Showing posts with label CCPD. Show all posts

Rindu


Tadi deno lihat-lihat pic lama... Terjumpa pula pic kat atas ni, pic mesin APD..

Pic kat atas ni semasa deno admitted dua bulan di hospital.. Masa tu heart problem sebab SLE and setiap hari dialisis dengan mesin dalam pic kat atas tuu.. 

Alahai rindunya my APD machine tu... Actually guna mesin senang sikit, just buat dalisis sekali sehari, tak macam sekarang ni 4times daily.. Dulu deno pernah pakai mesin ni, mesin ni banyak berjasa pada deno.. Pergi mana-mana mesti bawa mesin tu..... Tapi itu dulu la.. Atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, deno terpaksa kembali kepada dialisis yang dibuat 4 times daily... Huuu penat tau 4times daily ni.. Tapi takpelah...

Redha :')


**deno dialisis kerna SLE 

Ma Tolong Buat CCPD

            Malam nie badan tetiba panas... dah tahu itu tanda nak demam balik... memang ramai orang yang demam... ramai jugak kawan2 yang ada sle macam deno tak sihat... baru je tahu kat mukabuku ada kawan yang masuk hospital coz demam panas... last week deno yang masuk hospital... nasib baik 8 hari jew...


Hmm... cuaca yang tak menentu di terengganu betul2 buat badan rasa tak sihat.. kejap panas kejap hujan.. kejap mendung pastu hujan lebat.. ribut.. pastu panas balik... yang tak tahan kalo panas rasa nak terbakar kulit kalau tak guna payung..

Deno baru je siap buat CCPD (dialisis).. malam nie ma tolong buat CCPD nie... deno tak larat, tetiba badan jadi nak demam... jap lagi nak makan penadol, bimabang pula melarat sampai pagi esok... Esok pagi deno ke hospital coz kena buat blood test, next week ada "date" dengan doc sle..... malas betul nak g hosp... harap2 esok senang la dapat urat nak kena amik darah!


~ Psst2, malas btol la kalau nak kena cucuk nie... :p