Showing posts with label Deno. Show all posts

HB for.......

folo my twitter : DayangDeno




p/s: thanks for da birthday wish pada dayangdeno hari ni... dayang sayang kamu :)

Berat Juga ....

Ternampak gambar lama zaman sekolah di fb...

bergambar tepi kelas... tiba-tiba terkenang zaman tu, jadi bendahari kelas ^^


Ada je kena marah sebab tugas ni.. berat juga tau tugas bendahari ni, selain jaga duit, tugasnya ialah minta duit bila sampai waktu mengumpul duit... 

teringat pula kawan-kawan, banyak betul alasan taknak bayar.. hihi.. i miss that moment :')


p/s: dulu2 selalu jadi bendahari dan ketua keceriaan kelas .. anda pula jawatan apa dalam kelas? ^_^


5 Hari Lagi

klik banner

Segmen tinggal 5 hari lagi..... jom support LUPUS awareness! :)




p/s: LUPUS, learn about it


Bila Lapar Tengah Malam


Malam-malam dah jadi macam spy

Jadi spy makanan, nampak tin biskut jacob. Apa lagi, buat milo kosong. 



p/s: biskut jacob dan milo kosong, memang double wow!

Simple



Dayangdeno...

its simple.. :)



p/s: how do i look? thanks awak ^^


Bunga Masih Segar

Bila konvokesyen..

mesti dapat bunga kan? :)

deno pun dapat bunga daripada keluarga dan bestfriend deno. Bunga-bunga ni kalau dibiarkan akan layu dan buruk.. Mula tu nak gantung, tiba-tiba nampak pasu kosong.  Jadi, cepat2 letak air sikit dalam pasu, kemudian letak bunga tu... :)


bunga masih segar :)


p/s: thanks for always supporting me :')


Kami Juga Berhak Untuk Gembira

Kesian kat adik deno sorang nih, dia SLE LN Class III dan dalam rawatan HD..

printscrin chat kami tadi...




al-kisahnya kawan2nya ada buat majlis reunion.. tapi kawan-kawan adiksiti tak mahu terima dia sebab dia sakit.. katanya takut majlis tergendala sebab nak uruskan dia..

masalahnya adiksiti sekarang sihat, SLE pun under control.. bukannya sampai nak kena dukung, waktu tu pula adiksiti bukan perlu buat HD (hemodialsisis), majlis tu hari ahad.. memang adiksiti free je..

nampak tak apa berlaku kat sini? BIROKRASI PADA ORANG SAKIT! memang deno tak boleh terima.. kesian adiksiti, dulu kawan2 keluar pun taknak terima dia.. selalu macam ni, deno juga pernah dipinggirkan kawan kerana sakit.. tapi kami bukan 24jam sakit! adakah kami yang sakit tak berhak gembira macam orang lain?

walaupun kami sakit, kami juga berhak untuk bergembira seperti orang lain.. janganlah kami dipulaukan.. buat adiksiti, sabarlah.. allah bersama orang yang sabar..


p/s: adiksiti, kakdayang sentiasa support adik :')


Apa Abah????

Dah macam bibik lepas ishaq tadi..


lepas siap...

dengan selamba cakap kat abah 
"abah.. pukul 11 nanti nak ajak pegi 7e jap.. tisu dah habis"

abah : "pukul berapa adik?"
deno : "pikul 11"
abah : "pukul berapa??"
deno : "emm.. pukul 10.45 la abah..."
abah: : "cer tengok jam jap"
deno : "haaaaaaaaa???! dah doblas lebih...! ingat baru 10 setengah tadi.."
abah : "tu la ralit sangat ... siap la nanti kita kuar "
deno : hehe.. abah tunggu eh..



p/s: da moral of the story jangan lupa tengok jam.. jam bukan perhiasan ya... :p



Dah Kembali ...

Cuaca sekarang ni.....


buat badan kita tak sihat kan...?
deno baru sembuh batuk dan selesema
tapi dah kembali lagi penyakit dua beradik tu...

sekarang nak cari cecair woods!




p/s: take care :)


Patut Pun....

Hujan lebat sangat tadi..

sampai rumah pun bergegar bila guruh berdentum!


patut pun panas sangat tadi.. 
rupa-rupanya nak hujan.... boleh la tidur lena malam ni dibuai bunyi katak.. ^_^


p/s: biasanya, apabila siangnya panas melampau, malam pasti hujan  :)



Testing :p


testing testing



p/s: cer sentuh blockquote kat atas.. jadi apa? hehe.. thanks to NM :) hari ni tak dapat blogging sebab jadi pengasuh adam khaleef..  :p


Tibat-Tiba Jadi Lambat

Warghhh....

tiba-tiba line tenet jadi lambat macam siput...
baru niat malam ni nak balas jejak komen setia blog dayangdeno


emmm... sekarang pun masih lambat..
harap2 line esok okeh..
ok selamat malam semua... ^^



p/s: biasanya deno balas jejak pengomen dahulu barulah ke bloglist :)

Meriah Uollsss......





p/s: tak sabar nak tahu keputusan malam ni ^^

Belum Sempat

Belum publish komen2 setia blog dayangdeno..

biasanya deno akan terjah dulu blog tu, baru deno publish

hari ni banyak urusan.. khaleef masuk wad, anak buah 2butir dari johor ajak main je... tadi sarah pula minta teman dia study sebab 7mei exam... emm..

harap adam khaleef cepat la keluar wad... terima kasih pada semua yang mendoakan adam khaleef ^^




p/s: dapat mesej dari kakngah di hospital yang jaga adam khaleef.. sekumpulan penunggang motosikal  parti *** buat bising sambil berarak.. mengganggu ketenteraman pesakit dari petang sampai malam.. kesian adam khaleef tak boleh tidur.. pesakit lain pun terganggu.. kalau ye pun nak berarak, berkonvoi.. jagalah etika sikit, jaga nama parti ... ini tak kira tempat buat bising.. tak pasal-pasal dapat nama buruk.. sekarang dah pukul 1.12am, belum habis2 lagi... bangang ke apa? kesian orang2 sakit di hospital.. *geram

Saya Nak Pilih .......

Tak lama dah..

lusa tarikh mengundi untuk rakyat malaysia!
mana pilihan anda?


deno dah buat keputusan..

deno nak pilih
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nak pilih...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jap jap
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok.. nak pilih..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kalau deno nak pilih lambang rama-rama bleh?



kalau la ada lambang ni senang... sah2 deno pilih ni.. haha ~



p/s: 5/5/2013 PRU ke 13.. tunaikan kewjipan kita sebagai rakyat dan keluar mengundi ya.... :)



Bulat Bulat Bulat

Semalam...

abah : abah nampak muka adik bulat hari ni...

deno : haaaa?

*dalam hati : abah ni baru perasan ke muka anak abah ni moon face sejak ambil steroid.. 14 tahun dah.. haish abah ni... :p


p/s: salah satu kesan steroid ( prednisolone ) ialah "moon face" ^^

Harap "dia" Tak Datang


Bila tak sihat macam ni...

mula la datang fikiran yang bukan-bukan..

bimbang pula mr SLE tu datang...

shooo... harap2 dia tak datang!




p/s: mr. SLE, jangan datang!

Apabila Batuk Berpanjangan ..

Batuk oh batuk...


semalam batuk dah kurang...

hari ni makin menjadi pula... bila batuk berpanjangan macam ni kan, bila nak batuk tu, dada rasa sakit sangat2... sampai deno kena tahan-tahan nak batuk...

sekarang ni deno just telan cecair WOOS'.. 


p/s: bila tak berapa sihat ni kan, selera makan pun kurang.. hari ni deno hanya makan 2 keping roti dan secawan teh ... nasib baik la badan tak lesu macam sebelum ni... thanks buat semua yang doakan deno :)


Bertolak Pulang ..

Malam ini..

bertolak pulang ke kuala terengganu...


esok bolehlah jumpa adam khaleef :)


p/s: haacchhhoooom! bersin lagi.. tapi tak seteruk semalam dan pagi tadi.. ^^


Fuu ~

Akhirnya......

demam juga.. pagi tadi dah mula pening2
rasa macam nak pitam...


mula-mula batuk.... then selesema.. then demam...

yang paling teruk selesema.. syik bersin je.. sakit hidung, pedih... tadi bersin 8 kali non stop! bergulung-gulung tisu habis.. dengan batuk lagi...

sekarang batuk macam dah kurang lepas telan cecair WOODS' .. plan jalan-jalan pun terpkasa dibatalkan.. esok dah nak balik... hwaaa :p


p/s: demam lagi.. baru lepas makan penadol... haaachooom!!! korang.... ada petua tak nak hilangkan selesema nih.. hadoiiii... teruk benar selesema nih, tak pernah macam nih ..