Showing posts with label DenoART. Show all posts

Vector : My Bestfriend

Semalam P1 buat hal..

tak dapat connect langsung... dah takde apa buat, terhasil la lukisan yang modelnya deno amik bestfriend deno sendiri sejak sekolah.. ayucandy..

rindu awak la dear.... :')





p/s: ayu! can't wait your next entry! ^^



Study Law ..

Deno student accounting

tapi blaja accounting bukan hanya kira-kira tau..
banyak juga subjek membaca.. antaranya ialah subjek law.. memang migrain nak ingat semua kes dan section..

blaja semua in english tapi kadang2 jumpa perkataan pelik tau..antaranya bona fide, prima face, void ab initio, inter alia, inter se... tapi perkataan biasa jumpa macam fraud, error, sued, illegality, misapplication, criminal dan yang sewaktu dengannya....

okeh itu letak tepi.. cerita dalam gif.. hehe


oh ya... ini maksud perkataan yang pelik tu^^

bona fide : hati baik / hati suci / suci murni
prima face : anggapan awalan / bukti awalan
void ab initio : tak sah dari awal / batal dari awal
inter alia : makna lain / dengan maksud lain
inter se : antara satu sama lain



p/s: rasa susah belajar law ni, tapi sebenarnya seronok! bila dah berlalu semua tu... rasa rindu... :')


Bila Kita Memandu... Bila Kita Nak Melintas...

biasanya bila kita memandu..

kadang-kadang..

bila kita nak melintas




p/s: kannnn.. hihik^^


Bila Tak Mengantuk











p/s: bila tak mengantuk macam ni la jadinya.. hehe


Garisan Senget

Satu ketika dulu...

semangat buat homework...

happy

tiba-tiba... huh! geram


kenapa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



garisanku senget!





p/s: korang pernah tak macam ni? hehe^^


Kalau Dah Jodoh...


Dari bersahabat

boleh bertukar menjadi teman istimewa..
dari teman istimewa.. boleh bertukar menjadi pasangan seumur hidup..

  
tak mustahil
.
.
.


kan?



p/s: kalau dah jodoh.. :)


Sketch Untuk Dayang Hanna






p/s: sketch untuk my sis, dayang hanna:)

Sketch Using Pencil Again!


Sketch using pencil again!


tiga sekawan :)




saja-saja lukis^^




p/s: boleh lihat sketch1 di SINI dan skecth2 di SINI



Fesyen Tudung Yang Macam-Macam


Macam-macam..

fesyen tudung pun dah macam-macam ada...



deno tudung simple-simple je..
jarang pakai tudung lilit-lilit sebab tak pandai.. huhu

korang..

deno pernah jumpa satu selendang ni.. femes la.. 
tapi bila tengok harga.. melampau mahalnya
nak meninggal deno nengoknya.. 
shhh.. tak boleh sebut kat sini^^




p/s:  pakailah tudung ikhlas kerana allah.. :)
..

Merahnya Makngah


Datang je idea nak lukis..

buat doodle tema "merah"




merahnya makngahhh... kenapa ya kalau pakai baju merah..
mesti orang akan cakap.. "merahnya makngah..."
sampai hari ni tak dapat2 jawapanu persoalan tu.. hihi^^



p/s: warna merah warna untuk Walk-A-Payung.. nak tahu apa Walk-A-Payung? tekan SINI




Kembar Tapi Tak Serupa.. Painted!


Ingat tak lagi kembar INI?

malam ni deno tukar dah kembar tu...
dah siapkan diaorang! hehe..

tadaaaa...





p/s: lukis-lukis lagi.. :)


Lupus Girl


other sketch for this night..





p/s: cure Lupus..... :)



Sampah Yang Boleh Dibuat Seni


Sunyi malam ni..

bunyi katak je yang menyanyi panggil hujan...

rasa nak lukis.. terus asah pensil dan tiba-tiba je datang idea ni... idea daripada sampah ni, sampah hasil dari asahan pensil tadi.......



.
jom lihat apa yang terhasil! ^^

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.








ada idea lagi tak? jom share dengan deno :)



p/s: seni itu luas :)



Kembar Tapi Tak Serupa


Lukis-lukis lagi..

tapi kali ni... terhasil kembar tapi tak serupa..





nampak macam kembar tak? 
ada sikit-sikit kot... hihi^^



p/s: melukis boleh menghilangkan stress :)



Dua Hari Lepas Dan Hari Ini


Semua bersantai menonton tv..

deno pula bersantai sambil melukis.. jom lihat hasilnya...

hasil dua hari lepas dengan
mengguna pensil



hasil hari ini tanpa menggunakan pensil





p/s: GIRLS PROBLEM : they love the ones hurt them
       BOYS PROBLEM : they hurt the ones they love


Sketch Menggunakan Pensil


Kemas-kemas bilik..

terjumpa sketch book masa form 5 dulu.. rindu betul kat buku tu sebab banyak lukisan zaman sekolah menengah dulu.. hehe...

haaaa... tadi deno rasa nak lukis dengan pensil pula.. sebenarnya lebih senang menggunakan pensil apabila melukis!

dan hasilnya selepas 15 minit...


deno sedang dilamar... ecehh... *berangan.. lalala ~



p/s: sy budak account yang suka melukis^^


In The Garden


Again!

Tempahan lagi tapi kali ni customer nak backgroud dalam taman yang real punya taman... cari punya cari godek2 dalam mr google.. deno jumpa rose garden!

lakaran doodle

.
.
.
.

siap warna
.
.
.
.

doodle with real backgroud.. *rose garden
 




p/s: masih practice lukis mata... suka tengok mata kawaiiiiii yang azzah, dysha dan cci lukis ^^
      nak oder? pm me on facebook!


Kepala Senget



Tiba-tiba terajin..
nak buat sendiri cover untuk timline facebook.. fikir-fikir reka-reka... datang idea kepala senget-senget! hehe.. senget pun senget la...


senget betul.. hahaha



p/s: dah siap! bleh letak dah... ^^



Tempahan Lagi :)



Deno dapat tempahan :)




Lukisan kartun deno tak secantik dan sebaik kawan2 di luar sana namun still ada kawan2 yang support dan mempercayai deno melukis untuk mereka .. alhamdulillah :)



p/s: nak tempah ngan deno? pm deno di fb (DayangDeno), murah je...^^



My Mask.. My Hero


wearing mask
* ...wearing mask is good for me  

 

Mask atau dalam bahasa melayunya "topeng muka" telah menjadi hero deno.. hehe.. kenapa?

sejak musim hujan ni, ramai betul pesakit dalam rumah.. ada yang selesema, batuk, demam... deno pula alhamdulillah sihat.. :)

tapi.. bila ada SLE ni kan.. tahu-tahu je la antibodi badan deno lemah, jadi terpaksa la pakai mask dalam rumah.. jadi dengan memakai mask dapat melindungi deno daripada jangkitan-jangkitan virus yang tidak diundang.. dua bulan lepas deno batuk 3 minggu tu sebab berjangkit dengan kawan la..

jadi bak kata pepatah.."sediakan payung sebelum hujan".. 



p/s: deno buat CAPD pakai mask.. dressing pakai mask.. jadi setiap hari pun pakai mask.. pendek kata mask dan deno adalah kawan baik.. hehe :)