Showing posts with label DayangDeno. Show all posts

Here's A Smile


Positivekan diri sendiri
Ermm.. Stress beberapa ni act
Cuba lupakan stress
Keep calm.. and senyum :)


Okey


Demam dah kurang, kesihatan pun bertambah baik... Even tak fully recover, tapi rasa okey :) Tak macam dalam seminggu ni.. Deno rasa macam pisang penyek dah.. Lesu sangat2.. Bangun pun sakit2 badan... Muka pun dah macam pau overcook.. 

Seminggu macam apaa entah, lembik je badan... Mujurlah makin baik.. Risau juga melarat.. Thanks korang doakan DayangDeno :)


**flying kiss untuk korang

Dayang Deno Di Dalam i-SIHAT

Last month kebetulan pulak masa tu ada Program Walk-a-Payung kat KL, jadi dapatlah jumpa kak Noreen  (jounalist) dan bro Shah (photographer)^^ Thanks to both of you, kak Noreen dan bro Shah yang sangat friendly ~ Sebenarnya deno pun nervous masa tu, tapi sebab diaorang yang super friendly hilang nervous deno...  kikiki.. :p

nampak tak kemesraan yang terjalin.. cewah gitu :p

Deno suka shopping buku... So semalam ajak my mum ke kedai buku. First masuk kedai buku belek majalah RAPI dan i-SIHAT **majalah peberet! Tetiba eh eh rasa macam kenal orang kat dalam Malajah i-SIHAT ni, buat-buat tanya my mum.. Hehe ... This is the third time my story keluar dalam magazine ..  Harap lepas ni lebih ramai kenal ngan Lupus^^

i-SIHAT Magazine edisi Julai 2014




Sekejap je rasa masa berlalu, tahun ni tahun ke 15 deno bersama SLE.. Siapa sangka kan dulu doktor cakap deno hanya ada peluang 5 tahun sahaja, tapi kuasa Allah menentukan segala-galanya ~

Deno just nak create awareness tentang Lupus/ SLE di samping deno nak kawan-kawan Lupus kat luar yang baru didignos dengan SLE tak putus semangat, tak putus harapan walaupun SLE ni belum ada ubatnya.. Deno 15 tahun bersama SLE, 14 tahun dialisis, seumur hidup bersama berpuluh ubat setiap hari tapi rasa syukur dan nikmat sangat hidup ni, taknak tinggal satu hari pun nikmat Allah bagi ni... Deno redha dan ajaibnya redha buat deno bahagia walaupun dengan SLE ini^^ Alhamdulillah :')

**Allah bagi ujian tanda DIA sayang :')


p/s: dapatkan Majalah i-SIHAT edisi Julai 2014 ^_^


Ketinggalan

Ketinggalan betul kan dayangdeno ni. 
Dah lama plan nak buat...
Sekarang baru ada acc
My instgram : dayangdeno


Jom folo? hehe  :p


p/s: baru ada^^


Wish Me luck!

Wish me luck! ^_^

Hari ni dayangdeno ke hospital lagi.. 9am nanti ke sana. Macam biasa, sebelum jumpa doktor mesti buat blood test dahulu.. Harap-harap kali ni kurang dari 5 tiub botol.. Sebelum ini 10 tiub! Risau sebab urat halus, taknak kena cucuk banyak kali... huhu :p


p/s: next week jumpa doktor pula^^

1000

Perghh.... Awal pagi macam ni line macam okey sikit la :) Boleh update blog.. hihi^^ Btw, tadi deno  baru perasan page deno dah cecah 1000 "like" ^^ Baru 1000, orang lain dah ribu riban kan? Deno baru masuk 1000 like, huhu....


Syukurlah, 1000 pun dah okey .. tapi kalau lagi banyak mesti lagi best kan? heeee...^^

1k : 1000
1'  : 1000
1.000 : 1000

Masa masih belajar, bila buat latihan accounting deno suka guna tanda macam ni ( ' ) , senang sebab nombor sampai billion, trillion.. Jenuh nak tulis angka banyak-banyak.. :p


p/s: harap line kekal okey :D



DayangDeno Di Dalam Majalah Dara.com

Kisah deno dan SLE di dalam Majalah Dara.com :)

Dara.com November 2013
dayangdeno dan SLE ^^

Inilah cerita yang deno nak beritahu semalam :)

Sebenarnya, deno tak tahu cerita deno dan SLE akan keluar dalam majalah Dara.com. Asalnya deno tertarik nak beli sebab ada tips blog kat dalam tu. Ada kat cover majalah ni.. Tak tengok pun kat dalam, terus je beli^^ Serius terkejut tiba-tiba ternampak cerita deno dan "bestfriend" deno dalam tu.. siapa lagi kalau bukan mr. SLE! hihi :p

Deno harap dengan adanya cerita tentang SLE ini, lebih ramai orang akan tahu dan peka terhadap SLE ini.... ^^ Pesan deno pada rakan-rakan di luar sana, apa saja datang, janganlah cepat berputus asa. Bersangka baiklah pada Allah kerana Allah tahu kemampuan setiap hambaNya dan setiap perkara yang berlaku pada kita pasti ada hikmah di sebaliknya :)



p/s: band together for LUPUS ^^


3000 SLE Supporters


3000

SLE Supporters a.k.a Followers blog DayangDeno sudah sampai angka 3000!!!

Siapakah supporters yang ke 3000 itu??
jom kita terjah !

^_^

*Thanks for always supporting me :')


p/s: nantikan GA 3000 SLE Supporters ^_^



www.dayangdeno.com


Alhamdulillah... blog dayangdeno dah ada domain sendiri!

Kenapa deno nak pakai domain sendiri? Sebelum ni deno dah buat survey juga sebelum nak pakai domain ni.. haaaa... sebenarnya banyak kebaikan ada domain sendiri^^

1. Nama domain yang lebih senang nak ingat kerana lebih pendek
2. Lebih mesra SEO
3. Domain berbayar lebih dipercayai dan lebih selamat
4 Domain berbayar menunjukkan kita serius dalam berblog
 etc.....

Domain blog deno didaftar di NetKL Network atas nasihat daripada rakan blogger senior iaitu blogger shida^^ Kak shidalah yang membantu deno dalam menukar blog deno dari blogspot ke [dot] com, tak lupa juga blogger khairul zamri yang turut membantu tadi ^_^

Family pula banyak support, deno pun makin excited la nak ada domain sendiri..hehe^^ Jadi, hari ini dengan rasminya blog dayangdeno ada domain sendiri... (◕‿◕✿)

my new link :

p/s: minta perhatian dan kerjasama rakan blogger yang ada url deno di bloglist, bolehlah korang ubah url deno kepada [dot] com ya.. Okes, Singgah selalu..... :) *dah macam nama restoran pula, hihi^^

Banner Baru Blog DayangDeno :)






Tiba-tiba je rasa nak buat banner..^_^ Sesiapa yang ada banner dan nak letak di Bloglist Deno.. Boleh tinggalkan URL di ruangan komen entri ini ya.. Limit 10 orang terpantas komen (◕‿◕✿)


 
p/s: jom blogwalking di Bloglist Deno :)