Showing posts with label Cinta. Show all posts

Cinta



Bercinta itu boleh... Tetapi janganlah kita mencintai sesuatu benda atau mencintai seseorang melebihi mencintai Allah SWT ~


Cintan Cintun..

            Deno lihat ramai kawan-kawan deno yang dah berkapel. Atau nak mudah faham lagi sudah ada teman lelaki atau teman istimewa atau nak lebih romantik lagi biasa deno dengar orang kata hatinya telah dimiliki.... Biasa kat kampus deno tengok kapel nie rapat sangat, pegang tangan masa jalan, makan suap-menyuap, kalau study mesti slalu sama-sama, duduk rapat-rapat, biasa sangat deno tengok dalam libry...


Deno cuma tersenyum dan berfikir... awal ya mereka bercinta... nampak gembira, ceria... senyum je dua puluh empat jam... ramai kawan deno tak percaya deno still single.. ada yang kata deno tipu, ada yang kata deno sorok bopren... macam-macam la deno nie dituduh.. deno mana ada! diaorang tak tahu yang deno sebenarnya ada prinsip sendiri... selagi tak habis belajar jangan gatal nak berbopren! bopren? eeuuuuuwwww.....!! tunggulah habis blaja dulu.... hehehh....

Lagipun, cintan cintun nie akan mengganggu kita belajar... bukan apa, dah pernah terjadi kat kawan deno. Memang dari dulu dia ada bopren... pastu dapat sambung blaja jauh... si bopren tak sabar-sabar nak bertunang, so terus bertunang sebelum kawan deno nie pegi blaja jauh... duk cintan situ, cintan sini, i lap u sinun, i lap u sinin, i miss u here, i miss u there... tup tup si bopren tu tinggal dia... baru lagi...


Sekarang kawan deno tu asyik menangis setiap hari, tak dapat belajar... tak dapat nak fokus study, exam dah dekat... dia dah stress asyik teringat jantan tuh... dah la duk jauh... ha... macam mana nie? apa yang mampu deno buat hanya beri nasihat je... 

Tapi sebenarnya boleh nak bercintan cintun time blaja tapi kena pandai kontrol diri... jangan jadi angau sangat sampai pelajaran pun terjejas... pastu kena pandai jaga diri! tengok isu remaja sekarang pun dah boleh jadi pengajaran... kan kan???  heeee... (^_^)


~ Psst2, pendapat deno je... hehehhh.. :p