Showing posts with label Ben Bradshaw. Show all posts

Orang Putih Cakap Melayu

Selamat pagi semua :)

Kenal tak orang putih cakap melayu? ben bradshaw aka ben gigi putih.. deno kenal awal tahun lepas, kenal dalam youtube je... hihik.. tadi deno jenguk dia lagi.. seronok sebab dengar dia cakap bahasa melayu dengan baik.. pandai betul! dia pun banyak ajar kita cara sebutan atau ayat2 bahasa inggeris dengan betul.

cikgu ben.. boleh folow dia kat twitter dan facebook.. dia pun ada blog.. blog ben di SINI! kita boleh tanya pada tentang apa2 berkaitan bahasa inggeris kat cikgu ben ni.. dia sangat peramah dan banyak kongsi ilmu.. sebab tu deno suka :)

yang deno suka satu lagi ialah paku dan belacan.. mereka ni kelakar.. konon2 orang mat salih yang tak tahu cakap melayu... cukup suka dengan paku dan belacan ni.. hihik ^^

ben gigi putih



paku dan belacan




p/s: pukul 8am nanti deno ke hospital untuk blood test dan tukar tiub CAPD (tenchoff).. harap kena cucuk sekali je..