Showing posts with label Buku Mewarna. Show all posts

Buku Mewarna Bunga Dan Monster : Complete

Dah complete yeay!

Act dah siap last month tak silap, baru berkesempatan nak update dan share dengan korang hasilnya bila deno dah siap kaler satu buku.. Sebelum ni deno pernah update mengenai Buku Mewarna Bunga Dan Monster daripada Rizal_Paperbaghead kan. Kalau lupa boleh klik --->> SINI

Boleh dikatakan bertabah jugalah nak siap warna satu buku coz artwork detail kan.. Deno warna sikit2, lama2 siap! Seronok adult coloring book ni tau, its no age limit nak warna.. Siapa kata adult tak boleh kaler2? Dushhhh

Okeh inilah hasilnyaaaa :)

COVER

Okeh ini page2 dalam buku ni yang deno siap warna 
(KLIK GAMBAR)


PAGE 1

PAGE 2

PAGE 3

PAGE 4

PAGE 5

PAGE 6

PAGE 7

PAGE 8

PAGE 9

PAGE 10


Deno menggunakan Pensil Warna LUNA Staedler. Deno suka guna pensil warna LUNA sebab dia senang nak blend antara warna even tak guna air pun. Warna pun nice!!!^^ Tapi korang pun boleh guna warna lain, depend on masing2 selesa guna warna jenis apa kan^^

Boleh dapatkan buku kaler2 ni dengan Rizal_paperbaghead :)

Contact :
Ig :Rizal_paperbaghead
Fb : Rizal Paperbag Head

Buku Mewarna Siri 1: Bunga and Monster

Awesome doodle by blogger Rizal_paperbaghead :)

Rizal salah seorang my doodle friend, my favourite juga act.. Bagi deno level rizal dah macam Kerby Rosanes from Philipine (korang google je Kerby Rosanes beribu artwork dia). Master doodle Rizal... Korang pun boleh terus ke instagram mr. Rizal : @rizal_paperbaghead and sila standby tisu banyak2 sebab nanti menangis ngan artwork rizal yang awesome!!

Last month Rizal ada publish new book! Buku Mewarna Siri 1 : Bunga And Monster :)

credit pic : fariza rasli

Buku mewarna yang lain daripada yang lain.. Sangat2 awesome! Deno pun ada satu tau buku mewarna ni^^ Kita bukan dapat kaler kat dalam je, cover dia pun kita boleh warna ikut cara kita.. Pendek kata, kita boleh warna semuaaa.. Tak mahal pun kakak abang adik pakcik makcik :D

Haaaa... Ni deno punya and deno dah siap warna dia punya cover.. Deno just guna pensil warna Luna. Mula-mula cuba je, eh2 tak sedar siap dah.. hehe


Seronok!! Kakak2 abang2 boleh beli utuk anak-anak, then boleh join sekali kaler.. Sambil2 kaler boleh kenal bunga.. Info tetang bunga tu pun ada sekali. Tu la yang best Buku Mewarna ni, di samping seronok kaler-kaler, dapat ilmu^^ 

Korang boleh dapatkan buku ni di booth Deluqies, Art and Craft Pavillion, Floria, Putrajaya ( ada sehingga 7 Jun) atau boleh hubungi terus dengan blogger+doodler Rizal :) Beli jangan tak beli^^

Rizal_paperbaghead :