Dayang Deno: DayangDeno
Showing posts with label DayangDeno. Show all posts
Showing posts with label DayangDeno. Show all posts

24.3.15

Here's A Smile
March 24, 20151 Comments

Positivekan diri sendiri
Ermm.. Stress beberapa ni act
Cuba lupakan stress
Keep calm.. and senyum :)


Reading Time:

14.1.15

Okey
January 14, 2015 9 Comments

Demam dah kurang, kesihatan pun bertambah baik... Even tak fully recover, tapi rasa okey :) Tak macam dalam seminggu ni.. Deno rasa macam pisang penyek dah.. Lesu sangat2.. Bangun pun sakit2 badan... Muka pun dah macam pau overcook.. 

Seminggu macam apaa entah, lembik je badan... Mujurlah makin baik.. Risau juga melarat.. Thanks korang doakan DayangDeno :)


**flying kiss untuk korang

Reading Time:

18.6.14

Dayang Deno Di Dalam i-SIHAT
June 18, 2014 14 Comments
Last month kebetulan pulak masa tu ada Program Walk-a-Payung kat KL, jadi dapatlah jumpa kak Noreen  (jounalist) dan bro Shah (photographer)^^ Thanks to both of you, kak Noreen dan bro Shah yang sangat friendly ~ Sebenarnya deno pun nervous masa tu, tapi sebab diaorang yang super friendly hilang nervous deno...  kikiki.. :p

nampak tak kemesraan yang terjalin.. cewah gitu :p

Deno suka shopping buku... So semalam ajak my mum ke kedai buku. First masuk kedai buku belek majalah RAPI dan i-SIHAT **majalah peberet! Tetiba eh eh rasa macam kenal orang kat dalam Malajah i-SIHAT ni, buat-buat tanya my mum.. Hehe ... This is the third time my story keluar dalam magazine ..  Harap lepas ni lebih ramai kenal ngan Lupus^^

i-SIHAT Magazine edisi Julai 2014




Sekejap je rasa masa berlalu, tahun ni tahun ke 15 deno bersama SLE.. Siapa sangka kan dulu doktor cakap deno hanya ada peluang 5 tahun sahaja, tapi kuasa Allah menentukan segala-galanya ~

Deno just nak create awareness tentang Lupus/ SLE di samping deno nak kawan-kawan Lupus kat luar yang baru didignos dengan SLE tak putus semangat, tak putus harapan walaupun SLE ni belum ada ubatnya.. Deno 15 tahun bersama SLE, 14 tahun dialisis, seumur hidup bersama berpuluh ubat setiap hari tapi rasa syukur dan nikmat sangat hidup ni, taknak tinggal satu hari pun nikmat Allah bagi ni... Deno redha dan ajaibnya redha buat deno bahagia walaupun dengan SLE ini^^ Alhamdulillah :')

**Allah bagi ujian tanda DIA sayang :')


p/s: dapatkan Majalah i-SIHAT edisi Julai 2014 ^_^


Reading Time:

30.4.14

Ketinggalan
April 30, 2014 14 Comments
Ketinggalan betul kan dayangdeno ni. 
Dah lama plan nak buat...
Sekarang baru ada acc
My instgram : dayangdeno


Jom folo? hehe  :p


p/s: baru ada^^


Reading Time:

16.2.14

Wish Me luck!
February 16, 2014 12 Comments
Wish me luck! ^_^

Hari ni dayangdeno ke hospital lagi.. 9am nanti ke sana. Macam biasa, sebelum jumpa doktor mesti buat blood test dahulu.. Harap-harap kali ni kurang dari 5 tiub botol.. Sebelum ini 10 tiub! Risau sebab urat halus, taknak kena cucuk banyak kali... huhu :p


p/s: next week jumpa doktor pula^^

Reading Time: