Showing posts with label Cara Hilangkan Lebam. Show all posts

Lebam

Keyword paling tinggi di dayangdenodotcom pada minggu ni ialah cara nak hilangkan lebam selepas kena cucuk. 

Biasa lebam2 yang deno dapat bila blood test and pasang branula.. memang selalu dapat lebam yang pelbagai kaler, lagi2 kalau kena cucuk 3-6 kali ... Fuhh boleh tahan "sedap" dia. Rekod paling banyak pernah kena 7 kali masa doctr nak pasang branula.. Nangis juga heee
Lebam2 ni dah biasa.. Deno pernah demam panas sebab terlalu banyak kena cucuk, masa tu admitted hospital hampir 2 bulan, sakit sangat, tangan dah takde rupa tangan penuh lebam je hihii

Okeh ini cara my mom hilangkan lebam :

Air panas campur air sejuk sikit, then letak dalam botol. Pastikan air tak suam, dia panas juga even campur air sejuk sikit. Then balut botol dengan kain towel nipis dan tuam tempat lebam.. Tuam sampai air panas tu tak panas lagi... Buat 3-4 kali sehari.. Inshaa Allah lebam akan hilang :)

**Harap dapat membantu :)