :')
Terus klik blog gulagulaberacun miliknya
Sekarang blog ayu dan private, hanya sahabatnya yang dapat baca...

ayu

Kami banyak persamaan, kami suka pink, kami suka kucing, kami minat art, kami anak bongsu, kami lahir bulan mei, ibu kami guru, bapa kami polis..  banyak lagi persamaan kami.....

Ayu, satu-satunya sahabat yang bagiku benar-benar sahabat... Kukenal pada awal 2004 di SMKSS Kuala Terengganu. Bermula saat itu, kami menjadi sahabat. Sahabat yang sangat akrab.

Rindu.. Rindu yang hanya Allah tahu. Bila ingat awak Ayu, air mata jernih ni mudah menitis. Saya tak tahu kenapa bila lihat gambar awak, hati saya mudah tersentuh.. Mudah pecah kolam air mata saya ni. Awak terlalu baik ayu, sangat baik. Jika dikenang zaman kita belajar sama2, waktu susah senang, awak sentiasa ada... Sampai sekarang pun, awak sentiasa ada walaupun kita jauh

lama kita terpisah, tapi awak sentiasa "dekat". Tiap kali saya ada masalah, awak sentiasa ada.. Ya Allah.. Air mata ni suka mengalir bila saya terkenangkan awak.... Saya rindu, sangat rindu. Saya ingin jumpa awak, peluk awak erat-erat!

Mungkin kalau kita berjumpa, saya tak tahu apa akan jadi. Mungkin "banjir". Saya luah kat sini pun dah lenjun baju saya

Tiada. Tiada lagi saya jumpa sahabat sebaik awak..

Kadang-kadang saya takut sangat, takut kehilangan awak.. Kerana saya tiada lagi sahabat yang benar2 sahabat seperti awak dalam dunia ini

Tadi  tiba-tiba datang pada saya wajah awak. Niat nak tutup laptop terbantut. Terus saya bukak blog awak, fb awak... Saya lihat satu2 gambar awak, rindu sungguh... T_T

Ya Allah.. Kenapa saya sedih sangat ni .. Saya tak tahu, tiba2 perasaaa ni datang..Entah kenapa pagi air mata ni laju sangat mengalir. Mungkin inilah dikatakan rindu seorang sahabat, semakin saya lihat gambar awak, semakin laju air mata ni

Ya Allah, kumohon agar Kau jaga dan lindungilah sahabatku Ayu Nurhaslina di sana.. Hanya dia sahabatku, benar2 sahabat .....

Ayu, kita bersahabat buat selama-lamanya... Lillahi Taala ...


**Dear awak, thanks for being my bestfriend and thanks for coming into my life.. *hugsss* :')



Art Kufi From BFF

Lama deno tak share cerita bff deno kan, my beloved AyuCandy :)


Deno dapat hadiah Art Kufi daripada Ayu Candy! Yeay! Cantik kan..... Setiap art yang Ayu buat mesti cantik, dia memang terkenal dengan bakatnya sejak zaman kami sekolah.. Arghhh rinduuu!!! :')

Kalau dulu korang boleh melawat blog candygirl nih, tapi sekarang ayu dah private blog. Hanya deno boleh lepak kat blog Ayu Candy and dapat tengok awan bergerak yang ayu buat kat blog die... hehe.. Memang special coz tak pernah deno jumpa blog yang ada awan bergerak cantik macam tu, blog ayu je ada ^^ Haaa tertinggal cerita kami? Klik SINI ^^


p/s: and she is my bff :)

Kekuatan Persahabatan


Kawan ketawa senang dicari, kawan menangis susah dicari..
Insyaallah.. kita bersahabat till jannah **awak

Sahabat... 
untuk selamanya.. 
kau dan aku.. sahabat...
untuk selamanya.. 
untuk selamanya.... 


p/s: 10 tahun kami terpisah, tapi terasa dekat sebab kekuatan persahabatan kami :')


Rindu

Saya rindu awak..
Saya rindu nak peluk awak
Saya rindu nak berbual dengan awak
Saya rindu nak melukis dengan awak..
Segala-galanya saya rindu.....
Bila saya rindu macam selalu...saya akan lukis kita :')

.
walaupun awak jauh, awak sentiasa ada di saat saya memerlukan awak ...
thank you bestfriend .. i absolutely, deeply love you so much! :')

p/s:  she is Ayu Candy :')


Dialah Pencetusnya

Dulu deno tak tahu pun blog tu apa.. Apatah lagi nak buat blog, sehinggalah deno baca satu blog ni... Blog candy girl. Sejak sekolah deno tahu dia minat dengan "candy", pernah ternampak dalam buku teks dia lukis candy.. hihik^^

Do you know her? She is Ayu Candy , my BFF! Dialah pencetus kepada deno untuk ada blog!^^


 Awak, rindunya saya kat awak... Kalau la dekat dah lama kita boleh jumpa kan :)


p/s: dear.... thanks for being my bestfriend, thanks for coming into my life. 


Hey Bestfriend!

Well..... Macam biasa bila rindu, deno akan lukis dia dan deno bersama :)

she + me

Hey bestfriend! I miss you darling! 

You will always be MY BESTFRIEND for now, tomorrow and forever ... :') 
*hugs*



p/s: doodle ketiga kita, nanti saya bagi kat awak ya ^_^


Dear Bestfriend

Dah siap lukisan tadi^^

Copyright@DayangDeno. Do not copy/grab/crop/edit my artwork. 
Any action without permission is strictly prohibited. Thanks!^^



p/s: she is ayucandy



Guess Who??

Again deno with her.. Deno bila rindu, deno akan lukis deno dan dia :) Nak tengok deno dan dia sebelum ni klik SINI ^^


Btw, hari ni banyak kenduri.. malam ni pun ada kenduri anak sepupu ada orang nak merisik pula, anak sepupu yang agak rapat juga, sama umur je dengan deno^^

Tahniah buat Syuhadah, tak lama lagi dapat suami :)


p/s: deno dan siapa dalam gambar di atas?


Order Vector Illustration From AyuCandy Now!

Order now!

Order vector illustration!!! Siapa lagi kalau bukan my very bestfriend :



Haaaa.... apa lagi, cepat2 contact my sweet bf ni, ayu ni kreatif tau! Sejak zaman sekolah lagi, kami berdua memang minat art!

Tiba-tiba rasa rindu pula nak buat art dengan awak la dear... Ingat masa kita buat sama2, masing2 komen antara satu sama lain sambil gelak2... Sweetnya memori tu kan? ^_^ 

*Boleh hubungi ayucandy di :
  Email : ayunurhaslina@gmail.com


p/s: she is my bestfriend


Banner Baru Untuk Tempahan

Yeay!!
Banner baru untuk tempahan!


klik banner untuk ke link tempahan dayangdeno^_^

Doodle daripada deno, kemudian ayu edit jadi banner cantik! :) Ada banner ni kat atas tuu.. iklan gerak-gerak tuu...hihi^^

Kalau sesiapa rasa nak buat banner untuk blog ke, bisnes ke, apa je korang boleh tempah dengan ayucandy. She is Fresh graduate - Year 2013, Bachelor of Art and Design (Graphic Design) (Hons.) UiTM Shah Alam. Sure korang berpuas hati kalau tempah dengan bff deno sorang ni :)


p/s: terima kasih dear... ^^ ayucandy, sahabat baik deno sejak sekolah :')



She Is Sweet

BF deno, ayucandy suka travel .. Bulan lima baru2 ini sebelum kami konvo, ayu and her family melancong ke Europe! Ayu ada update cerita ayu kat sana.. Haaaa... kalau nak baca dan lihat ayu kat sana, korang boleh baca kat SINI :)

Deno pun dapat hadiah daripada ayu.. ^^

*Terima kasih awak :) Cermin ajaib daripada awak tu, Sarah Aina selalu main.. hihi.. Nasib baik dia tak ambil buat balik JB.. Suka sangat main cermin yang ada teddy bear tu ^_^

she is sweet, she is my bff


p/s: hari2 guna cermin cantik tu.. tiba2 feeling cinderella.. ekekek :p


Doodle Daripada BF :)

Baru je on laptop. Online je, tengok2 dapat hadiah daripada BF deno.. miss ayucandy!! :)

Dapat doodle trademark blogdayangdeno : Learn About It. Awak! Comel sangat2 doodle ni! Memang saya kan.. bentuk spec pun sama! Ada teddy bear yang tak tahan tu.. comel, geram saya! ^_^
Terima kasih awak!!! *hugS* 


p/s: she is my bestfriend :)


Kami Sahabat Baik, Kami Banyak Persamaan.. Dia Sahabatku

Copyright@DayangDeno. Do not copy/grab/crop/edit my artwork. 
Any action without permission is strictly prohibited. Thanks!^^


Ibu kami guru
Ayah kami polis
Kami anak bongsu
Kami belajar di UiTM *dah tamat
Kami minat ART
Kami suka pink!
Kami suka kucing
Kami lahir bulan lima *beza 9 hari je

Banyak persamaan kami.. Dia, sentiasa di sisi deno.. Sahabat susah dan senang, sewaktu deno menangis dulu, dia ada si sisi.. sampai sekarang, dia sentiasa ada. Dia sama seperti dulu, sentiasa menjadi sahabat untuk deno. Sekarang dia di Ipoh, deno di Terengganu.. Walaupun kami jauh, deno rasa dia dekat. Dia, sahabatku....

..............

Ayu, thanks for being my bestfriend, thanks for coming into my life. 

Kita, kawan sampai bila-bila..... *hugS*  :')


#autopublish


Kad Raya From My Wonderful Bf *AyuCandy :)

  photo LoveDupDap_zpsd531e3c4.gif


Sebenarnya dari minggu lepas saya nak buatkan entri ni untuk awak.. Tapi macam awak tahu, sehari sebelum raya saya masuk hospital. Raya pun di hospital... Kita hanya merancang, Allah yang menentukan segalanya. Apa yang awak risaukan terjadi juga.. Saya redha :')

Sebelum admitted, saya dapat kad raya daripada awak! Gembiranya saya!^^ Cepat2 saya bukak surat tu.. Nampak gambar awak terus saya tersenyum.. Saya tahu awak buat sendiri kad tu dengan seikhlas hati awak, saya boleh rasa. Seperti selalu, awak sahabat saya paling kreatif ^^


Saya suka sangat2 kad tu. Sampaikan kakak saya pun semua kagum, diaorang kenal.. "mesti ayu kan?" Itu soalan pertama yang kakhanna tanya :) Siapa lagi kalau bukan sahabat saya yang kreatif sorang ni kan? hihi..

Tiba-tiba saya teringat waktu kita belajar sama-sama dulu. Awak paling kreatif, saya suka sangat tengok hasil seni awak. Kita buat art sama2, kita lukis sama2. Saya pergi rumah awak, kita buat assignment sama2. Yang tu saya tak boleh lupa, siap gelak2 sambil komen lukisan masing2. Seronok kan masa tu? Kita banyak persamaan.. Kita sama-sama minat art, ayah kita polis, mak kita cikgu, kita anak bongsu dan kita lahir bulan yang sama! Bulan MEI! Hihi ^_^  Tersenyum bila teringat kenangan dulu2.. Bila lihat kad raya awak ni, terus saya teringat kenangan kita :)

Awak, niat saya nak tampal kad tu pada pintu bilik saya sempena raya, tapi saya sakit pula. Memang awak sahabat saya, semua firasat awak tentang saya tu betul sebelum saya warded.. Terima kasih awak kerana sentiasa di sisi saya, hanya awak sahabat yang memahami saya, susah senang kita bersama walaupun kita jauh.. Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya dan menjadi sahabat saya. Kita, sahabat dunia akhirat, insyaallah

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maafkan segala salah dan silap saya.. :')


p/s: terima kasih awak, Ayu Nurhaslina Ayob  (。♥‿♥。)