Dayang Deno: Blogger
Showing posts with label Blogger. Show all posts
Showing posts with label Blogger. Show all posts

10.2.17

Choki
February 10, 2017 2 Comments
After 6 years!! I cannot believe it!


Honestly, Dayang Deno tak pernah terfikir pun akan dapat berjumpa dengan Choki, pemilik blog www.syauqirambles.blogspot.my! Check out his blog okeh :) Sebelum ini kami hanya berhubungan di dunia maya sahaja seperti Blog, Facebok, Twitter dan Instagram. Ya Allah 6 tahun! Selepas 6 tahun dapat bertemu Choki. Plan sekejap sahaja, kebetulan pula deno pun berada di KL Mulanya segan juga coz this is my very first time jumpa Encik Choki, tapi bila dah berjumpa lain jadinya coz Choki yang super friendly^^

Kami lunch bersama, banyak juga topic kami bualkan, like our life, interests, friends, family... Dah macam kawan yang lama terpisah kemudian bertemu kembali. Macam tulah gayanya haha!! .. Dan macam biasalah bila dah berjumpa we cannot stop talking, laughing and sharing!

Emm sekejap sahaja masa berlalu kan, tak sangka persahabatan selama 6 tahun di dunia maya dan Allah beri rezeki untuk berjumpa. It was a pleasure to meet you Choki, you really made my day! I'm so happy!  Thank you so much for always supporting me and Lupus Awareness.. Hopefully, panjang umur ada rezeki dapat jumpa lagi ya... Inshaa Allah :)

*Oh ya, good luck on your final year Choki! Ganbate Choki san!! 



Reading Time:

16.6.15

Ter Senyum?
June 16, 2015 6 Comments

Kisah last two days waktu event Sepetang Bersama Blogger & Yeo's 2015.. Excited dapat jumpa Uncle Gedek!^^ Alkisahya nak buat wajah serius sama macam Uncle, tapi entah kenapa nak senyum and gelak je.. Agaknya sebab happy sangat dapat jumpa Uncle!

Hasilnya.. Dapatlah picture Uncle dan Dayang Deno yang terrr senyum. Wajah serius Dayang Deno tak jadik! Uncle maintain je. Hihiii.. Sorry Uncle.. Takpe2 next time saya cuba buat sehabis serius and berkerut.. hehe....


Reading Time:

10.6.15

Bertemu Blogger Broframestone
June 10, 2015 4 Comments
Tersebutlah kisah pada suatu hari..

Hehe.. Bila sebut Broframestone, semua kenal kan.. Lebih-lebih lagi kita di dalam komuniti blogger, for sure ramai kenal blogger Broframestone. Beliau salah seorang blogger yang femes kat negara kita kan^^ Deno kenal Bro agak lama, tapi sebelum ni biasa contact kat alam maya je :)

Alkisahnya bermula semasa deno join event Floria di Putrajaya.. Last day event pada 7 Jun yang lalu, Bro ada pergi ke Floria, Putrajaya!! Ohmaiii deno pun terkejut sebab tak expect pun Bro betul-betul datang .. hihik^^ First time jumpa, rasa segan act.. hehe.. tapi okey coz Broframestone yang friendly :)


Bro pun ada update kat SINI. Deno pula baru berkesempatan update blog hari ni, hihi :p

Waktu bro datang, deno baru je siap melukis. Tak sempat Bro nak tengok deno lukis... Lahaiii sian kat Bro, tapi kami sempat berbual santai sekejap. Terharu deno... even Bro busy dan ada hal, Bro singgah sekejap di Floria jumpa deno.. Bro juga antara blogger yang support Dayang Deno dan Lupus Awareness :) Tak puas act coz sekejap je.. But takpe inshaa Allah nanti jumpa di Event Blogger pula^^ 

Oh ya korang, Dayang Deno join event blogger this 13 Jun 2015, nanti kita semua jumpa kat sana ya ^_^


**Thank you Bro :)


Reading Time:

29.5.15

Rindu #Part2
May 29, 2015 4 Comments
Dalam entri sebelum ni, deno cakap rindu .. Entri ni pun sebab rindu..



Ermm.. act banyak sangat story yang deno nak taip cerita kat sini. Banyak sangat sangat. Tapi tak sempat, tu je. Macam deno cakap sebelum ni, deno nak cuba jadi konsisten update and blogwalking sket2 macam sebelum ni.. Tapi bulan ni aduhaiii, deno busy sikit.. Drawing pun tak siap lagi. Deno ada join doodle event last week, and next event bermula esok *30 Mei

Event Floria di Putrajaya bermula 30 Mei - 7 Jun 2015. Deno melukis kat situ, tapi deno just ada kat sana pada weekend:  30, 31 Mei and 6,7 Jun.  Deno dan kawan2 kat sana.. Weekday deno rest... Nak join semua 9 hari,  tak larat sebab dengan keadaan deno dialisis, dengan kesihatan macam ni memang tak larat.. Weekend okey sikit. Abah beri 'greenlight' join event ni, yay!^

Rasanya after 20 Jun, release sikit. Inshaa Allah.. Dayang Deno pun rindu kawan-kawan blogger! ..... and mungkin deno akan join event blogger 13 Jun nanti.. hhi.. ada rezeki jumpalah kita nanti :)


**rinduuuuu



Reading Time:

28.2.15

4000 Followers
February 28, 2015 7 Comments
Alhamdulillah...

Blog www.dayangdeno.com dah mempunyai 4000 followers! Tahun ni blog deno berusia 6tahun dan tahun ke 6 inilah deno dapat 4000 followers :) Sekejap je kan, rasa macam baru semalam belajar buat blog.. hihik^^

Act deno tak sedar pun bila dah sampai 4000 tu.. Tak sempat nak printscreen.. Aduhaii.. Apa2 pun, terima kasih korang yang sentiasa support Dayang Deno.. Even deno banyak bebel je dalam blog ni, just simple personal blog yang tiada apa2 istimewa.. terima kasih korangg!! *love*

Oh ya, followers ke 4000 blog deno ialah blogger Fara Nabilah! Fara merupakan blogger baru dalam dunia blog.. Apa lagi korang, jom kita terjah blogger --->> Fara! :D


*muahh nah tangkap flying kiss sorang satu! :D


Reading Time: