Dayang Deno: DenoART
Showing posts with label DenoART. Show all posts
Showing posts with label DenoART. Show all posts

13.5.13

Vector : My Bestfriend
May 13, 2013 13 Comments
Semalam P1 buat hal..

tak dapat connect langsung... dah takde apa buat, terhasil la lukisan yang modelnya deno amik bestfriend deno sendiri sejak sekolah.. ayucandy..

rindu awak la dear.... :')





p/s: ayu! can't wait your next entry! ^^



Reading Time:

16.2.13

Study Law ..
February 16, 2013 17 Comments
Deno student accounting

tapi blaja accounting bukan hanya kira-kira tau..
banyak juga subjek membaca.. antaranya ialah subjek law.. memang migrain nak ingat semua kes dan section..

blaja semua in english tapi kadang2 jumpa perkataan pelik tau..antaranya bona fide, prima face, void ab initio, inter alia, inter se... tapi perkataan biasa jumpa macam fraud, error, sued, illegality, misapplication, criminal dan yang sewaktu dengannya....

okeh itu letak tepi.. cerita dalam gif.. hehe


oh ya... ini maksud perkataan yang pelik tu^^

bona fide : hati baik / hati suci / suci murni
prima face : anggapan awalan / bukti awalan
void ab initio : tak sah dari awal / batal dari awal
inter alia : makna lain / dengan maksud lain
inter se : antara satu sama lain



p/s: rasa susah belajar law ni, tapi sebenarnya seronok! bila dah berlalu semua tu... rasa rindu... :')


Reading Time:

15.2.13

Bila Kita Memandu... Bila Kita Nak Melintas...
February 15, 2013 17 Comments
biasanya bila kita memandu..

kadang-kadang..

bila kita nak melintas




p/s: kannnn.. hihik^^


Reading Time:

14.2.13

Bila Tak Mengantuk
Garisan Senget
February 14, 2013 12 Comments
Satu ketika dulu...

semangat buat homework...

happy

tiba-tiba... huh! geram


kenapa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



garisanku senget!





p/s: korang pernah tak macam ni? hehe^^


Reading Time: