Showing posts with label Blood Tube. Show all posts

Bertahan


Akisahnya semalam deno ke hospital untuk blood test. Macam biasa sebelum jumpa my doctor next week (10 Julai 2014), kena buat blood test dulu. Tak sangka pulak kali ni "dracula" sedut banyak darah.. 8 blood tube!

Gulp. Risau gak kena inject banyak kali sebab urat2 deno halus! Alhamdulillah sekali je, nurse masukkan needle "dalam"sket.. Takpe la asalkan sekali je kena inject. hiihi^^ Darah keluar smooth je... Then balik dari hospital mcam-macam rasa ada.. Rasa loya, macam  nak muntah, sakit perut, badan pun rasa tak best. Jadi berpeluh-peluh.. Rasa tak sihat tapi tahan punya tahan punya tahan dapatlah bertahan sehingga tiba waktu berbuka puasa .. Alhamdulillah ^^


p/s : harap result darah baik-baik je.. to mr. SLE "tidur"lah seperti sleeping beauty ya ^^


Enam je...

Sebelum ni 10 blood tube, kali ni 6 blood tube :)


Nurse tengok sekali dah geleng kepala sebab urat halus sangat, cari punya cari last-last nurse pilih urat lengan kiri sebab walaupun halus, boleh nampak uratnya..

Deno dah minta nurse ikat ketat-ketat supaya urat timbul, senang nak inject kan... Mula-mula darah keluar okey je, then jadi slow.. Nurse dalamkan lagi needle, boleh tahan juga"sedap" rasanya... hehe.. Alhamdulillah barulah darah keluar dengan lancar, happy deno sebab inject sekali je untuk 6 blood tube :)


p/s: harap2 result darah okey^^



10 Blood Tube For Today

Pheww... baru update, badan letih hari ni..

Pagi tadi ke hospital, ramai betul patient.. Sampai penuh orang kat luar.. Patient je dalam bilik dengan nurse. Deno? deno macam biasa sampai sana terus jumpa nurse. Nurse dah nampak deno, terus beri deno blood tube.. Erk, terkejut deno! Banyaknyaaa! Hwaaaa.....

10 blood tube for me

Mati la deno...! Then nurse cakap 
"takpe, kita amik dulu darah dayang dulu, pastu kita tengok dayang mati ke tak.. hihi.. "

Akak buat lawak pulak, dayang dah nervous gila-gila sebab biasanya kalau banyak, memang kena cucuk banyak kali ni sebab urat deno halus! Susah nak dapat... baru je nurse tengok lengan.. Tiba-tiba.." dayang...!!! mana urat kamu,,?! "

Seperti yang deno agak, 3 kali cucuk baru dapat, itu pun dah guna butterfly needle yang paling halus!

First - lengan kiri : darah tak keluar langsung
Second - lengan kanan : dapat darah hanya untuk satu tube, then terus lebam
Third - lengan kiri kembali : nurse cucuk dalam sikit, yeay! penuh 2 syrinx!

Pheww.. lega sangat-sangat hanya 3 kali :) Balik rumah tiba-tiba je badan rasa letih sangat.. Alhamdulillah sekarang dah okey^^


p/s: sepanjang deno sakit 14 tahun ni, semua nurse baik dan macam kakak-kakak deno dah... alhamdulillah semua faham deno sakit macam mana, siap dapat "special service"! hihi.... ^_^