Showing posts with label Digital Drawing. Show all posts

Drawing For World Kidney Day HSNZ

Kisah last two weeks...

My doctor minta tolong untuk buatkan drawing sempena World Kidney Day... Drawing untuk kanak-kanak bagi pertandingan mewarna. Mula-mulanya risau juga, coz deno tak tahu sangat nak buat untuk budak-budak mewarna.. Takut susah kanak-kanak nak warna.. Then amik stylus, terus cuba lukis..


Ada dalam sejam, terus siap! Spontan sahaja, takde plan apa-apa pun actually.. Bila dah siap, terus whatsapp doctor gambar drawing. Alhamdulillah doctr suka! Cuma doctor nak ubah bahasa melayu dan letak gambar kidney sikit.. 

Deno edit2, tambah drawing sikit.. Settle dan inilah hasilnya!


Alhamdulillah, doctor dan kawan-kawan doctor approved! Terus email pada doctor dan juga nurse^^ Dua hari lepas, deno join juga event tu atas jemputan doctor. Doctor nak deno jadi juri.. Heee segan juga tak pernah jadi juri...Tapi bila tengok budak-budak ni kaler kan, rasa hepi je coz dapat hepikan budak-budak tadika tadika dengan drawing tuu:)

Terima kasih doctor percayakan dayang^^


*Love and hugs




First Sketch


First time sketch menggunakan stylus from Samsung Galaxy Tab A

Stylusnya sangat smooth.. Selama 2 tahun deno mula melukis, biasanya deno lukis pakai 'mouse' tu je, dah dapat stylus rasa seronok sangat :) Sekarang deno practice lukis potrait sikit2, tapi potrait yang tiada colour. Sketch black and white sahaja. Deno juga ada ambil tempahan, kalau berminat boleh pm sahaja di fb deno : Dayang Deno

Deno masih menggunakan pen, sketch book, sketchpad.. Pendek kata, tradisional dan moden deno buat semua. Inshaa Allah, harap dapat improve lagi :)

xxxxx

Instagram : @dayangdeno
Email : pinky_deeno@yahoo.com


Sometimes


Sometimes..

You just gotta silent cause no words can explain how you feel
whats going on in your mind and heart... 

Just smile. 



Rest Jap


Rest otak ngan lukis jap
Jap lagi sambung keje
Ni lepas geram nak lukis and update blog jap
Kbai